Puomitelttapohdintoja

FE-vene ja yhdistys / FE-båten och föreningen

Moderators: Petri, harald

Kman
alokas
Posts: 25
Joined: Sun Oct 28, 2012 20:52 pm
Location: Helsinki

Puomitelttapohdintoja

Post by Kman » Tue Nov 07, 2017 20:42 pm

Sateinen kesä laittoi miettimään erilaisia keinoja suojautua olosuhteilta satamissa / ankkurissa ollessa.

Perinteinen pienehkö puomiteltta on ollut pingotettuna kulkuaukon kohdalle, mutta se ei vielä oikein ole tuntunut riittävältä. Pidempi puomiteltta olisi helppo tehdä itse tai ostaa kaupasta valmiina. UV-valoa kestävä kangas maksaisi ainakin pari sataa euroa ja valmiit vieläkin enemmän.

Siinä toimisi periaatteessa vaikka ihan sopivan kokoinen kevytpressu Motonetistä tai Biltemasta. Rapisee kivasti tuulessa, mutta eipä maksa kuin kymppejä. Kumimaisesta matskusta tehtyjä äänettömämpi ja kestävämpiä pressuja saa tuossa kokoluokassa alta satasella.

Järeä pappateltta kiinteine asennuksineen on kallis ja FE741:ssä (ja FE83:ssa) aika hankalasti toteutettavissa. Ehkä joku on tämmöisen laittanut, jos on niin kuva ois kiva nähdä!

Googlailujen jälkeen löytyi Habitent. http://www.habitent.com/
Se näyttää retkeilyteltalta, joka kasataan istuinkaukalon päälle. Materiaali taitaa olla just sitä samaa kamaa kuin teltoissa ja tukikaaria kasataan samaan tyyliin. Hinnat ovat huomattavasti oikeaa pappatelttaa edullisempia, mutta tuo ei sovellu kovaan tuuleen ja teltan rakenteluun menee aikaa. Noita kuitenkin on jonkin verran käytössä. Suojaavuus verrattuna puomin päälle tulevaan riepuun ihan eri tasoa.

Onko kukaan laittanut tuollaista Feneeseen? Meneeköhän rahat ihan hukkaan jos tuollaisen tilaa ensi kesäksi?

Cage
Hallitus
Posts: 553
Joined: Fri Feb 03, 2012 14:40 pm
Location: Espoo
Vene: Estelle

Post by Cage » Mon Nov 13, 2017 10:20 am

Itselläkin on mietintämyssyssä miten järjestää lisää kuivaa tilaa istumalaatikkoon perhepujehduksilla. Tällä hetkellä suunnitelma lienee lähinnä rakentaa ja ommella itse, mutta se varmasti odottaa vileä jonkun vuoden toteuttamista.

Tuo Habitent näytti mielenkiintoiselta vaihtoehdolta. Mutta, mutta... luulenp että sen kanssa tulee yleinen ongelma vastaan, mikä ainakin FE83:ssa on, eli puomi on aika matalalla. Mitä FE741:stä katselin kuvia, niin siinäkin näyttäisi olevan puomi aika matalalla. Siroccossa on tuotteen sivuilla joissain kuvissa puomi on nostettu reilusti takana ylöspäin, joka on ehkä mahdollista jos kikin järjestelyt sitä sallivat. Meillä kun on Bartonin hiilikuitupuikot kikkinä, niin se tippuu tuolla kulmalla jo kiinnityksestään. Hieman ihmetyttää myös toimivuus yhdessä sprayhoodin kanssa, eli pitäisiköhän se laskea alas silloin kun tuota Habitenttia käyttää.

Hyvä bongaus kuitenkin! Pitää harkita ja mallailla vähän lisää, jospa tuossa olisi ratkaisu kuitenkin.
Cage, s/y Estelle (FIN-2040)

Cage
Hallitus
Posts: 553
Joined: Fri Feb 03, 2012 14:40 pm
Location: Espoo
Vene: Estelle

Post by Cage » Mon Nov 13, 2017 17:15 pm

Alustavasti katsottuna Sirocco olisi se, joka istuisi FE83:seen parhaiten, sillä on vian 25cm pidempi kuin pituus, mutta on takaa kapea.
Cage, s/y Estelle (FIN-2040)

Cage
Hallitus
Posts: 553
Joined: Fri Feb 03, 2012 14:40 pm
Location: Espoo
Vene: Estelle

Post by Cage » Sun Mar 31, 2019 15:41 pm

Tuli tämä Habitent (https://www.habitent.com/) jälleen vastaan Facen yhdessä ryhmässä. Olisiko kenelläkään kokemusta tuosta? Kiinnostaa tietää miten hyvin toimii noin niinkuin ylipäänsä ja erityisesti tietty miten toimii Feneen kanssa.
Cage, s/y Estelle (FIN-2040)

Post Reply