Saaristomeren FE-mestaruus ja October Race

Moderators: Petri, harald

Post Reply
Artsi
luti
Posts: 662
Joined: Fri Sep 07, 2007 08:12 am
Location: Naantali
Vene: Daniela

Saaristomeren FE-mestaruus ja October Race

Post by Artsi »

Saaristomeren FE- mestaruudesta ja kiertopalkinnosta kilpaillaan toista kertaa October Racen yhteydessä lauantaina 4.10.2014. Mestaruus ratkeaa lauantain lähdön perusteella ja palkinto jaetaan mahdollisimman pian viimeisen FE:n saavuttua maaliin "hernesoppaa ja punssia" -tapahtuman yhteydessä laiturilla 8)

Koska kisa saadaan purjehtia GK:n järjestämän kilpailun yhteydessä ja säännöin (poikkeuksena tuloslaskenta), tulee kilpailijan osallistua myös October Raceen ja maksaa siitä osallistumismaksu järjestäjälle. Viimeinen ilmoittautumisajankohta on 30.9.2014. Ilmoittautuminen seuran sivuilta gk.fi .

Kauempaa tulijoille on mahdollisuus ilmaiseen venesäilytykseen kisan jälkeen mm. Raision venesatamassa, jossa jo tyhjiä paikkoja jonkin verran. Yritän auttaa asiassa, jos tarvetta ilmenee.
terv. Artsi/DANIELA
Arkki
luti
Posts: 664
Joined: Fri Apr 23, 2004 09:21 am
Location: Uusikaupunki
Vene: Baladeur
Contact:

Post by Arkki »

Tulossa ollaan. Pe ilta tai la aamuna tulossa. Muita?
Seppo
S/Y Baladeur, FIN-6889
jaoksman
alokas
Posts: 39
Joined: Sun Jun 04, 2006 16:52 pm
Location: Turku

Post by jaoksman »

Katariina on tulossa. Perjantai illaksi on tarkoitus ilmestyä pelipaikalle.
Jari
FIN-2782 Katariina
Artsi
luti
Posts: 662
Joined: Fri Sep 07, 2007 08:12 am
Location: Naantali
Vene: Daniela

Post by Artsi »

Daniela ilmoittautunut :D
Viimeinen ilmoittautumismahdollisuus huomenna. Lisää FEneitä mukaan \:D/ !
terv. Artsi/DANIELA
Arkki
luti
Posts: 664
Joined: Fri Apr 23, 2004 09:21 am
Location: Uusikaupunki
Vene: Baladeur
Contact:

Post by Arkki »

Ja tuloksetkin tulivat vihdoin. FEneillä taas hyvät kisa. http://gk.fi/tavlingar/tavlingsresultat-2014/
Lauantainakin kisattiin FEneitten osalta loppuun asti.
Seppo
S/Y Baladeur, FIN-6889
Artsi
luti
Posts: 662
Joined: Fri Sep 07, 2007 08:12 am
Location: Naantali
Vene: Daniela

Post by Artsi »

Vilpittömät onnittelut niin Saaristomeren FE-mestaruudesta, kuin lopulta October-Racenkin voitosta Arkille! :D Täytyy vain ihmetellä, mistä ihmeestä aina onnistuitte ne nostavat shiftit etsimään!
Daniela kiittää suuresti miehistövahvistuksia Anttia ja Panua! Pahoittelen, että kipparin virhearvioden takia pudottiin "varmalta" pronssipaikalta viidenneksi häviten vielä nelossijan KAHDELLA sekunnilla :cry:
Panu on luvannut taiteilla perusteellisemman selvityksen meidän osalta, joten odotellaan jännityksellä.
terv. Artsi/DANIELA
Artsi
luti
Posts: 662
Joined: Fri Sep 07, 2007 08:12 am
Location: Naantali
Vene: Daniela

Post by Artsi »

Kas perhanaa. Täysin paskojen järjestelyiden lisäksi tuloksetkin ovat vielä väärin! :evil: Pudotaan sitten vielä lopullisissa tuloksissa yksi sija :x
terv. Artsi/DANIELA
Panu
hyperaktiivi
Posts: 2289
Joined: Tue Apr 06, 2004 21:33 pm
Location: Espoo

Post by Panu »

Artsi wrote:Kas perhanaa. Täysin paskojen järjestelyiden lisäksi tuloksetkin ovat vielä väärin! :evil: Pudotaan sitten vielä lopullisissa tuloksissa yksi sija :x
Tervehdys

Tätä minäkin kattelin. Ei kyllä vakuuta järjestelyt ei.
Ystävällisin veneily terveisin PR
Panu
hyperaktiivi
Posts: 2289
Joined: Tue Apr 06, 2004 21:33 pm
Location: Espoo

Post by Panu »

Artsi wrote:Vilpittömät onnittelut niin Saaristomeren FE-mestaruudesta, kuin lopulta October-Racenkin voitosta Arkille! :D Täytyy vain ihmetellä, mistä ihmeestä aina onnistuitte ne nostavat shiftit etsimään!
Daniela kiittää suuresti miehistövahvistuksia Anttia ja Panua! Pahoittelen, että kipparin virhearvioden takia pudottiin "varmalta" pronssipaikalta viidenneksi häviten vielä nelossijan KAHDELLA sekunnilla :cry:
Panu on luvannut taiteilla perusteellisemman selvityksen meidän osalta, joten odotellaan jännityksellä.
Tervehdys

Lauantai aamu valkeni Espoossa ja Helsingissä sumuisena ja sateisena. Antti tuli minua hakemaan ja suunnattiin kohti Paraista ja Airiston lomakeskusta. Sadetta ja sumua riitti hieman yli puolen matkaa ja mitä lähemmäksi päästiin tapahtumapaikkaa keli kirkastui entisestään. Matkalle varattiin 2 tuntia, joka riitti hyvin. Auto parkkiin, kassit kantoon ja köpöteltiin laiturille.

Siellä Daniela olikin Erjan ja Artsin tuohotessa valmisteluja. Vedettiin Antin kanssa taisteluvarustus päälle ja käytiin moikkaamassa Katariinan ja Arkin miehistöt. Köydet irti ja vesille.

Luvassa oli kevyt tuulinen kisa, missä tuulen oli ennustettu olevan luokkaa 1-3m/s. Aika hyvin ennusteet pitivät kutinsa, kun toteutunut oli 0-3m/s. Järjestävälle seuralle taisi tulla ykkätyksena, että jos ei tuule ei kilpaa purjehtivat veneet kulje. Meille oli radalle lähtiessä selviö, ettei määrä ajassa meistä kukaan pääse maaliin. Luotettiin radan lyhennykseen kuin nousevaan aurinkoon.

Kevyet trimmikokeilut ja linjalle valmistautumaan. Otettiin kohtuullinen startti, mutta jäätiin aika nopeasti nopeampien veneiden paskoihin. Ekalla kääntömerkillä spinnut ylös. Arkki ja Katariina olivat menneet menojaan ollen 300 metriä edellä. Tätäköhän on sitten tiedossa ihmettelevät kasvot kyselivät ilman, että kukaan olisi sanonut sen ääneen. Reitti kääntyi länteen ja klunga alkoi varmistelemaan sisäpaikkaa. Arkki lähti nostattelemaan ja Katariina otti suosiolla ulkokaarteen. Me vedettiin keskeltä ja kaikille oli yllätys, että sekä sisä- ja ulkokurvi eivät vetäneet ja päästiin ihan kuin varkain vetämään ohi ja saatiin hyvä etumatka muihin Feneisiin. Oltiin parhaimmillaan fyysisesti kolmas tai neljän pikku lyssissä. Tuuli hyytyi ja lopulta purjeet eivät vetäneet ja vanha vauhtikin suli käsiin. Tuuli kääntyi 180 astetta. Eteläinen vire vaihtui pohjoistuuleen. Edelleenkin heikkoon. Ennen länsipään kääntöpoijua vedettiin vielä kahdesta H:sta yläpuolelta ohi. Yrittivät samaa meille, mutta saatiin H:t uskomaan ettemme mene samaan kikkaan ja emme anna periksi.

Merkin kierto ja spinnu alas genoa vetoon. Suunta Orisaaren kiertoon ja ylös Airistoa. Me vedettiin keskeltä Arkin seuratessa. Katariin haki tuulta ylempää saarten varjosta (???). Orisaaren rannassa oli selkeä kuollut pläkä, jonne sekä Arkki ja kiusallisen hyvin noussut Katariina olivat menossa. Uskomatonta, mutta kyllä molemmat löysivät jonkin privaatti vireen ja noston päässen Orisaaren yli ja ohi. Käsittämätön munkki :shock:. Me vedettiin yli itäreunaan, jossa oli selkeä vire ja kaikki muu olikin pelkkää pläkää. Saatiin itäinen vire ekana ja vene "ampui" liikkeelle Arkin ja Katariinan lilluen tuulta odottaen. Meidän kannalta oli surullista, että tuuli oli idästä, jolloin jouduimme ajamaa sivutuulta, kun sekä Arkki ja Katariina saivat ajaa aivan ylös strekkiä. Paremman apparentin kanssa molemmat saavuttivat selvästi mennen lopulta ohi.

Pohjoiskääntömerkin kohdalla johdossa oli Arkki, Katariina toinen ja me perässä. Jäljellä oli rypistys maaliin järjettömästi shiftailevassa tuulessa. Välillä näytti hyvältä ja välillä aivan katastrofilta. Sekä Arkki ja Katariina olivat jo melkein tavoittamattomissa, kun huomasimme heidän ajaneen miinaan. Samalla me saimme hirmu nosteen ja taas oltiin pelissä mukana. Arkki pääsi pläkästä ensin ja ehti meidän edelle Katariinan jääden taaksemme. Maaliin ajettiin tässä järjestyksessä noin minuutin välein. Lautakunta oli poistunut lämpimiin sisätiloihin jo puolitoista tuntia aiemmin, joten tuloksena koko pikkulyssille DNF :x . Ilmeisesti ketään ei kiinnostanut kilpailijat ja kenellekään ei tullut mieleen lyhentää rataa. DNF ei aseta ketään paremmuusjärjestykseen.


Kun noin 400 minutin kisan jälkeen on kolme Fenettä 2 min sisällä maalissa ja tilanteet olivat vaihtuneet useasti kisan aikana radalla, ei voi kuin todeta kisan olleen tiukkaa vääntöä. Todella tiukkaa.

Sunnuntaina tuuli oli reipastunut selkeästi. Otettin melko hyvä startti styyralla. Sekä Arkki että Katariina ottivat paaran startin. Arkki hyötyi selvästi Katariina ei. Arkki pääsi vetämään lyhintä reittiä kääntömerkille ja spinnuttamaan karkuun. Tultiin tasatahtia Katariinan kanssa spinnulla pitkät matkat aina kääntömerkille asti. Lähempänä merkkiä tuuli nousi ja aallot kasvoivat. Aloitettiin spinnun ja ison pumppaus ja sillä saatiin hivutettua Katariinan ohi. Juuri ennen merkinkiertoa luun spinnun skuutti katkesi solmusta. Spinnu alas, merkin kierto ja tiukkaa strekkiä kohti Orisaarta. Arkki veti keulilla turvallisessa johdossa Katariinan seuratessa meitä. Arkkia saavutettiin ja ajettiin ylemmäksi ja samalla Katariina jäi meidän G1:lle ajaen G3:lla. Painolastista laidalla oli selvä hyöty.

Katariina heitti puolessa välissä vendan ja haki vapaampiin tuuliin. Samalla tuuli voimistui. Arkki oli painumassa tuulen alapuoleisiin saariin ottaen vendalla korjausliikkeen ylöspäin. Mekin haettiin korkeutta, kun emme uskoneet Orisaaren ylitykseen muutoin. Katariina hyötyi selvästi tuulen voimistumisesta ja pääsivät taas lihalle seuraten Arkin vanavettä. Sekä Arkki ja Katariina pääsivät jo toistamiseen Orisaaren rannassa nostaviin shifteihin ja saaren yli :shock: . Peli oli meidän osalta käytännössä pelattu. Muut Feneet olivat täysin tavoittamattomissa. Ainoa mahdollisuus oli saavuttaa sivutuulessa G1:llä Karariinaa, joka ajoi G3:lla. Etumatka lyheni kyllä, muttei tarpeeksi.

Pohjoispään kääntömerkiltä vedettiin tiukasti ylös tuuleen. Oli epäuskottavaa, että edella ajanut Katariina ajoin yli 30 astetta alemmaksi kuin me ja takaa tullut H samoin yli 30 astetta meitä korkeammalle :? . Eli samasta pisteestä hieman eri aikaan lähteneet lähteneet ajoivat noin 70 asteen sektoriin samalla halssilla :shock:. Loppu olikin ajamista puuskaisessa shiftailevassa tuulessa kohti maalia toivoen, että edes jokin shifti olisi meille eduksi. Maalissa Arkki ja Katariina ennen meitä. Se H:kin ehti työntää keulansa linjalle meitä ennen. No tehtiin se minkä pystyimme. Onni ei ollut meille tälläkään kertaa suosiollinen.

Viikonlopun kuvauksellinen anti löytyy: http://www.fe83.org/gallery/view_album. ... e=album597
Ystävällisin veneily terveisin PR
jaoksman
alokas
Posts: 39
Joined: Sun Jun 04, 2006 16:52 pm
Location: Turku

Post by jaoksman »

Onnittelut Arkille hienosta voitosta ja kiitokset Danielalle miehistöineen hienosta kisasta!
Tämän linkin alta pitäisi löytyä järjestäjien valokuvat kisasta.
https://www.flickr.com/photos/92618763@ ... 438618436/
Jari
FIN-2782 Katariina
Artsi
luti
Posts: 662
Joined: Fri Sep 07, 2007 08:12 am
Location: Naantali
Vene: Daniela

Post by Artsi »

Kiitos Panulle "meriselityksestä". Tylsä video löytyy täältä:

http://www.youtube.com/watch?v=7OvJ067kAoQ

Valitettavasti Contourin akku loppui jo ennen kisan puoliväliä :evil:
terv. Artsi/DANIELA
Post Reply