Syysregatta 2006

Moderators: Petri, harald

Post Reply
Petri
FE-junkie
Posts: 3931
Joined: Thu May 29, 2003 01:17 am
Location: Espoo

Syysregatta 2006

Post by Petri »

Kauden viimeinen kisa olikin sitten osittain itsejärjestetty partiokisa, joka alkuun näytti varsin ankealta, kun käytännössä vain Olga ja Olgassa paljolti gastanneitten Artun ja Tommin Koala olivat ilmoittautuneet. Viime hetkillä kuitenkin ilmoittautuneita ilmestyi ja lopulta linjalle päätyi neljä venettä. Tosin linja itsessään siirtyi, kun EMK:n ahkerat venepojat olivat ehtineet kerätä lähtölinja ja pari mutta ei kaikkia! kääntöpoijuista pois kuljeksimasta. Koalan säätäessä lähtö viivästyi ja suusanallinen Marianne-lippu nostettiin. Lopulta liikkeelle päästiin 18.33, eli vain puolisen tuntia aiottua myöhemmin. Tuulta oli alkuun 4-5 metriä lounaisen puoleista ja puolivälissä tuuli moinasi n. 2 metriin, kunnes taas aivan lopussa nousi hieman.

Mutta ensiksi tärkeimmät, eli tulokset. Lähtö klo 18.33
Vene (Lippukunta) Kippari LYS Maaliaika Tasoitettu aika(s)
1. Rebella/One Off (Helsingin Siniset), Salomon Kaukiainen, 1.13(1.14), 19.54.14, 5507(5556)
2. Petrina/Albin Express (Kulosaaren meripartio), Juha Rainio, 1.11, 19.58.55, 5722
3. Koala/Finn26 (Kaskipartio), Arttu Hult, 1.04, 20.06.45, 5850
4. St. Olga/FE83 (Kelovartijat) , Petri Sane, 1.07, 20.11.50, 6345

Kisaan valmistautuminen alkoi Olgan osalta Panun ja Panun 1genuan noutamisena Annelista sekä pienenä trimmisäätöjen hakemisena lähtöalueella, vene tuntui kulkevan kivasti joten emme nähneet sen ihmeempää tarvetta trimmailuun.

Maalilinjan puuttuessa siirsimme lähdön Miessaarenselän etelä-pohjois-portille ja Koalan viipyessä lyhensimme rataa entisestään. Lopulta ideana oli ajaa n. 5 mailin mittainen lyhyt rata, jolla kuitenkin olisi kryssiä ja lenssiä ja vähemmän sivutuulta. Heti lähdöstä oli lyhyt slööri kääntömerkille, josta sitten lenssiä kohti "Käärmesaaren punaista".

Lähtö meni osaltamme täydellisesti, tiedä sitten johtuiko se siitä, että puhalsin torvella lähtömerkit vaiko siitä, että onnistuimme vain osumaan merkille sopivasti. Ilo oli kuitenkin ennenaikaista, nopeasti lähdön jälkeen Petrina ja Rebella painoivat ohi ja Koalakin otti kovasti kiinni valiten alemman lähtölinjan. Sivutuulessa on vaikea jäädä paskoihin, mutta jotenkin meillä meni käsijarru päälle ja Koalakin pyyhälsi kaukaa alhaata ohi. Ennen lähtöä olimme rakentaneet taktiikan sen varaan, että lähdöstä nostaisimme rajusti tuuleen ja parisadan metrin päästä sitten spinnu ylös ja alas merkille. Tuuli oli kuitenkin ajan kanssa hieman shiftannut eikä alkuperäinen suunnitelma enää olisi toiminut, joten jatkoimme ajamista kunnes totesin että on pakko tehdä jotain jottei koko muu "fleetti" karkaa täysin. Hieman lisää nostoa ja spinnu ylös, jonka jälkeen kyllä otimmekin vauhdilla kiinni muuta porukkaa kunnes he saivat omat spinnunsa ylös (paitsi Rebella joka ajoi ilman spinnua).

Merkiltä sitten lenssiä itään ja siinä vaiheessa käsijarru muuttui ankkuriksi, veneet karkasivat horisonttiin. Ihan sama mitä teimme, vene ei vain kulkenut. Punaisella sitten jiippi ja sama takertelu jatkui. Eroa alkoi olla jo satoja metrejä. Omituisena ilmiönä peräsin tuntui heiluvan/tärisevän jatkuvasti, oikeastaan jopa vapisi. Kaitpa johtuu virtauksen irtoamisesta peräsinlavasta.

Käärmeluotojen kääntömerkki oli jostain syystä jäänyt EMK:n pojilta noutamatta ja sen jälkeen reitti muuttuikin kryssiksi, missä FE pääsi oikeuksiinsa, ainakin Koalaan nähden eroa kavennettiin merkittävästi. Taktikointi kapeikossa ja saarten suojissa onnistui siedettävästi ja vältimme pahimmat pläkät, lopulta kryssin jälkeen olimme enää muutaman (lue enemmän kuin 1, mutta vähemmän kuin 10) veneenmitan päässä Koalasta. Tuuli oli jo tässä vaiheessa laskenut aika rajusti ja aloin miettiä radan teknistä lyhentämistä Olgan ja Koalan osalta, käytännössä tämä olisi tarkoittanut puhelinsoittoa Artulle ja moottoreitten käynnistämistä.
Onneksi kuitenkin tuuli taas nousi ja pääsimme loppujen lopuksi aika iloistakin vauhtia maalitolpalle.

Kokonaisuutena kisa oli varsin mukava, tuulta sopivasti ja erilaisia manöövereitakin sai tehdä. Tuloksellisesti toki kisa jatkoi koko kauden kestänyttä lamaa, liekö syy sitten pohjan/rikin kunnossa vai kipparin kroonisessa osaamisen puutteessa.

Kuvat, trackit ja videot galleriassa
http://www.fe83.org/gallery/view_album. ... yysregatta

Kiitokset osallistujille ja Panulle purjeesta sekä parista käsiä.
User avatar
harald
Hallitus
Posts: 11047
Joined: Thu Sep 19, 2002 14:32 pm
Location: P-helsinki
Vene: Charlotta
Contact:

Post by harald »

Ja pappi saarnaa galleriassa:

http://www.fe83.org/gallery/view_photo. ... d=IMG_0903

kiitos ja anteeksi
FIN-2674 s/y Charlotta [Mielipiteet on mielipiteitä] GSM: +358 50 594 1020
Petri
FE-junkie
Posts: 3931
Joined: Thu May 29, 2003 01:17 am
Location: Espoo

Post by Petri »

harald wrote:Ja pappi saarnaa galleriassa:

http://www.fe83.org/gallery/view_photo. ... d=IMG_0903

kiitos ja anteeksi
Veli todistaa väkevästi, hallelujaa!

Noei, eli lienee selvä että tarvetta varmaan olisi sille FE:n ominaisuuksiin räätälöidylle purjeitten trimmaus/kilpapurjehdus-seminaarille :)

Nyt sitten urheilemaan, joskohan sitä tällä kertaa säilyisi kuivana.
User avatar
risto
kokelas
Posts: 201
Joined: Wed Oct 30, 2002 10:24 am
Location: Tapiolan itäinen satamakaupunki
Contact:

Post by risto »

Petri wrote: Nyt sitten urheilemaan, joskohan sitä tällä kertaa säilyisi kuivana.
Säilyttiin kuivana ja oli kivaa.
Plaanaassa enemmän tästä.
Petri
FE-junkie
Posts: 3931
Joined: Thu May 29, 2003 01:17 am
Location: Espoo

Post by Petri »

risto wrote:
Petri wrote: Nyt sitten urheilemaan, joskohan sitä tällä kertaa säilyisi kuivana.
Säilyttiin kuivana ja oli kivaa.
Plaanaassa enemmän tästä.
Jep, todella hieno kisaviikonloppu, olkoonkin että harrastusten tasapainottamisen takia jäi osaltani vain 1-päiväiseksi.
Harald kävikin jo plaanaassa nostattamassa FE-purjehtijoitten osakkeita, mutta tosiaan mainittakoon, että kokonaiskilpailussa kakkoseksi tulleen Averell Daltonin miehistöstä käytännössä 4/6 on tällä kaudella purjehtinut enimmäkseen FE:llä kisalähtöjä. Ja Juhanakin on ollut EWES:eissä pari vuotta sitten!
Jäljelle jää siis Jonnan käännyttäminen... :)
Post Reply