Tallinna update

Moderators: Petri, harald

Post Reply
KaleviHarkonen
luti
Posts: 533
Joined: Fri Oct 21, 2005 09:15 am
Location: Espoo

Tallinna update

Post by KaleviHarkonen »

Onkos kukaan käynyt hiljan Tallinnassa, muistelen kuulleeni että Pirita olisi kovasti pienentynyt mutta että sinne olisi tullut uusi vierassatama. onko linkkejä? Mistä kannattaa ostaa Tallinnan alueen merikortti?

Ajattelin ensi viikolla perheen kanssa käydä jos säät sallii.
User avatar
MikaS
kokelas
Posts: 69
Joined: Tue Jun 03, 2008 09:39 am

Post by MikaS »

Tallinnaan tullut uusi satama
Old City Marina:
http://www.portoftallinn.com/old-city-marina

Piritan satama:
http://www.piritatop.ee/
Kalev Jahtklubin satama: (myös Piritassa)
http://www.kjk.ee/index.php/194
Petri
FE-junkie
Posts: 3931
Joined: Thu May 29, 2003 01:17 am
Location: Espoo

Post by Petri »

Tuo OCM näyttää mielenkiintoiselta, hinta kutakuinkin sama kuin Piritassa ja palvelut eivät ainakaan voi olla huonommat (ikinä en ole nähnyt niin huonokuntoista vessaa/yleisiä fasiliteetteja kuin Piritassa 4v sitten, eipä ole sen koommin innostanut edes käymään siellä).

Mutta entä turvallisuus, Feneen lukitusjärjestelmillä veneeseen ei kannattane jättää yhtään mitään, mutta lähteekö tuossa keskustan kupeessa veneestä sitten kävelemään myös tapetit vai onko toisaalta vilkkaampi sijainti parempi turvallisuuden kannalta.
Arska!

Port Noblessner

Post by Arska! »

http://www.noblessner.com onko kokemuksia?

mode-edit /P linkki kuntoon
Petri
FE-junkie
Posts: 3931
Joined: Thu May 29, 2003 01:17 am
Location: Espoo

Post by Petri »

Uudistetaan kyssäri, onko kellään kokemusta tuosta Old City Marinasta?

Onhan tuo merkittävästi Piritaa kalliimpi, mutta toisaalta eipähän tarvitse kävellä/ottaa taksia keskustaan. Ja Piritassa tulee vietettyä aikaa kohtapuoliin muutenkin joten...
Kimmo L
kokelas
Posts: 56
Joined: Sat Nov 27, 2010 16:17 pm

Post by Kimmo L »

Tuossa juuri viereisen veneen kanssa tuli turinoitua. Olivat aloittaneet lomansa vetäisemällä ensin Tallinnaan ja OCM:naan. Soittivat että onko tilaa; oli kuulemma ja varausta ei oteta vastaan. Kaveri oli laiturilla osoittamassa paikkaa ja homma toimi hienosti. Alue aidattu ja vartioitu. Heidän mielestään homma toimi aivan erinomaisesti.

Sinne meikäläinen ainakin suunnistaa seuraavan kerran. Siis sen jälkeen kun on vedetty BOW ja HTR siihen vanhaan (kunnon) Piritaan.

Kimmo L
Petri
FE-junkie
Posts: 3931
Joined: Thu May 29, 2003 01:17 am
Location: Espoo

Post by Petri »

Noh, tulipa tuo Old City Marina koestettua tiivistetysti voisi sanoa:

+ Location Location Location, eli sijainti on kyllä ihan loistava, ei tuosta oikein paremmaksi voi pistää jos ajattelee että Tallinnassa tahtoisi tehdäkin jotain.
+- Hinta, 30¤ on toki korkeampi kuin Piritassa nykyään (17¤) mutta toisaalta vain vähän enemmän kuin mitä hinta Piritassa oli ennen ja toisaalta jos Piritasta joutuu lähtemään kaupunkiin taksilla, menee homma aikalailla plusmiinus-saldoon.
+ Satama turvallisen oloinen, perusfasiliteetit laitureilla kunnossa.
+- Toimiston luona olevat saunat ja suihkut hienon näköiset, mutta suihkuhuone jo nyt vuoden jälkeen siinä määrin kämäinen=kaakelit ureankeltaisia että saas nähdä miten tuosta eteenpäin, jos kunnossapito on tuota tasoa. Suoraan satama-alueella olevat konteissa olevat vessat, suihkut ja sauna hieman siinä ja siinä, eivät nyt festaribaja-majatasoa mutta on sitä siistimpiäkin nähnyt. Ja siivousta lienee korkeintaan kerran päivässä, jos sitäkään.
- Saunat, konttisaunan piti olla lämmin 16-23 joka päivä, no ei se ollut lämmin klo 16 (mikä nyt voisi olla ymmärrettävää jos kytkevät sen vasta päälle silloin) mutta ei se ollut päällä klo 21:kään... toimiston uusi sauna taas oli ollut joskus päällä, mutta missään ei ollut mitään infoa milloin ja mihin asti, koska n. klo 2040 se oli haaleana jälkilämmöstä.

Mutta jos Tallinnaan tulee mentyä, niin kyllähän sitä silti tuonne menisi, ei vain turhaan odota mitään kummempaa, muuta kuin suoran pääsyn keskustaan.
Erkka
luti
Posts: 434
Joined: Tue Mar 11, 2003 13:43 pm
Location: Espoo

Post by Erkka »

Mitäs OCM:n syvyys on? Joskus oli motkotusta että siinä olisi jokin hiekkasärkkä tms just sataman edessä? Ei varmaan enää. Entäs lähestyminen muuten, pitääkö saapumisesta ilmoitella? Liikennevalosysteemi taitaa kuitenkin vielä toimia.
-Erkka / Awasome
Petri
FE-junkie
Posts: 3931
Joined: Thu May 29, 2003 01:17 am
Location: Espoo

Post by Petri »

Syvyyttä näytti riittävän 50 jalkaisille kisaveneille, joten eiköhän sinne peruscruiserinkin saa sisälle.

Lähestymisestä pitäisi ilmoittaa Tallinnan VTS:lle joko VHF:llä tai puhelimitse, en tosin tiedä ampuvatko jos sitä ei teekään...
Mereltä käsin näkee vihreän tai punaisen liikennevalon, josta voi sitten päätellä kannattaako tunkea sisään vai ei.
KaleviHarkonen
luti
Posts: 533
Joined: Fri Oct 21, 2005 09:15 am
Location: Espoo

Post by KaleviHarkonen »

Piritan alueella on kyllä yksi valttikortti, minkä vuoksi todennäköisesti menemme sinne ensi kerrallakin: Kalev Yacht clubin ravintola. Helsingistä löytyy vain kourallinen ravintoloita, jotka yltävät samaan laatuun, ja niiden hintataso on kolminkertainen.

Appropos, onko kukaan käynyt hiljan Naissaaressa? Netistä löytää kertomuksia mutta ne ovat ilmeisen vanhoja. Onkohan siellä viime aikoina tehty mitään panostuksia vierasveneilyyn.
User avatar
MikaS
kokelas
Posts: 69
Joined: Tue Jun 03, 2008 09:39 am

Post by MikaS »

Syyskuussa 2009 tuli käytyä. Silloin sisäänmeno väylä oli merkattu punaisilla ja vihreillä tikuilla. Ajoimme lähempää punaisia niin kuin
edellä mennyt. (vihreiden lähellä matalampaa kenties). Loisto ei toiminut 2009. Aallonmurtajan päässä matalaa. Reittivenehän sinne menee ja sillä on oma merkattu paikka mihin se ajaa. "uusi" satamakonttori ei ollut auki tuolloin. Ulkohuussi löytyi. Vettä sai kaukaa jos jaksoi kantaa.
Ravintolakin kai löytyy: http://www.naissaare.ee/?go=index
Sauna onnistuttiin diilaan sataman läheltä.

Lue myös:
http://verkkojulkaisu.viivamedia.fi/nautic/2010/3/24

Saarella mielenkiintoista nähtävää, mm. vanha merimiinatehdas, linnoitusten raunioita, rautatie yms. Hyvä hiekkaranta.
VVille
kokelas
Posts: 136
Joined: Mon Oct 26, 2009 12:11 pm

Post by VVille »

Käytiin Naissaaressa jokunen viikko sitten. Väylä on edelleen matala, ruoppaus saattaa tulla joskus, jos tulee. Nykyisellään FEneellä pääsee sisään, laiturista löytyi pari isompaakin mutta yksi yrittäjä jäi myös kiinni ja hetken askartelun jälkeen lähti pois. Ilmeisesti keskeltä merkkejä on paras, reunoissa matalampaa (?). Joka tapauksessa pohja on hiekkaa joten riskinä ei niinkään ole veneen rikkominen vaan lähinnä juuttuminen.

Vanhaan sotalaituriin on laitettu nyt uusi poikittainen ponttoonilaituri ja poijuja, tuohon pääsee oikein kivasti kiinni ja tuulensuoja on varsin hyvä kaikelta paitsi eteläiseltä ja laiturin sisäpuolella siltäkin. Polkupyöriä olis ilmeisesti myös ollut tarjolla vuokrattavaksi.
Petri
FE-junkie
Posts: 3931
Joined: Thu May 29, 2003 01:17 am
Location: Espoo

Post by Petri »

Viikonloppuna olisi taas Tallinnan reissu edessä, onkos kellään updatea OCM:stä eli onko touhu mennyt alaspäin, pysynyt samana, tai jopa tasoa nostettu. Ei sitä muuta mutta saunaankin olisi kiva päästä...
Petri
FE-junkie
Posts: 3931
Joined: Thu May 29, 2003 01:17 am
Location: Espoo

Post by Petri »

Itse itselleni kommentoiden:
Toimiston "fancy"-sauna oli lämmin jostain klo 13-19 ja oli myös lämmin kun kävimme saunomassa, saunan kunto oli jopa viimevuotista huonompi kun alalaude oli käytännössä romahtamassa kehnohkon kiinnitysratkaisun takia (ts. siis ei tukipalkkia ilmassa roikkuvalle kulmalle-> ruuvit repeytyneet irti tukipuista jne.).

Eli jos jo 2-vuotias sauna alkaa kohtapuoliin hajoamaan käsiin niin mitä ensi vuosi tuokaan tullessaan, no, location location location eli ei sinänsä voi valittaa. Oli muuten kohtalaisen kuuma paluumatkalla...
Post Reply