Polykarbonaatti luukku

FE-vene ja yhdistys / FE-båten och föreningen

Moderators: Petri, harald

JoonasT
alokas
Posts: 18
Joined: Wed Mar 16, 2016 13:13 pm
Location: Lauttasaari, Helsinki

Post by JoonasT »

Vanha luukku aika rumassa kunnossa, joten uutta tilaukseen. Mittailin vanhan ja lueskelin tämän ketjun läpi. Tässä mitat http://www.fe83.org/gallery/view_album. ... e=album641

Pari kysymystä:
1. Onko tummuuksia useita vai onko olemassa vain yksi "savunharmaa", koska tuo saisi varmaankin olla mahdollisimman tumma?
2. Mistä kannattaisi tilata, onko kellään tuoreempia (alle 10 vuotta vanhoja :)) vinkkejä?
FIN2434 - Odelia - 0504861340
Olli
hyperaktiivi
Posts: 2050
Joined: Wed May 19, 2004 20:16 pm
Location: Helsinki

Post by Olli »

Akryylistä löytyy mitä tahansa sävyjä. Polykarbonaatista ei ehkä niin paljon. Ainakin meillä akryyliluukku on kestänyt hyvin. Luukku on vähintään 15 vuotta vanha. Polykarbonaatti on merkittävästi kalliimpaa.

Entinen teollisuusetola, nykyinen Etra myy levyjä lampputiellä Suutarilassa. Kannattaa käydä penkomassa jämäpalalaatikkoa. Sieltä saattaa tuurilla löytää tuon kokoisiakin, ja työstäminen kotikonstein on helppoa. Myyvät paloja kilohintaan. Toki leikkaavat levystäkin, mutta maksaa enemmän.
Olli Niemi
Joakim
yliluti
Posts: 950
Joined: Thu Aug 20, 2009 12:53 pm

Post by Joakim »

Foiltekissä oli laaja valikoima polykarbonaatti- ja akryylilevyjä eri pintakäsittelyillä ja väreillä. Muutamalla eurolla kahvikassaan sain useita levyjä jämäpaloista. Tosin nuo olivat muuhun käyttöön ja liian ohuita luukkuun. Polykarbonaatti on kaikin puolin parempi (iskunkestävämpi, ei UV-herkkä jne.) ko. käytössä kuin akryyli, mutta jos sekin on kestänyt niin kai se on OK.
Cage
Hallitus
Posts: 954
Joined: Fri Feb 03, 2012 14:40 pm
Location: Espoo
Vene: Estelle

Post by Cage »

Teetätin sekä ikkunat että puolikkaan luukun Muovikilpi Oy -nimisestä paikasta Helsingissä. Tekevät kaikki viisteet yms. valmiiksi eikä mun mielestä ollut pahan hintaista. Tietysti halvemmalla saa jos Eterasta hakee jämäpalan ja lleikkelee itse, mutta jos samalla vahingossa onnistuu särkemään palan niin menee sekä aikaa että rahaa. Etrassa eivät suostu leikkaamaan jämäpaloja vaan pitää täyshintaista levyä ostaa jos haluaa sahauspalvelun ja muistaakseni oli aika arvokasta hommaa yksi sahaus eivätkä suostuneet sillä kerralla tekemään odottaessa kun sahaaja oli lomalla tms.
Cage, s/y Estelle (FIN-2040)
JoonasT
alokas
Posts: 18
Joined: Wed Mar 16, 2016 13:13 pm
Location: Lauttasaari, Helsinki

Post by JoonasT »

Kiitos vinkeistä. Kysyin tarjouksen tuolta Muovikilpi Oy:stä. Ikkunoiden uusiminenkaan ei olisi välttämättä huono idea jollakin aikataululla.
FIN2434 - Odelia - 0504861340
Post Reply