Keskiviikkokisa 2/2019

Moderators: Petri, harald

Post Reply
Petri
FE-junkie
Posts: 3830
Joined: Thu May 29, 2003 01:17 am
Location: Espoo

Keskiviikkokisa 2/2019

Post by Petri » Mon May 27, 2019 15:38 pm

Avaanpa ketjun, olen itse rannalla (tai ribissä, kukaties, viikonlopun jäljiltä ehkä vesiaika hetkeksi täynnä :)) mutta Olga saattaa silti startata.

Cage
Hallitus
Posts: 601
Joined: Fri Feb 03, 2012 14:40 pm
Location: Espoo
Vene: Estelle

Re: Keskiviikkokisa 2/2019

Post by Cage » Mon May 27, 2019 23:31 pm

Estellellä vielä gastikuviot hieman auki, mutta ehkä ratkeamassa. Tarkoitus on saapua paikalle.
Cage, s/y Estelle (FIN-2040)

Petri
FE-junkie
Posts: 3830
Joined: Thu May 29, 2003 01:17 am
Location: Espoo

Re: Keskiviikkokisa 2/2019

Post by Petri » Tue May 28, 2019 21:40 pm


Petri
FE-junkie
Posts: 3830
Joined: Thu May 29, 2003 01:17 am
Location: Espoo

Re: Keskiviikkokisa 2/2019

Post by Petri » Wed May 29, 2019 19:42 pm

Näppärästi vähän veneitä ja luokat erillään, otin suoraan veneet maaliin tuloslaskentajärjestelmään ja pari napinpainallusta ja tulokset ja rankingit on jo ulkona. Vielä kun keksisi miten kätevästi julkaista tulosdataa livenä vene veneeltä, sitten pääsisi about tavoitetasolle, kaikki sen alle on vaan laiskuutta :twisted:

Lähtölinja oli kyllä mitä oli, unohtui kaikki instrumentit himaan ja tuulen kääntyillessä loppui taas veneen köysi kesken mutta ei fleetti nyt ainakaan liiemmin pakkautunut. Isossa luokassa jopa aika sekuntitarkkoja lähtöjä.

Cage
Hallitus
Posts: 601
Joined: Fri Feb 03, 2012 14:40 pm
Location: Espoo
Vene: Estelle

Re: Keskiviikkokisa 2/2019

Post by Cage » Thu May 30, 2019 00:43 am

Arvottiin tänään lähteäkö rehkimään ennusteen mukaan n. 10 m/s tuuleen, kun meillä miehistö tänään erikoissetupilla. Keulassa kun meillä on vielä ylipäänsä hyvin tuoretta lihaa (toka kisa ja ylipäänsä kolmas purjehduskokemus) sekä trimmarina lainassa yhden aikaisemman kisa-Feneen uusi omistaja. Pianossa kuitenkin jo vähän vakiintuneempaa henkilöstöä. Päädyttiin kuitenkin lähtemään ja hyvä niin, hienoa oli vedellä 8-10 m/s (ajoittain 11 m/s) tuulessa, paitsi loppusuora, mutta siitä myöhemmin. Rata oli 2:n vastatuuliähdöllä.

Kiitos Petrille vastatuulilähdön järjestämisestä. Tänään linja ei ollut ihan tavallista Petri-laatua, jota jo ehdin gasteillekin kehua ennen kisaa. Vaikka viiva oli vahvasti styyraa suosiva, niin se oli hyvin mitoitettu osallistuvalle venemäärälle ja lyhyt pituus toi lähtöön kuitenkin sopivaa jännitystä. Lähdettiin lähimpänä venettä, mutta reilusti myöhässä. Olis pitänyt vaan taas luottaa omaan kellottamiseen. En tuossa tuulessa vaan uskaltanut lähteä kiihdyttään viivaa kohti niin aikaisin kuin olisi pitänyt. Kryssillä kuitenkin kulki hyvin ja onnistuttiin ottamaan sen verran höjdiä, että Ariel, Sans Rival ja Larun Fågeli jäivät meidän paskoihin. Ariel teki vendan paaralle kun me muut taas jatkettiin styyralla. Kahdella tikillä merkille, joka rundattiin ensimmäisenä.

No, siitähän sitten varsin mielenkiintoinen episodi alkoi. Ensimmäisen merkin jälkeen suunnattiin kohti vihreää ja alettiin nostaa spinnua. Spinnu kuitenkin kierähti niin pahasti keulastaagin ja genoa-fallin ympäri, ettei me saatu selvitettyä sitä sotkua vaikka sen parissa oli parikin henkilöä. Jotkut veti spinnulla, toiset meni ilman, me mentiin pelkällä isolla. :-D Vihreä merkki alkoi kuitenkin jo lähestymään sitä vauhtia, että irrotettu spinnu piti nopeasti saada setvittyä irti genoan fallista, niin että päästäis vihreän jälkeen nostaan melkein kryssille. Spinnu siis keulaluukkuun ja genoa ylös. Tässä vaiheessa Ariel ja Lucky Too (ja ehkä Sans Rival) oli mennyt meistä ohi ja Larun Fågelille meidän piti antaa merkkitilaa. Rundauksen jälkeen nostin Larun Fågelin yläpuolelle, mutta huomattiin ettei meidän tarvitse vetää täyttä kryssiä, niin otettiin vähän eroa Larun Fågeliin leen puolelle. Luovutin ruorin trimmarille ja menin setvimään spinnua, niin että se olis valmiina kryssin jälkeen tulevalle osuudelle.

Poijun sivuuttamisen jälkeen saatiin nostaa täyteen kryssiin. Kryssillä otettiin mittaa Sans Rivalista ja Larun Fågelista. Kryssi kulki meillä hyvin ja onnistuttiin vetämään pieni kaulaa Sans Rivalin ja Larun Fågeliin. Edessä Ariel oli ottanut aika reilun kaulan ja Lucky Too:kin oli edellä. Punaiselle merkille tultuamme kolmantena veneenä nostettiin spinnu, joka tällä kertaa nousi ihan nätisti. Matkalla takaisin vihreälle kepille tuli tehtyä yksi jiippi, muilta osin se oli pelkkää spinnulaskuttelua. Ariel meni menojaa ja veti ihan älyttömä kaulan. Lucky Too meni about samaa vauhtia kuin me ja välillä tuntui kuin me oltais jopa saavutettu. Mutta vihreälle merkille ja ennen sitä genoa ylös ja spinnu alas.

Loppusuora olikin sitten tosiaan mielenkiintoinen. Tuuli muuttui hyvin puuskaiseksi. Välillä kovia broacheja ja välillä taas tuuli täytti purjeet väärältä puolelta. Vihreän jälkeen jatkettiin hetki paaralla odottaen nostoa lähellä rantaa. Sitä ei tullut, vaan juuri näitä "sitä-sun-tätä" puuskia. Tehtiin venda ulospäin ja ajoitus sille oli kyllä hyvä, koska keskikarikkoon jäi riittävä etäisyys ja tultiin aika lähelle pohjois- ja eteläviittojen muodostamaa porttia. Vendattiin niiden väliin ja hetken jo ajattelin että päästään siitä suoraan paaralla maaliin. Mutta, näin ei käynyt ja jouduttiin suunnittelemaan milloin tehtäisiin vendat. Aika lähelle Mellstenin rantaa mentiin, ennenkuin heitettiin styyralle ja takas paaralle kohti maalia. Maalissa 3. vene, mutta lasketussa ajassa tuli voitto. Kiitos gasteille, kivaa oli!
Cage, s/y Estelle (FIN-2040)

Post Reply