Termostaatin irrottaminen yanmarinista

FE-vene ja yhdistys / FE-båten och föreningen

Moderators: Petri, harald

User avatar
risto
kokelas
Posts: 201
Joined: Wed Oct 30, 2002 10:24 am
Location: Tapiolan itäinen satamakaupunki
Contact:

Termostaatin irrottaminen yanmarinista

Post by risto »

Hop

Huoltoohjeessa mainitaan, että koneen termostaatin voisi tarkastaa ja putsata huollon yhteydessä. Tämä on varmasti Hyvä Juttu (tm), mutta kysymys kuuluukin, että miten se termostaatti lähtee kolostaan irti.

Katselin tuossa eilen sitä muuta remonttia tehdessä ja en suoralta kädeltä keksinyt, miten sen liukkaan palikan saa irti käyttämättä suurta väkivaltaa. Tällä hetkellä asia ei ole akuutti, mutta joku päivä tuokin tod näk menee jumiin.

Ihmetellen,

-Risto
oikkpasi
luti
Posts: 318
Joined: Fri Sep 27, 2002 14:38 pm
Location: Helsinki

Post by oikkpasi »

Termostaatti ei varsinaisesti ole siellä kolossaan mitenkään kiinni. Termostaatin laipassa oleva kumitiiviste tiivistää vesikanavan ulkomaailmaan puristumalla kolon ja kannen väliin, eikä erillistä tiivistettä siten ole. Tämä kumi paistuu pitkässä juoksussa poteron seinämiin.

Eli se ei se mitenkään siellä kiinni. Se tulee vetämällä joko kumeineen tai ilman. Kolmas vaihtoehto on, että kumi hajoaa ja tulee murusina.

Tukkeutumisesta tuskin on pelkoa, sillä yleensä termari hajoaa siten, että se ei enää sulkeudu. Avautuminen on helppo testata kuumavesihanan alla. 45 asteinen termari pitäisi aueta komeasti.
Post Reply