1gm10 starttimoottori kappaleiksi

FE-vene ja yhdistys / FE-båten och föreningen

Moderators: Petri, harald

Kman
alokas
Posts: 27
Joined: Sun Oct 28, 2012 20:52 pm
Location: Helsinki

1gm10 starttimoottori kappaleiksi

Post by Kman »

Startti temppuilee 1GM10:ssä. Solenoidi toimii oikein mallikkaasti, mutta startti ei itsessään jaksa vääntää. Vika vaikuttaisi olevan siis siinä kytkimessä joka annostelee virtaa itse moottorille. Kytkinpinnoissa voisi olla hapettumaa yms.
Starttia kun hetken tutkin, niin vaikuttaisi siltä, että se moottorille sähköä annosteleva kytkin on rakennettu osaksi solenoida. Solenoidia näyttäisi olevan rakenteeltaan "huoltovapaa", eli sitä ei voi purkaa.

Onko kukaan ronkkinut vastaavaa starttimoottoria? Saako sen solenoidin itse kappaleiksi?
THakala
alokas
Posts: 8
Joined: Mon Dec 09, 2013 11:01 am
Location: Tampere

Post by THakala »

Meillä vastaava ongelma hoitui startin liittimien uusimisella ja/tai tarkastuksella. Lisäksi voi koittaa hieman asemoida starttia uudelleen, pultit vain hiukan löysään ja pikku siirto. Jos siis starttia ei ole vielä penkissä testattu ongelmalliseksi.
User avatar
FE-Sillanpää
luti
Posts: 568
Joined: Mon Mar 26, 2007 16:04 pm
Location: Itä-Uusimaa

Post by FE-Sillanpää »

Tuossa on pohdintaa sähkön kulkemisesta starttimoottorille sekä hiilipölystä. http://www.fe83.org/forum/viewtopic.php?t=1432

Sähkönkulun varmistuksia kannattaa tehdä myös ilman sähköjä ohmimittarilla ja käynnistellessä volttimittarilla. Jos joku väli ei vaikka päästäkään virtaa riittävän paksulti läpi?
Post Reply