Marskärs Open 2011

Moderators: Petri, harald

Post Reply
Artsi
luti
Posts: 662
Joined: Fri Sep 07, 2007 08:12 am
Location: Naantali
Vene: Daniela

Marskärs Open 2011

Post by Artsi »

Perinteinen Kaarinan Veneilijöiden järjestämä matkailpa Marskärs Open purjehdittiin 27. 8. melko reippaissa tuulissa. Osallistujia oli taaskin kiitettävä määrä: yhteensä 33 venekuntaa, joista 18 pienemmässä LYSsissä!

Tarkoituksena ei tänä vuonna ollut purjehtia muita kisoja, kuin luokkamestaruus, mutta "yleisestä painostuksesta" johtuen päätettiin kuitenkin osallistua tähän, varsinkin, kun Marskär on aivan upea saaritukikohta! Matkaan lähdettiin siis enemmänkin retkeilymielellä Erjan kanssa kahdestaan.

Tuulta oli luvattu etelän puolelta 6-12m/s, joten jouduimme valitsemaan kolmosen keulaan, koska oletimme kelin olevan liian vaativa ykköselle kahdestaan. Lähtö epäonnistui meiltä täysin, kun tulkitsin ratamerkin väärin ja olimme lähdössä spinnulla pohjoiseen, kun rata suuntautui etelään! Matkasta liki puolet oli kryssiä sisäsaaristossa, jolloin tuuli vaihteli app. 5-12m/s. Kolmonen osottautui hieman liian pieneksi, ja kärki menikin menojaan jo tässä vaiheessa. Pensarin jälkeen tultiin "avomerelle", jossa puuskat yltyivät app. 15m/s. Uusi kolmonen toimi mielestäni hyvin, mutta "insuckerit" ovat väärässä paikassa, eikä näinollen päästy skuuttaamaan riittävän sisään. Myöskään minkäänlaista trimmiä ei kahdestaan keritty ihmettelemään. Tosin näytti siltä, että nyt pysyttiin vauhdissa mukana joten kuten. Höglandetin jälkeen oli pari mailia tosi rankkaa kryssiä, jonka jälkeen pitkä sivutuuliosuus ohi Helsingholmin kohti Gullkronaa. Tuulimittari näytti pahimmillaan 16m/s, joten spinnu pysyi pussissa( ehkä turhankin pitkään, kuten jälkeenpäin huomasimme) Tällä osuudella putosimme sitten ratkaisevasti. Reitin käännyttyä ennen Gullkronaa länsiluoteeseen, nousi meiltäkin spinnu, jonka pidimme sitten lähes loppuun asti. Rata päättyi spinnuosuuden jälkeen lyhyeen kryssipätkään.

Leikillisesti asetettiin tavoitteeksi 10. sija, mutta eipä päästy edes siihen, vaan hävittiin sekin reilut parikymmentä sekuntia. :(

Katariina oli hyvin kärkikahinoissa mukana, mutta "avomerellä" ykkönen taisi välillä olla liikaa, ja pojat joutuivat tyytymään viidenteen sijaan, joka olosuhteet ottaen (ja uudella LYS-luvulla) oli todella hyvä suoritus! :D

Tulokset löytyvät täältä:

http://www.kaave.fi/index.php?page=f9ca ... 7cfdad247f

Sen verran jäi hampaankoloon, että täytyy varmaan osallistua vielä October Raceen, jos vaan löytyy miehistöä. Ensi vuosi pitää myös laittaa uudelleen harkintaan... :roll:
terv. Artsi/DANIELA
User avatar
harald
Hallitus
Posts: 11047
Joined: Thu Sep 19, 2002 14:32 pm
Location: P-helsinki
Vene: Charlotta
Contact:

Post by harald »

No ilman muuta october-raceen! Sehän on meidän rankingkilpailumme.

Lisäsin rankingpisteitä.

Kolmosella kun ajaa yli 12 m/s tuulessa voi kyllä hyvin jättää infuckerit kiristämättä. Niillä voidaan ehkä pelastaa tilanne kun on vähän liian vähän tuulta kolmoselle, tai sitten erittäin sileällä vedellä mutta muuten niillä saa vain aikaiseksi turhan paljon pakkituulta isolle. Ehkä vähäsen voi ottaa sisään, mutta se on aivan hienoistelua vain.

Trimmistä niin kiristä skuuttia niin, että takaliikki on maston suuntainen. Spriidarin kohdalla ei kannata vetää takaliikkiä spriidarin pään sisäpuolelle.

Ja ennemmin skuuttipiste naksun liian takana kuin edessä.

Eikös Katariinassa ole kolmosta? Sehän on avomerelläkin toimiva 9 m/s ylöspäin täydelläkin miehistöllä. Vähänkään aaltosuojaa niin 7 m/s ylöspäin kolmosella meillä.

edit: Ai ne oli apparentti-tuulennopeuksia. Hmm..
FIN-2674 s/y Charlotta [Mielipiteet on mielipiteitä] GSM: +358 50 594 1020
jaoksman
alokas
Posts: 39
Joined: Sun Jun 04, 2006 16:52 pm
Location: Turku

Post by jaoksman »

No kyllä ykkönen toimi ihan ok valtaosan matkasta.
Lyhyellä sivuvastaisella pätkällä Helsingholmenin pohjoispuolella se oli selkeästi liikaa, mutta muuten vene kulki hyvin eikä broutsaillut.
Kolmosen vaihtaminen oli kyllä jossain vaiheessa mielessä, mutta kryssillä sen tekeminen olisi vienyt liikaa aikaa.

Kisatapahtuma oli kyllä tosi positiivinen kokemus ja Marskärin saari todella upea paikka.
Luultavasti ensi vuonna uudestaan!

t. Jari
Post Reply