First 31.7 luokkamestaruus 2013

Moderators: Petri, harald

Petri
FE-junkie
Posts: 3931
Joined: Thu May 29, 2003 01:17 am
Location: Espoo

Post by Petri »

Saivat sitten 20 venettä revittyä radalle viikonlopulla (tai siis ainakin ilmoittautumaan asti) joten ensi vuodelle on SM-status plakkarissa.

ilmoittautuneiden lista

Hieno saavutus ja alkaahan tuolla olla jo vilinää radalla, harmi että muitten sitoumusten takia en itse helposti pääsisi gastaamaan koska kysyntää aika varmasti on jos jengi ajaa noita kuudella hengellä. Kyllähän tuo vene on osunut aika hyvin sopivaan saumaan haluttavuuden osalta ja ehkä laskusuhdanne iskee vasta 5-10v kuluttua kun veneissä alkaa olla jo ikää ja varusteita pitäisi tosissaan taas päivitellä. Mutta en yhtään ihmettelisi jos lumipalloefektin takia moni feneilijäkin voi jo alkaa miettiä desimaaliveneen hankintaa kun perhekin tarvitsisi lisää tilaa ja puoliso tahtoo juoksevaa vettä :) Ja näkyyhän noita Albinistejä jo nyt listoilla joten kai se on sikäli selvää että kolmesta luokasta summautuu yksi isompi.

Tuossa kyllä 317:lla on sinänsä mahdollisuudet kovatasoiseen luokkaan jos esim. pystyivät ajamaan joka viikko ratakisoja "viikkokisoina" ja siihen päälle 15+ veneen regattoja.

mode edit(hh): muokkasin linkistä linkin
Juice
kokelas
Posts: 60
Joined: Fri Jan 27, 2006 11:03 am
Location: Helsinki

Post by Juice »

Jep, hienolta näyttää =D>

Toi 20 veneen raja SM-statukselle on isoille köliveneille kyllä aika järjetön. Joku 10 venettä piisaisi ihan hyvin.
Panu
hyperaktiivi
Posts: 2289
Joined: Tue Apr 06, 2004 21:33 pm
Location: Espoo

Post by Panu »

Petri wrote: Tuossa kyllä 317:lla on sinänsä mahdollisuudet kovatasoiseen luokkaan jos esim. pystyivät ajamaan joka viikko ratakisoja "viikkokisoina" ja siihen päälle 15+ veneen regattoja.
Tervehdys

Ensinnäkin täytyy onnitella. On kova tulos saada 20+ OD kölivenettä radalle. Kyllä jotain on tehty oikein, kun nousu vain jatkuu vuodesta toiseen. Kovasti luokka on pääkaupunki keskeinen vai pitäisikö sanoa Hoski keskeinen, eikä siinä ole mitään pahaa, vaan se jopa helpottaa hengen ylläpitoa.

En usko ollenkaan, etteikö kärjessä ole tiukkaa kisaa. Mitaleita ei varmasti jaeta ilmoittautumisen perusteella, vaan kyllä siitä tiukka kisa aikaan saadaan. Oli kova suoritus ja selkeä osoitus elinvoimaisesta luokasta, kun HTR:ssä 8 ensimmäistä oli Firstejä!

Uskon myös ratakisojen ajamisen viikkokisoina yhä vain tiivistävän luokan tasoa ja kaventavan kärjen ja perän välistä eroa. Pitänee varmaan mennä katsomaan kuinka nuo kisat oikein sujuvat, jos keli on suosiollinen.
Ystävällisin veneily terveisin PR
Petri
FE-junkie
Posts: 3931
Joined: Thu May 29, 2003 01:17 am
Location: Espoo

Post by Petri »

Mikäköhän taifuuni rata-alueelle on iskenyt kun on noin paljon DNS:iä ja DNF:iä :roll: . En tosiaan ole samaa mieltä siitä että 20 veneen raja on kovinkaan perusteltu köliveneluokissa (vs. joku Match missä raja on 6 venettä), mutta en kyllä nyt kauheasti antaisi arvoa SM-statukselle joka hankitaan "rahalla" (ts. ilmoitetaan veneitä jotka eivät ole oikeasti osallistumassa, mutta oletettavasti osallistumismaksut pitää ainakin pulittaa ellei sitten järjestävän seuran kanssa ole jotain special price only for you-sopparia). Eikä siis ole sikäli ensimmäinen ja ei varmasti viimeinen kerta Suomessa, sikäli siis statukselle on kysyntää, mutta mitenköhän moni tiedostaa sen että sen seurauksena sitten jokaisen osallistuvan gastin tulee olla jonkun seuran jäsen, sitä odotellessa kun tehdään ensimmäinen (?) protesti siitä ettei se kumminkaimanserkku ollutkaan minkään seuran jäsen. Onko tuokaan vaatimus perusteltu tai ei, niin koko status menettää lopulta aikalailla merkityksensä jos kaikessa oiotaan mutkia ja toisaalta väärinhän se on niitä veneitä kohtaan jotka pelaavat by the book.

Siitä huolimatta, on 14 kilpailevaakin venettä hieno paketti, eikä kelikään ole huono. Ensimmäisen päivän tulokset, huomenna myös kevyehköä keliä, saa nähtä ottaako Heikonen&Co jo toiseen kertaan mestaruuden, sen siitä saa kun gastit koostuvat vain rokkitähdistä ;) :
linkki
Joakim
yliluti
Posts: 950
Joined: Thu Aug 20, 2009 12:53 pm

Post by Joakim »

Petri wrote: Siitä huolimatta, on 14 kilpailevaakin venettä hieno paketti, eikä kelikään ole huono. Ensimmäisen päivän tulokset, huomenna myös kevyehköä keliä, saa nähtä ottaako Heikonen&Co jo toiseen kertaan mestaruuden, sen siitä saa kun gastit koostuvat vain rokkitähdistä ;) :
Gasteja on vain yksi, eikä sekään rokkitähti...

Huomiselle kyllä jotkut ennusteet lupaavat jopa 10 m/s ajoittain.

Kyllä kaikki osallistumismaksut on maksettu, tosin luokkaliitto sponssaa kauden ensimmäiseen ratakisaan tulijat. Olin kyllä pettynyt, että noin moni lähti pois "velvollisuuden täytyttyä" hienosta säästä huolimatta.
Petri
FE-junkie
Posts: 3931
Joined: Thu May 29, 2003 01:17 am
Location: Espoo

Post by Petri »

Joakim wrote:. Olin kyllä pettynyt, että noin moni lähti pois "velvollisuuden täytyttyä" hienosta säästä huolimatta.
Liekö edes gasteja veneissä, muistan erään toisen luokkaliiton aikanaan haalineen veneitä linjalle sillä asenteella että kunhan edes yksin tulisi köröttelemään lähtöalueelle. Ja jos en väärin muista, veneenvaihtojakin on taidettu harrastaa jos miehistöt eivät muuten riitä satamassa kelluviin veneisiin.

Mutta ei se sinänsä virhe ole, markkinointiin kannattaa joskus panostaa ja säännöissä on sen verran joustoa ettei SM-statusta edes menetä heti jos ensi vuonna onkin sitten alle 20 venettä kehissä mutta on oletettavaa että veneitä voisi olla tulossa enemmän sitten seuraavana vuotena.
Post Reply