Keskiviikkokisa 4-5/2019

Moderators: Petri, harald

Post Reply
Petri
FE-junkie
Posts: 3845
Joined: Thu May 29, 2003 01:17 am
Location: Espoo

Keskiviikkokisa 4-5/2019

Post by Petri » Sun Jun 09, 2019 20:53 pm

Ensi keskiviikkona siis rataa yleisöystävällisesti suoraan rannan tuntumassa. Olga saattaa tulla mutta itse siis toki ribissä.

Cage
Hallitus
Posts: 632
Joined: Fri Feb 03, 2012 14:40 pm
Location: Espoo
Vene: Estelle

Re: Keskiviikkokisa 4-5/2019

Post by Cage » Sun Jun 09, 2019 23:57 pm

Siistii! 8) Estelle on tulossa.
Cage, s/y Estelle (FIN-2040)

Cage
Hallitus
Posts: 632
Joined: Fri Feb 03, 2012 14:40 pm
Location: Espoo
Vene: Estelle

Re: Keskiviikkokisa 4-5/2019

Post by Cage » Tue Jun 11, 2019 07:28 am

Petri, oliko tarkoitus että muutoksessa purjehdusohjeisiin pitäisi olla joku kuva rata-alueesta mukana? Tai siis kun siinä on mainittu että matalikot on korostettu keltaisella.
Cage, s/y Estelle (FIN-2040)

Petri
FE-junkie
Posts: 3845
Joined: Thu May 29, 2003 01:17 am
Location: Espoo

Re: Keskiviikkokisa 4-5/2019

Post by Petri » Tue Jun 11, 2019 10:09 am

Jahas, M2S julkaisusysteemi tehnyt taas temput, ei ole eka kerta kun liitteiden kanssa on ongelmia.

Nyt on liite siellä, pieni epäilys on että "save&close" ei toimi ihan samalla lailla kuin Save...Tai sitten vain koko tallennus on unohtunut ja ilman sitä liite ei lataudu M2S:ään ja sitä myöten päivity ilmoitustaululle.

Cage
Hallitus
Posts: 632
Joined: Fri Feb 03, 2012 14:40 pm
Location: Espoo
Vene: Estelle

Re: Keskiviikkokisa 4-5/2019

Post by Cage » Thu Jun 13, 2019 22:28 pm

Eilen oli ihan työntäyteinen ilta. Hienoa oli päästä ajamaan rataa ja vielä kaksi lähtöä. Tuuli oli idänpuoleista perustuuleltaan sellaiset 8-10 m/s ja puuskissa taidettiin päästä kovimmillaan 12-13m/s. Aallokkoa ei paljoa ollut, kun kisa ajettiin Haukilahden uimarannan ulkopuolella.

Ekassa lähdössä meillä meni ajoitus vähän pieleen ja sen lisäksi onnistuin jotenkin sähläämään lähestyttäessä viivaa, joten lähtö oli veneen läheltä, mutta selkeästi myöhässä. Ajatus oli kuitenkin kääntää paaralle radan oikeaan laitaan, jossa vaikutti olevan kovempi, mutta vakaampi tuuli kuin radan vasemmassa laidassa. Päästiin sinne ihan hyvin siirtymään. Keulapurjeen skuuttipisteitä oli siirretty taaksepäin twistin lisäämiseksi, joka rauhoitti kulkua. Ekalla kryssillä tosin oikein kerättin virheitä mm. piinaamalla, keulapurjeen skuutti oli liian löysällä ja lisäksi isokin oli varmaan skuutattu liian kireelle niin että takaosa sulki kovaan ja puuskaiseen tuuleen liikaa. Muut veneet ottivatkin meitä oikein reilusti kiinni tai veti kaulaa ja hävittiin huomattavasti kaikkiin veneisiin nähden. Katselimme Olgaa, joka vaan tuli lähemmäksi ja lähemmäski. Vendattiin sitten paaralle merkkiä kohti ja mentiin selkeästi yli. Vauhtia ei tosiaan ollut ja Lucky Too, Subbota, Ariel ja Sans Rival nyt ainakin rundasi ylämerkin ennen meitä. Siinä tuli kipparillekin oikosulku, kun vähän merkin jälkeen laskin kurssia kohti alamerkkiä. Onneksi miehistö muistutti levittäjästä, niin käytiin kiertämässä sekin. Sen jälkeen nostettiin spinnu ja ihmeteltiin, kun mikään muu vene pikkuluokassa ei aja spinnua. Hetken juolahti mielessä että onko kovasta ja puuskeisesta tuulesta johtuen tullut joku sprinnukielto, mutta ei auttanut kuin jatkaa, kun kerran spinnu oli nostettu. Spinnun voimin saavutettiin fleetiä. Taisi olla ensimmäisellä alamerkin kierrolla kun Subbotalla ja Lucky Toolla oli jokin tilanne, jonka tuloksena Subbota joutui kääntämään merkin yläpuolelle ja heittään jiipin kautta merkille. Tämän seurauksena ohitettiin Subbota ja päästiin kryssille Lucky Toon jälkeen joko toisena tai kolmantena veneenä. Tokalla kryssillä saatiin genoa tarpeeksi kireäksi, mikä auttoi meidän kryssivauhtia. Mentiin taas oikeaan laitaan ja tällä kertaa vendattiin merkkiä kohti huomattavasti aikaisemmin. Kun selvisi ettei päästä merkille, heitettiin paaralle. Hieman yllättäen isojen ensimmäinen vene Speculator tulikin styyralla kohti merkkiä. Aluksi meinasin mennä takakautta, mutta nopean keskustelun seurauksena heitettiin styyralle niiden alle. Olisi pitänyt kiertää peran kautta, koska nyt tuli armotonta piinaamista merkille ja ikinä en ole niin tiukkaa merkinrundausta. Jotenkin ihmeen lailla emme osuneet poijuun. Tapoimme vauhdin piinaamisessa ihan kokonaan ja Sans Rival taisi pääsät ennen levittäjää meidän rinnalle tai jopa ohi meidän yläpuolella. Siitä sitten jälleen spinnu ylös ja kohti alamerkkiä, jolloin ei tapahtunut mitään erityistä yhtä vaihnkojiippiä lukuunottamatta (tai tulikohan se jo ekalla kierroksella :-k ). Päästiin alamerkillä rundaamaan kolmantena veneenä Arielin ja Lucky Toon jälkeen ja samassa järjestyksessä maaliin. Lasketussa ajassa kuitenkin voitettiin tämä lähtö.

Ennen tokaa lähtöä varmistettiin Twitteristä, ettei mitään spinnukieltoa ollut tullut. Tällä kertaa ajoitettiin lähtö lähestulkoon täydellisesti. Päästiin lähtemään aivan veneeltä, jolloin meidän yläpuolella olleelle Arielille ei jäänyt tilaa ja he joutuivat heittämään rundin. Kun alapuolella ollut Subbota teki vendan, niin mekin alettiin valmistelemaan vendaa. Samalla Lucky Too myös teki vendan ja päätettiin vendata Lucky Toon yläpuolella. Kun merkki alkoi olla tvärs, niin vendattiin styyralle kohti merkkiä. Samalla Lucky Too vendasi selkeästi meidän takana. Päästiin hyvin ylämerkille. Tarkistettiin levittäjän jälkeen kummalle puolelle nostettaisiin spinnu ja päätettiin jatkaa styyralla. Huomasimme siellä osaa rataa olevan huomattavasti kevyempi tuuli, about 7 m/s. Kun laskettelimme kohti merkkiä, niin keskemmällä tullut Subbota pääsi jopa ilman spinnua lähemmäksi, mutta onneksi pääsimme takaisin kovempaan tuuleen lähestyämme alamerkkiä. Rundattiin ensimmäisenä ja lähdettiin paaralla hakemaan etelärännan suunnasta kovempaa tuulta. Merkille käännyttiin himan ahneesti, ettei vaan mentäisi yli. Aluksi näytti hyvältä, mutta shiftin myötä ei lopuksi päästy merkille, vaan jouduttiin heittään kaksi lyhyttä vendaa lisää. Rundattiin ylämerkki ja leikkarin jälkeen tehtiin jiippi ja lähdettiin paaralla hakemaan parempia tuulia keskemmältä selkää. Jiipatessa styyralle kohti merkkiä onnistuttiin kiepauttaan spinnu keulastaagin ympäri oikein kunnolla ja ei auttanut muuta kuin laskea ensiksi spinnu ja sen jälkeen nostaa genoa. Keulagastille tuli kiire saada spinnu alas, jeesiä genoaa ylös ja poistaa puomi ennen rundausta. Alamerkiltä yhdellä vendalla maaliin ensimmäisenä veneenä ja lasketussakin ajassa voitto.

Huhhuh, kaikki sai kyllä vähän piiskaa eilen, vene, miehistö ja purjeet (ekaa kertaa meilläkin ison ratsastaja meni rikki). Mutta kyllä ratakisa on aina ratakisaa, kivaa kuin mikä! Kiitos Petrille ja apureille järkkäilyistä sekä miehistölle sporttihenkisestä tekemisestä! Kaljatkin juotiin vasta rannassa, kun lähellä kotisatamaa vasta saatiin hieman tuulensuojaa purjeiden laskemiseen. :D
Cage, s/y Estelle (FIN-2040)

Petri
FE-junkie
Posts: 3845
Joined: Thu May 29, 2003 01:17 am
Location: Espoo

Re: Keskiviikkokisa 4-5/2019

Post by Petri » Thu Jun 13, 2019 23:04 pm

Spinnukielto :) ei tuolla nyt mikään puuvenekisa ollut meneillään. Hankala keli järjestää, ribi keikkui niin että puolet maaliintulijoista jäi joltain osin kirjaamatta mutta kokeneena puhuin kokoajan maaliajat vhf:ään ja ribissä oli toinen lista joita verrattiin täydentämiseksi.

Mutta linjat tosiaan meni sen 5-10 astetta vinoiksi kun ilmeisesti isommissa aalloissa ankkuri aina petti ja sitten taas pari minuuttia ribi pysyi paikallaan. Olisi varmaan pitänyt ennakoida tuota enemmän tokaan lähtöön ja rakentaa linja vinoksi joka olisi sitten suoristunut valumisen takia :)

Post Reply