Page 1 of 1

gastikoulu 2023

Posted: Thu Jan 12, 2023 03:14 am
by Panu
Kilpapurjehduksen Gastikoulu

Päivät alkavat taas pitenemään (turhankin hitaasti vielä tosin ), mutta hetken (pari kuukautta) kuluttua on taas kevät ihan ovella ja sitä seuraa uusi kilpailu kausi -23. Nyt on oivallinen aika suunnitella ensi kauden kuvioita. Ennen uuden kauden alkua meillä on vielä aikaa toteuttaa vaikka mitä. Edellisestä yleisestä Fe purjehtijoiden kilpapurjehduksen gastikoulusta on vierähtänyt useampikin vuosi ja taas on aika kysellä jäseniltä / uusilta / tulevilta / nykyisiltä kisakippareilta, että onko teillä kilpailullisia gastitarpeita tulevalle kaudelle?

Tätä tietoa tarvitaan gastikoulun resurssien allokointiin ja päätöksen tekoon koko koulutuksen järjestämisestä. Jos olet aloitteleva kisakippari tai muuten tunnet epävarmuutta, niin ilmoittaudu mukaan veneenä (kippari + miehistö), niin keskitytään teihin venekuntana ja suoritetaan koulutus teidän omalla veneellä. Näin saadaan veneen varusteet ja perustrimmit ja -manoveerit selvitettyä teidän veneessä.

Vastaukset, myös epävarmatkin, gasti- / koulutustarpeista, tähän keskusteluun helmikuun puoleenväliin mennessä Kiitos :D

Vasta tämän jälkeen avataan ilmoittautuminen koulutukseen halukkaille. Tästä tulee myöhemmin ohjeet tähän keskusteluun jatkoksi, jos ja vain jos koulutustarvetta veneistä löytyy... [-o< ?

Aiemmilla kerroilla on halukkaita mukaan tulijoita, koulutettavia, ollut tarjolla ihan karsittavaksi asti. Vastauksellasi on oikeasi merkitystä monelle tulevalle gastille ja sinulle miehistön kokoon kasaamisen helpottumisena.

Harras toiveeni onkin kouluttaa halukkaita uusia kilpapurjehtijoita kisaavien veneiden aitoon tarpeeseen, eikä vain pettymään laiturilla odotteluun (jos vain edes joskus pääsisi mukaan #-o). Tämä parantanee kippareiden ja koulutettavien sitoutumista yhteiseen hankkeeseemme.

Re: gastikoulu 2023

Posted: Fri Feb 10, 2023 11:36 am
by jil83
Moikka Panu,

Vapaaehtoinen kippari ilmoittautuu. Pikku Myy on käytettävissä gastikoulun puitteissa ja Myyn gastirinkiin mahtuu kyllä uusiakin naamoja.

Muutamia hajatelmia aiheeseen liittyen:

1. Miten on ajateltu toteuttaa gastikoulun markkinointi? Onko jotain yleistä kampanjaa suunnitteilla yhdistyksen suunnalta vai onko koulutettavien metsästäminen kippareitten päänsärky?

2. Tuntuu, että aika paljon veneitä jäi rannalle gastipulan takia viime kesänä. Tähän voisi auttaa, jos alueen FE:illä olisi yhteinen gastipooli ja tapahtumakalenteri ilmoittautumisjärjestelmineen. Ts. kipparit ja gastit ilmoittautuisivat sitovasti tiettyyn päivään mennessä ja sitten "ajojärjestelijä" rakentaisi ilmoittautuneista maksimimäärän osaamisen suhteen tasapainoisia miehistöjä.

Re: gastikoulu 2023

Posted: Fri Feb 10, 2023 12:49 pm
by Panu
jil83 wrote: Fri Feb 10, 2023 11:36 am Moikka Panu,

Vapaaehtoinen kippari ilmoittautuu. Pikku Myy on käytettävissä gastikoulun puitteissa ja Myyn gastirinkiin mahtuu kyllä uusiakin naamoja.

Tervehdys Jukka

Hyvä, että edes joku rohkea kippari ilmoittautuu mukaan... :D
jil83 wrote: Fri Feb 10, 2023 11:36 am Muutamia hajatelmia aiheeseen liittyen:

1. Miten on ajateltu toteuttaa gastikoulun markkinointi? Onko jotain yleistä kampanjaa suunnitteilla yhdistyksen suunnalta vai onko koulutettavien metsästäminen kippareitten päänsärky?
Ei ole ollut kippareiden päänsärky, vaan on aiemmin ja niin on nytkin sunniteltu yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa. Tässä voimakkaasti nojataan "resurssihautoimojen", kuten Trip suuntaan =D> . Lisäksi Naamakirjan käyttöä kuten aiemminkin on suunniteltu gastikoulutuksen markkinointiin.

Aiemmilla kerroilla gastikouluun on ollut runsaasti enemmän hakijoita kuin mitä on ollut tarjolla vapaita "venepaikkoja" ja karsintaa on jouduttu tekemään joskus rajustikin. Tavoitteenani on ollut sitouttaa kipparit ja kouluttettavat toisiinsa, eikä varsinaisesti kouluttaa laiturille "pettyneitä" odottamaan mahdollista mukaan pääsyä. Siksi tämä kolutuksen valmistautuminenkin on aloitettu jo hyvissä ajoin, että potentiaaliset halukkaat kuten kipparitkin voisivat suunnitella kesänkauden "ajan hallintansa" etukäteen mahdolliset tulevat kisakuviot yms. huomioon ottaen.
jil83 wrote: Fri Feb 10, 2023 11:36 am 2. Tuntuu, että aika paljon veneitä jäi rannalle gastipulan takia viime kesänä. Tähän voisi auttaa, jos alueen FE:illä olisi yhteinen gastipooli ja tapahtumakalenteri ilmoittautumisjärjestelmineen. Ts. kipparit ja gastit ilmoittautuisivat sitovasti tiettyyn päivään mennessä ja sitten "ajojärjestelijä" rakentaisi ilmoittautuneista maksimimäärän osaamisen suhteen tasapainoisia miehistöjä.
Tämä onkin juuri se syy miksi tämä koko konsepti aikanaan luotiin, kun aivan liian paljon jäi veneitä rannalle. Osan miehistöpulan takia ja osa kipparin kokemattomuutta ei välttämättä edes uskalla lähteä mukaan. Niin sinullakin muistaakseni oli hieman epäluuloja kisaamiseen, mutta nopeasti niistä selvittiin ja lopputuloksena saatiin kahdessa kaudessa aloittelevasta Pikku Myystä FE ranking voittaja =D> :D . Hyvä osoitus siitä, että konsepti toimii. :D =D>

Sinä olet tietotekniikan amattilainen, niin pohdi sinä minkälaisia tuki systeemejä tietotekniikka voisi meille tarjota ja miten se valjastettaisiin palvelemaan "gastipoolia".

Kuitenkin uskon, että alkuperäinen formaatti missä kipparit ja gastit sitoutuvat toisiinsa toimii pitkällä jänteellä paremmin kuin "keikkatyöläisten" gastipooli. Toisaalta mikäänhän ei meitä estä toimimasta molemmilla tavoin saman aikaisesti, vaikka edes kokeilu luontoisesti. Ja enemmän kuin mielelläni olisi tässä asiassa väärässä... :oops: #-o ja kaikki menetelmät ja ideat mikä vain auttavat kippareita saamaan veneensä radalle ja gastipoolille "kisakeikkoja" ovat TERVETULLEITA.

MInä sitten autan käytäntön seikkojen kanssa pitämällä huolen yhteisen teoriakoulutusillan ohjelmasta ja tarvittessa osallistun myös muiden kipparien veneiden vesitreeneihin tuomalla oman näkemykseni ja kokemukseni tarjolle käytettäväksi.

JOS jollain on lisättävää tai kommentoitavaa NYT olisi sana vapaa. Muistakaa, jos emme edes yritä muuttaa vallitsevaa tilaa (gastipuutteineen), niin mielestäni meillä ei ole oikeutta edes purnata aiheesta ja / tai sen vaikutuksista.

Re: gastikoulu 2023

Posted: Tue Feb 14, 2023 16:00 pm
by asalovuo
Moi,
Merellissä olisi myös tarvetta gasteille ja että vene/kippari käytössä myös koulutuksia ajatellen. Tänä vuonna ehkä hieman vähemmän kunnostettavaa joten vene ehtinee vesille hyvinkin ajoissa.

Re: gastikoulu 2023

Posted: Tue Feb 14, 2023 23:55 pm
by olpalon
Feria muuttaa ensi kesästä alkaen Suomenojalle Meritien riveihin, joten siellä hoodeilla on jatkossa jopa oikein FE-keskittymä, aikaisempaa enemmän aktiivisuutta ja enemmän "käännytettäviä". Voin laittaa seuran FB-sivuille jotain pöhinää tähän liittyen. Kohteena on tässä tapauksessa seuran jäsenet, joten pitää vähän miettiä miten sanat asettelee. Kroonista gastipulaa ei meillä varsinaisesti ole, mutta ei myöskään ylimiehitystä.

Re: gastikoulu 2023

Posted: Thu Feb 16, 2023 19:38 pm
by Tero
Hygge Porvoosta ilmoittautuu mukaan eli gastitarvetta on.

Re: gastikoulu 2023

Posted: Mon Feb 20, 2023 10:48 am
by alex
olpalon wrote: Tue Feb 14, 2023 23:55 pmFeria muuttaa ensi kesästä alkaen Suomenojalle Meritien riveihin
Is the Meritie race better than the Haukilahti Keskiviikkokisat series, or is Feria just moving to the new harbour and seeking for race course in the neighborhood?
olpalon wrote: Tue Feb 14, 2023 23:55 pmjoten siellä hoodeilla on jatkossa jopa oikein FE-keskittymä
I understand that also Pikku Myy was also racing the Meritie series; the question is - is the FE fleet dissolving again? Our vague dream about a large-ish FE83 fleet started to materialize in 2022, but now the fleet evenly distributes along the whole coast again?..

Re: gastikoulu 2023

Posted: Mon Feb 20, 2023 20:18 pm
by olpalon
alex wrote: Mon Feb 20, 2023 10:48 am
olpalon wrote: Tue Feb 14, 2023 23:55 pmFeria muuttaa ensi kesästä alkaen Suomenojalle Meritien riveihin
Is the Meritie race better than the Haukilahti Keskiviikkokisat series, or is Feria just moving to the new harbour and seeking for race course in the neighborhood?

Just a change of club from a outboard fishing boat club to a sailing club, that´s all. Other Haukilahti clubs are a bit more costly than Meritie. No plans to skip Master of Haukilahti racing series.

Re: gastikoulu 2023

Posted: Tue Feb 21, 2023 09:08 am
by alex
olpalon wrote: Mon Feb 20, 2023 20:18 pmJust a change of club from a outboard fishing boat club to a sailing club, that´s all.
Membership in a "fishing club" (please don't tell my commodore :D) never stopped me from racing. :lol: But is that Meritie race worth looking at? Is it a good race track and demanding competition, or just proximity to the home harbor? Is it still LYS-based?

Re: gastikoulu 2023

Posted: Thu Feb 23, 2023 18:27 pm
by Panu
Tervehdys

Jos olen Fene kippareiden vastauksia oikein tulkinnut, niin jotain tarvetta gasteille on löytynyt:

Vene ja sen kotisatama
  • Pikku Myy (Suomenoja Espoo)
  • Merelli (Lauttasaari Helsinki)
  • Hygge (Kugghamn Porvoo)
  • Anneli (Lauttasaari Helsinki)
Anneliin tarvitsen 2 gastia ja oletan tarpeiden olevat muillakin samaa luokkaa ??? Korjatkaa, jos olen väärässä?

Re: gastikoulu 2023

Posted: Thu Feb 23, 2023 18:55 pm
by harald
Jos löytyy keulagastiksi haluavaa niin olen valmis opettamaan kevään ja alkukesän aikana keskiviikkokisoissa. Lopputyö olisi Helsingin Regatta jonka jälkeen voidaan katsoa jatkot että mihin kisoihin osallistutaan.

Charlotta lienee Helsingin Koivusaaressa kesän aikana.

Re: gastikoulu 2023

Posted: Sat Feb 25, 2023 01:04 am
by olpalon
alex wrote: Tue Feb 21, 2023 09:08 am
olpalon wrote: Mon Feb 20, 2023 20:18 pmJust a change of club from a outboard fishing boat club to a sailing club, that´s all.
Membership in a "fishing club" (please don't tell my commodore :D) never stopped me from racing. :lol: But is that Meritie race worth looking at? Is it a good race track and demanding competition, or just proximity to the home harbor? Is it still LYS-based?
It´s a good race for new crew basic training within Gastikoulu 2023 for example and evening sail with others. FR based chase. Difficult to be competitive with FE against +30 ft tall masts in the middle of the forest race course. Would be more fun with more FE´s.

Re: gastikoulu 2023

Posted: Sun Feb 26, 2023 22:05 pm
by alex
olpalon wrote: Sat Feb 25, 2023 01:04 amFR based chase.
So, the boats start according to their FR? Since nowadays almost every boat has a unique FR - no "styyra", "nousee" and "prkl" during the friendly prestart routine?

Re: gastikoulu 2023

Posted: Mon Mar 06, 2023 12:44 pm
by alex
Subbota is in. I can take a couple of people into the practical training routine. Can also do a seminar or two, if needed. Only English, sorry. But for the majority of university students, English should not be a problem.