HL keskiviikkokisa 1/2019

Moderators: Petri, harald

Post Reply
Cage
Hallitus
Posts: 601
Joined: Fri Feb 03, 2012 14:40 pm
Location: Espoo
Vene: Estelle

HL keskiviikkokisa 1/2019

Post by Cage » Tue May 21, 2019 07:17 am

Estelle tulossa.
Cage, s/y Estelle (FIN-2040)

User avatar
harald
Hallitus
Posts: 9847
Joined: Thu Sep 19, 2002 14:32 pm
Location: P-helsinki
Vene: Charlotta
Contact:

Re: HL keskiviikkokisa 1/2019

Post by harald » Tue May 21, 2019 09:19 am

Mikä on muuten HL? Muistaako kukaan verkkosivujen osoitteen, nykyinen westhousecup.fi on jonkun kaappaama?

Charlotta on vielä telakalla.
FIN-2674 s/y Charlotta [Mielipiteet on mielipiteitä] GSM: +358 50 594 1020

Cage
Hallitus
Posts: 601
Joined: Fri Feb 03, 2012 14:40 pm
Location: Espoo
Vene: Estelle

Re: HL keskiviikkokisa 1/2019

Post by Cage » Tue May 21, 2019 10:16 am

HL = Haukilahden. Supistin otsikkoa. https://www.manage2sail.com/fi-FI/event ... okisat?#!/
Cage, s/y Estelle (FIN-2040)

Petri
FE-junkie
Posts: 3830
Joined: Thu May 29, 2003 01:17 am
Location: Espoo

Re: HL keskiviikkokisa 1/2019

Post by Petri » Wed May 22, 2019 11:34 am

Jep, kaikki on nykyään Face....eikun siis manage2sailissa joten sikäli vanhoja webbisivuja ei enää välttämättä paljoa nähdä, vaiva ylläpitoon yms. on aina olemassa ja nytkin kilpapurjehtijat.com:ssa on tunnarit nollautuneet joten eipä sitäkään pysty päivittämään helposti.
Onko sitten M2S hyvä vai ei, ehkä tässä kauden aikana selviää.

Cage
Hallitus
Posts: 601
Joined: Fri Feb 03, 2012 14:40 pm
Location: Espoo
Vene: Estelle

Re: HL keskiviikkokisa 1/2019

Post by Cage » Wed May 22, 2019 23:22 pm

Pitihän ne köydet irrottaa ensimmäisen kerran tänä kesänä kauden avauskisaan. Aina pieni jännitys siitä, että onko vinssikahvat tai jotain muuta oleellista jäänyt kotiin ja kestääkö paikat. Kaikki oleellinen vaikutti olevan mukana. Paikkojen kestävyyden testaus jää myöhempään, keli kun oli tänään niin kevyt. Onneksi virettä kuitenkin riitti suurimmaksi osaksi kisaa. Rata oli nr. 5 punaisella lipulla, eli ns. "toiseen suuntaan" kiertäen.

Ennen lähtöä tuuli pyöri ja välillä käytiin jopa hetkellisesti 6 m/s lukemissa lempeän ukkosrintaman iskiessä. Tuuli kuitenkin asettautui varsin kivan vastatuulilähdön suuntaiseksi 2-3m/s. Styyralla pääsi kuitenkin paremmin linjan yli. Suunniteltiin vaihtelevassa tuulessa turvallista lähtöä keskeltä viivaa. Tilanne kuitenkin eteni ja pienen venemäärän johdosta näytti siltä, että poijun päässä tulee olemaan hyvin tilaa, joten hakeuduttiin sinne, sillä sieltä oltais paremmin asemissa pohjois-/eteläviittojen portille. Saatiin hyvin höjdiä ja päästiin ilman vendaa suoraan pohjoisviitalle. Meidän takana lähtenyt Sans Rival ei onnistunut pitämään samaa höjdiä ja ajautui alemmaksi. Keskeltä viivaa lähtenyt Lucky Too onnistui nostamaan sen verran, että ottamalla eteläviitan väärin heidän ei tarvinut tehdä vendaa vaan pystyivät jatkamaan meidän alapuolella styyralla. Hetkellisesti hyvin niskaan hengittänyt Larun Fågeli ajautui matalalle ja taisi kiertää keskellä olevan karikon toiselta puolelta, joka vääjäämättä lisäsi purjehdittavaa matkaa.

Pohjoisviitalta pystyttiin nostaan n. 5 astetta ja jatkaa styyralla. Vähän jäi höjdi kuitenkin vajaaksi sille, että oltais päästy samalla halssilla poijulle. Lucky Too veti ohi joitain veneenmittoja alapuolella. Jatkoimme styyralla, kunnes Lucky Too vendasi merkkiä kohti. Vendattiin vähän Lucky Toon edellä ja yläpuolella, Siitä sitten paaralla leikkarille. Lucky Too oli päässyt alapuolella sen verran pidemmälle, että pääsi styyralla vendaamaan ennen meitä. Onneksi leikkari osui kohdalle niin että voitiin vendata Lucky Toon alalpuolelle ja ottaa sisäpaikka. Lucky Too:lla oli kuitenkin ehtinyt kiihdyttää itselleen sen verran paremman vauhdin, että rundasi ennen meitä.

Poijun jälkeen saatiin nostaa spinnu. Aluksi vedettiin styyralla ja leikattiin kunnolla. Edessä kuitenkin näytti tyyntyvän vielä lisää, niin jiipattiin paaralle ja hakemaan tuulia siltä suunnalta. Tämä kannatti, ja päästiin hetken päästä taas jiippaan ja tässä vaiheessa oltiin Lucky Too:n edellä. Siittä vielä yhdellä jiipillä vihreälle kepille ensimmäisenä. Vihreän jälkeen pystyi vielä jatkamaan spinnulla, vaikka se aluksi oli aika tiukkaa. Tuulta oli kuitenkin ihan mukavasti ja päästiin hyvää vauhtia kohti oletettua maaliviivaa (odotimme siis radan lyhennystä). Lucky Too ja Sans Rival pääsivät vähän lähemmäksi, mutta etäisyyttä oli vielä riittävästi. Sitten alkoikin kisan raastavin osuus. Joitain satoja metrejä ennen maalia tuuli loppui. Takaa Lucky Too ja Sans Rival ottivat meidät kiinni ja lähtivät hakemaan ylempää / etelämpää tuulia. Pakkohan meidän oli vastata siihen ja nostimme itsekin, jotta oltais mahdollisimman samoissa tuulissa, jos joku puuska tulisi ja jotta pysyteltäisiin heidän ja maalin välissä. Lucky Too ja Sans Rival sai tuulen ennen meitä, mutta saatiin se aika nopeasti heidän jälkeen. Kun olimme nostaneet ja tähdänneet poijulle, niin nousevan tuulen johdosta pystyimme kääntämään suorempaa viivaa kohti ja viiva ylitettiin ensimmäisenä 5 sek kaulalla Lucky Too:iin. Lopputuloksena voitto reilun 3 min turvin kakkoseksi tulleeseen Sans Rival:iin. Kuten yksi gasteista summasi, niin "ihan kohtuullinen aloitus" kaudelle. :D

Kiitos miehistölle! Keulassa oli tänään uutta verta ja ensi viikolla jatkamme harjoitusta.
Cage, s/y Estelle (FIN-2040)

Post Reply