PR-Marin aloittaa FE83-veneiden uustuotannon

FE-vene ja yhdistys / FE-båten och föreningen

Moderators: Petri, harald

Olli
hyperaktiivi
Posts: 2050
Joined: Wed May 19, 2004 20:16 pm
Location: Helsinki

PR-Marin aloittaa FE83-veneiden uustuotannon

Post by Olli »

PR-Marin aloittaa huhtikuussa Finn Express 83 veneiden uustuotannon. "Tälle klassiselle kaunottarelle oli selvästi markkinoilla tilausta", toteaa toimitusjohtaja Panu Ranta. "Trendi on nykyään se, että ostajat haluavat yhä suurempia veneitä. Halusimme kuitenkin käyttää Eivind Stillin alkuperäisiä piirustuksia, joten skaalasimme desimetrit jaloiksi. Näin veneen tyyppi on edelleen FE83, mutta pituutta on nyt 83
jalkaa."

Muutoksen myötä sisätilaa on reilusti enemmän. Salonki onkin jaettu kahteen kanteen, joilla kummallakin on reilu seisomakorkeus. Alemmalle kannelle saa optiona kardaaniripustetun keilaradan. Kaikki asiat eivät kuitenkaan ole sisällä muuttuneet. Alkuperäisen tunnelman säilyttämiseksi pentterin pesuallas on edelleen niin pieni, ettei siinä mahdu tiskaamaan lautasta. Se on tuttuun tapaan lisäksi sijoitettu siten, että vain akrobaatti pystyy pesemään kasvonsa. Myös ns. striptease-tanko on edelleen sijoitettu keskelle vessaa niin että aikuinen mies joutuu kampeamaan itsensä pöntölle kenkälusikalla.

Finn Express purjehtijoiden luokkasääntötoimikunta tutkii parhaillaan miten uutuudella voitaisiin purjehtia tasaväkisesti FE83-luokan kisoissa. Alustavien testien perusteella veneen suorituskyky saadaan vanhan FE83:n tasolle, kun perään köytetään poikittain neljä Albin Expressiä ja yksi H-vene täysin purjein.
Olli Niemi
nikkem
alokas
Posts: 21
Joined: Wed Feb 27, 2013 22:33 pm
Location: Turku

Post by nikkem »

Ennakkotilaus jätetty!
S/Y Vilppu, FE83
alex
luti
Posts: 455
Joined: Mon Oct 15, 2007 20:38 pm
Location: Espoo
Vene: Subbota

Post by alex »

Ahaha, perfect! :D
Post Reply