HLKK 22.6.2022

Moderators: harald, Petri

Post Reply
Petri
FE-junkie
Posts: 3920
Joined: Thu May 29, 2003 01:17 am
Location: Espoo

HLKK 22.6.2022

Post by Petri » Wed Jun 22, 2022 21:59 pm

Olisikohan tässä taas tämän vuoden eka ja vika purjehdus, toivottavasti ei mutta siitä huolimatta pääsi kerrankin itse vesille.
Veneessä lippukunnan nuorempaa porukkaa ja totesin suoraan että ei tässä enää juuri pinnassa kehity joten parempi vaan jos joku muu ajaa ja kisasta tulikin sitten hyvä kaste ensimmäiselle kisastartille. Rata2 ja lounaistuulta eli spinnulähtöä ihmeteltiin ja spinnukin nostettiin varmuuden vuoksi...joko trimmaaja-pianoyhdistelmästä (ts. minä) on tullut heikko tai falleissa isoa kitkaa mutta aika tuskaa oli köysiä kiskoa ja ihmeelliset naarmut genuafallissa hieman huolestuttavat rissojen kunnosta.

Suuremmitta paineitta ja kolmella otettiin lähtö keskustan läheltä, spinnun kanssa kesti tovin kun kädet eivät oikein riittäneet itsellä joka suuntaan ja parempi oli antaa pinnamiehen keskittyä veneen ajamiseen kuin spinnuskuuttien vetelyyn. Spinnuttelu vihreälle meni kuitenkin hyvin ja aikalailla kiinni Subbotassa ja Luckytoossa vihreän kiertoon, venevauhti siis ainakin kauden alussa ok lenssillä.
Vihreältä sitten kryssille ja trimmit "roughly right" ja sitten pinnamiestä opettamaan. Loppupeleissä kuitenkin pitkä legi meni varsin hyvin kun oikeastaan sekä edelläolevat lähestyivät että takanatulevat jäivät, ehkä realistina ajattelen että ajettiin epätasaisessa tuulessa jonkinlaisessa sopivassa kanavassa kun todella ruosteisilla trimmipohjilla vene tuntui nousevan korkeammalle kuin muut ja vauhtikin hyvä vaikka välillä vähän sakkailtiin.
Loppukryssi punaiselle kepille sitten vaikeampi, tuuli vaikea lukea ja vendoissa tuli pieniä fiboja. Peräjoukko alkoi saada kiinni ja Subbota ja LT karkasivat, mutta kääntömerkille päästiin lopulta (toim huom Rönnkobbenia nuollen) vielä kolmosena. Spinnu ylös ja mitä nyt pari jiippiä melkein meni vendoiksi yms. niin lenssittely meni ihan ok vaikka kevyt keli alkoi vaikeuttaa ajamista. Takana tullut Seila alkoi saada meitä kiinni kun leikkasimme oikealle. Osin sitten tuuria saimme kiinni hyvin nousevasta tuulesta joka kääntyikin lounaasta länteen ja vihreälle kepille mentiin paikoin lähes 6 solmun tiukkaa strekkiä. Ero takanatuleviin taas kasvoi kun vene oli kokoajan hyvin tikissä ja kääntömerkiltä sitten slöörailemaan kohti maalia. Lopussa meinasi kääntyä jo vastaan vendaksi mutta onneksi sen vielä vältti ja aika positiivinen yllätys näillä lähtökohdilla oli selvä kolmas sija.

User avatar
olpalon
luti
Posts: 269
Joined: Fri Jun 17, 2016 14:23 pm
Location: Espoo
Vene: Feria

Re: HLKK 22.6.2022

Post by olpalon » Wed Jun 22, 2022 23:26 pm

Rata 2: Mittakirjan ylivoimaa, lähes. Näytti aluksi, että joudutaan Rouvan kanssa kaksin käsin illan kisaan, mutta Olkkosen Juhana saatiin onneksi haalittua mukaan. ATK:ssa oli jo starttiviiva valmiina edelliseltä viikolta, joten viivalle pyörimään ja spinnupuomi ojossa vitosen tööttiä odottelemaan. Lippupäässä oli vähä huonosti painetta, niin keskivaihetta arvottiin niin, että päästäisiin jopa ylimmäksi veneeksi. Jossain vaiheessa starttipaukun hetkellä ajateltiin, että voisi vähän availla rullagenoaakin jos meinataan päästä jonnekin. Revittiin sitten punaista tolppaan ja kohti vihreää kärkiporukan tuntumassa. Vähän samat ajatukset tuli kuin Petrilläkin, että alamäkeen kyllä vauhti riittää, mutta.... Vihreää lähestyttäessä Subbota suojasi ja ajoi Olgaa ja meitä vähän ylös. Veikkaus oli, että kun vihreän jälkeen käännytään kryssille, niin pannuun tulee taas oikein huolella. Subbota ja L2 karkasivat odotetusti aika nopeasti. Painetta oli kuitenkin sen verran, että turistigenoalla pysyi jotenkin muiden kuin FE-supertähtien kyydissä. Punaiselle tultiin aavistuksen yliajetulla leikarilla, mutta niin läheltä, että eipä siinä ehtinyt sillä halssilla kuin valmistelemaan spinnun. Spinnu ylös, TWA mittariin ja taikalapusta leikkauskulmia arpomaan. Aika reikäinen ja arpova oli alamäkikin. Seilan kanssa ajettiin suunnilleen samoilla hoodeilla Olgan repiessä kaulaa, Subbotasta puhumattakaan. Vihreältä sitten vajaata kryssiä kohti maalia Hopotin imussa ja Seila sen edessä. Maalissa tuli hetkeksi sellainen olo, että nyt tuli kuitattua kolmossijalla Avareiden klubimaksut ja Kärnän palkkiot. Onneksi jätin Jutipumput ja huutamisen sikseen koska Seilaan jäi lopulta eroa 3 s ja Olgaan noin 1,5 min. Ihan kivaa purjehtia kilpaa kun ei ole aina pökä, ei sada kovin paljon vettä ja painetta on sen verran, että vehkeet liikkuu edes vähän. Kiitokset asianosaisille.
Olli P
S/Y Feria
FIN 2772

User avatar
harald
Hallitus
Posts: 10761
Joined: Thu Sep 19, 2002 14:32 pm
Location: P-helsinki
Vene: Charlotta
Contact:

Re: HLKK 22.6.2022

Post by harald » Thu Jun 23, 2022 09:37 am

Nyt tuli hyvää proosaa, kiitos siitä! Jutipumppu, jonnet ei muista :)

Harmittavasti nyt käsi paketissa, eli siinä meni se kevätkausi. Huoh.
FIN-2674 s/y Charlotta [Mielipiteet on mielipiteitä] GSM: +358 50 594 1020

Post Reply