Youtube, purjehdus elämäntapana, Alaska

Moderators: Petri, harald

Post Reply
Panu
hyperaktiivi
Posts: 2289
Joined: Tue Apr 06, 2004 21:33 pm
Location: Espoo

Youtube, purjehdus elämäntapana, Alaska

Post by Panu »

Tervehdys

Kotoinen saaristomeri on kiistatta yksi hienoimmista paikoista purjehtia, mutta löytyy niitä muitakin paikkoja. Törmäsin youtubessa hauskaan vieoiden sarjaan, missä Albin Vegalla, siis kuta kuin Feneen kokoisella veneellä, tehdään isompaa reissua.

Lealean reissut Hawajilla, Hawajilta Alaskaan, paluu USA:n länsirantaa Californiaan ja sieltä takaisin Hawajille on kivasti dokumentoitu pieniksi video klipeiksi. Lealean reissujen videot löytyvät: http://www.youtube.com/user/vega1860/featured ja veneen oma web sivu osoitteessa: www.cruisinglealea.com .

Eräs vajaa 30 vuotias pariskunta osoittaa "elämäntapaintiaani" henkeä kahdella pitkällä kaudellaan Alaskassa purjeveneessään. Kaudet alkavat aikaisin vielä "jäiden keskellä" ja ne ovat tietysti videoitu ja laitettu tuubiin: http://www.youtube.com/watch?v=jv4lAVHjPyc ja http://www.youtube.com/watch?v=okjZajLD7-8 . Pariskunta osoittaa olevansa aika sissejä hakemalla suurimman osan ruoastaan luonnosta. Milloin paistellaan itse metsästettyä ja teurastettua karhu tai karibu herkkuja kuten burgereita ja paisteja. Välillä syödään monipuolisilla resepteillä tehtyä itse kalastettua kalaa, jota he ovat kalastaneet todella paaaallljjooooon. Viini ja olut kulttuurikin on heillä aktiivisesti "hallussa". Kateellisena kalamiehenä oikein ihmettelee, miten yhdeltä rannalta heittämällä muutaman tunnin voi saada sellaisen määrän lohta saaliiksi. Toista on täällä meillä, jossa kaikki vedet on verkotettu ja kalat siksi harvinasta herkkua.

Yhtäkaikkia on nämä Alaska videot ja niiden maisemat ovat täynnä henkeäsalpaavan kauniita maisemia ja meikäläisittäin eksoottisia eläimiä, kuten mm. erilaiset valaat, karhut, saukot ja linnut jne.
Ystävällisin veneily terveisin PR
User avatar
FE-Sillanpää
luti
Posts: 568
Joined: Mon Mar 26, 2007 16:04 pm
Location: Itä-Uusimaa

Post by FE-Sillanpää »

Kivoja yksityiskohtia Lealean kuvissa http://www.cruisinglealea.com/theboat.html Katossa olevat muoviset vetolaatikot; läpinäkyvyys on hauska piirre. Ruokapöydällä ei olekaan jalkaa vaan köydet katosta. Upeita köysitöitä siellä täällä.
Panu
hyperaktiivi
Posts: 2289
Joined: Tue Apr 06, 2004 21:33 pm
Location: Espoo

Re: Youtube, purjehdus elämäntapana, Alaska

Post by Panu »

Panu wrote:...Yhtäkaikkia on nämä Alaska videot ja niiden maisemat ovat täynnä henkeäsalpaavan kauniita maisemia ja meikäläisittäin eksoottisia eläimiä, kuten mm. erilaiset valaat, karhut, saukot ja linnut jne.
Tervehdys

Mitä pitäisitte, jos meillä koto Suomessa olisi tuolainen kuuma lähde ihan kosken reunalla, jossa vedessä lämmitellen voisi ihailla virran pauhua? Aika makee paikka :D. Sama koski laskee sitten lopulta ankkurilahteen.

Vilahdus tuosta taivaallisesta kylpy / lämmittely paikasta löytyy Lealean videoklipistä kohdalta 7min 20s : http://www.youtube.com/watch?v=apX93a2m ... M6OkdghG7a
Ystävällisin veneily terveisin PR
Panu
hyperaktiivi
Posts: 2289
Joined: Tue Apr 06, 2004 21:33 pm
Location: Espoo

Re: Youtube, purjehdus elämäntapana, Alaska

Post by Panu »

Panu wrote:...Eräs vajaa 30 vuotias pariskunta osoittaa "elämäntapaintiaani" henkeä kahdella pitkällä kaudellaan Alaskassa purjeveneessään...
Tervehdys

Taas on ilmestynyt uusin purjehduskausi tuubiin. Mennyt kesä on dokumentoitu kivasti yli 3 tunnin viedeopäiväkirjaksi. Sama luonnoläheinen ilmapiiri ja elämäntapa on edelleen aistittavissa. Vakaumustaan pari juhlistaa videon lopulla pitämällä vihkitilaisuutensa veneensä keulakannella :D .

Ei kun maisemia kuolaamaan ja letkeää elämäntapaa oppimaan osoitteessa: https://www.youtube.com/watch?v=wsF0VaVtuyo

Pariskunnan videot löytyvät kaikkineen: https://www.youtube.com/channel/UC3QKzH ... f47Zp0Btwg
Ystävällisin veneily terveisin PR
Post Reply