WHC 2018-08-22

Moderators: Petri, harald

Post Reply
Cage
Hallitus
Posts: 950
Joined: Fri Feb 03, 2012 14:40 pm
Location: Espoo
Vene: Estelle

WHC 2018-08-22

Post by Cage »

Estelle tulossa, jos vain kipparin miesflunssa hellittää.
Cage, s/y Estelle (FIN-2040)
alex
luti
Posts: 455
Joined: Mon Oct 15, 2007 20:38 pm
Location: Espoo
Vene: Subbota

Re: WHC 2018-08-22

Post by alex »

Cage wrote:...jos vain kipparin miesflunssa hellittää.
Miesflunssa? Are you in emergency care now? :shock:

Subbota is coming.
User avatar
asalovuo
Hallitus
Posts: 900
Joined: Fri Feb 15, 2008 00:35 am
Location: Helsinki

Post by asalovuo »

Merelli tulossa. :shock:
Antti
S/y Merelli
FIN 2545
Cage
Hallitus
Posts: 950
Joined: Fri Feb 03, 2012 14:40 pm
Location: Espoo
Vene: Estelle

Re: WHC 2018-08-22

Post by Cage »

alex wrote:
Cage wrote:...jos vain kipparin miesflunssa hellittää.
Miesflunssa? Are you in emergency care now?
Should probably be, but I'm still relying on our sofa to cure me. :D

Estelle jää tänään pois, kippari ei ole kunnossa.
Cage, s/y Estelle (FIN-2040)
User avatar
asalovuo
Hallitus
Posts: 900
Joined: Fri Feb 15, 2008 00:35 am
Location: Helsinki

Post by asalovuo »

Kävimme (Antti, Rea ja Tuuli) eilen avaamassa WHC-kauden Merellillä. Meteorologit ennustelivat reipasta keliä ja tuulta piti riittää reilusti koko illaksi. Toisin kävi.

Lähdimme rannasta (Pajalahti) hieman liian myöhään ja Miessaaren selälle saavuttaessa oli selvää ettemme tulisi ehtimään ajoissa linjalle. Ajoimme linjan läpi ja pyöräytimme ympäri kun muut olivat jo lähteneet radalle. Lähdimme radalle ehkä pari minuuttia myöhässä. Ratakylttiä emme nähneet, mutta eipä tuo haittaa jos lähdetään muden perään.

Kaikki suunnistivat kohti vihreää eikä kukaan ajanut spinnulla (?!!). Meillä tuulikulma oli 100-120 astetta eli nostimme spinnun, kun tarvittavat välineet oli saatu paikoilleen. Kuski vaihtui Tuuliin ja minä suoritin keulagastin tointa. Saimme heti ekalla legillä muita kiinni mutta vihreälle saavuttaessa käänsimme viimeisenä.
Vielä seuraavallekin vihreälle saavuimme viimeisenä, mutta Valpuri alkoi olla jo iskuetäisyydellä. Edelleenkään muut eivät nostaneet spinnua merkillä. Meillä purje nousi merkillä, mutta täysin solmussa eli aikaa paloi sitä auki pumpatessa.
Ajoimme spinnulla Valpurin ohi ja edessä Subbota nosti spinnun. Ennen Melkkiä ajoimme myös Subbotan ohi. Ratakin alkoi tässä vaiheessa selvitä ja arvelimme ajavamme rataa 1 (tämän myös Panu ystävällisesti vahvisti Subbotasta). Ariel ajeli kaukana edessä Lucky Toon ja Tyynen seuratessa sen vanavedessä. Käänsimme neljäntenä Melkin pohjoispoijulla.

Tuuli oli laantunut lisää (3-4 m/s) ja totesimme kolmosen olevan aivan liian pieni ko. keliin ja vauhdin ylläpitäminen oli todella haastavaa vanhassa mainingissa. Varsinkin styyrahalssi oli haastava. Käänsimme paaralle mahdollisimman nopeasti ja lähdimme ajamaan kohti Rysäkaria. Saimme ajettua Tyyne 2:sen kiinni ja kun Tyyne ajoi editsemme styyralla, ei eroa ollut kuin muutama veneenmitta. Keli jatkoi kuitenkin laantumista ja vauhtimme kolmosella ei ollut sillä tasolla kuin sen olisi pitänyt olla ja vauhdin puute alkoi näkyä takaa tulevien saavuttamisena ja edessä ajavien katoamisena horisonttiin.:?
Saimme pidettyä takaa meidät saavuttaneen Subbotan takana vain vaivoin vendaamalla päälle ja ajamalla niin ylös kuin kolmosella vain pystyi.

Ensimmäiset ison luokan veneet ajoivat meidän ohi ennen Rysäkaria ja Rysäkarin eteläviitalle saavuimme edelleen neljäntenä veneenä luokassamme, samaan aikaan VindUngenin kanssa.

Loppumatka ajeltiin spinnulla välillä jiippaillen. Subbota ja hämärä oli saavuttaneet meidät kun käänsimme viimeisellä kääntömerkillä. Lähdimme kohti maalia Subbotan yrittäessä ajaa meidän yläpuolelle. Tässä vaiheessa olimme vaihtaneet G1:sen eikä vauhtieroa enää ollut, joten saimme valita reitin vapaasti. Päätin ajaa vihreän ja maalin välissä olevan kivikon eteläpuolelta kivikkoa nuollen. Subbota valitsi pohjoisemman reitin.

Tulimme maaliin pimeässä puoli veneenmittaa Subbotan edellä. Valpuri oli kaukana takana ja muut olivat tulleet maaliin niin paljon ennen meitä, ettei sijoituksemme voinut olla muu kuin neljäs.

Hauska kisa taas! :)
Antti
S/y Merelli
FIN 2545
Post Reply