Saalingit

FE-vene ja yhdistys / FE-båten och föreningen

Moderators: Petri, harald

kajakki
alokas
Posts: 13
Joined: Sun May 15, 2011 21:44 pm

Post by kajakki »

Saalinki on paikallistettu ja laitetaan tänne vielä jälkipolville tiedoksi, että hintaa tulee 150 euroa.
Artsi
luti
Posts: 662
Joined: Fri Sep 07, 2007 08:12 am
Location: Naantali
Vene: Daniela

Saalingit

Post by Artsi »

Vene meni veteen tänään, mutta maston pystytys siirtyi huonon kelin takia. Siinä sitten viritellessäni mastoa tulevaa nostoa varten, havaitsin että styyran puolen saalingin etumainen togglereikä oli murtunut talvisäilytyksen/siirtelyn aikana :cry: . Näyttää aika pahalta ja saattaa olla vaikea hitsattavakin, jos jostain edes sellainen taituri löytyisi. Yritin googlettaa puoli päivää sopivaa varaosaa, mutta ei löytynyt kuin sopiva jalka, jota ei tarvinne vaihtaa, kun ei näytä vaurioituneen. Onko kenelläkään tietoa, mistä sopivan saalingin voisi löytää?
Korvaavana mahdollisuutena tuli mieleen lyhentää molempia saalinkeja reikien verran eli noin 2.5cm, ja vantteja sitten vastaavasti ?cm. Vastaan tulee tietysti lujuuskysymyksiä ja mahdollisesti vielä luokkasääntökin :?: Viisaampia kommentteja otetaan vastaan, mieluusti pikaisesti :!:
terv. Artsi/DANIELA
VVille
kokelas
Posts: 136
Joined: Mon Oct 26, 2009 12:11 pm

Post by VVille »

Meillä oli toissa keväänä murtunut saalinki myöskin, jostain saatiin uusi profiili joka lyhennettiin itse sopivaan mittaan ja porattiin reikä. Muistaakseni joko Vene Bremeriltä (Veikko Pilvi) tai Jotiko Marinelta. Tuo on Seldenin standardiprofiileita, joten löytynee kyllä varastosta joko joltain täältä, tai jos ei niin jostain ulkomaisesta nettikaupastakin voi saada aika nopeesti.
User avatar
FE-Sillanpää
luti
Posts: 568
Joined: Mon Mar 26, 2007 16:04 pm
Location: Itä-Uusimaa

Post by FE-Sillanpää »

Jos sitten kuitenkin etsit hitsaustaituria, niin kannattaa soitella tuonne:
http://www.stadinmetalli.fi/ Sami / 0400 578193
Stadin Metalli, Kytkintie 38
Olli
hyperaktiivi
Posts: 2050
Joined: Wed May 19, 2004 20:16 pm
Location: Helsinki

Post by Olli »

Ostin aikanaan Jotikosta, silloin kun se oli vielä stadissa. Saalinki maksoi muistaakseni 60¤. Nythän se putiikki on siellä Turussa...

http://www.jotiko-marine.com/

Aihio tosiaan pitää sahata mittaan ja porata rei'ät. Kannattaa tässä asiassa kääntyä jonkun pajan puoleen, ihan käsivaralla ei kannata lähteä noita työstämään, kun saisi mielellään olla melko lailla mittatarkka.
Olli Niemi
Olli
hyperaktiivi
Posts: 2050
Joined: Wed May 19, 2004 20:16 pm
Location: Helsinki

Post by Olli »

Sen verran lisäystä tähän, että FE:n mastoprofiili taitaa olla tyyppiä E ja saalinki tyyppiä P. http://www.seldenmast.com/en/products/m ... neral.html

Oliskohan tämä oikea saalinkiaihio... http://www.benns.se/spridare-p701100-p-23231-c-186.aspx

Näyttäisi siltä, että tuo ei ole Bennsillä hyllyssä, ja muutenkin heidän toimitusaikatauluista on huonoja kokemuksia...
Olli Niemi
VVille
kokelas
Posts: 136
Joined: Mon Oct 26, 2009 12:11 pm

Post by VVille »

Kaivelin arkistoa ja varmistui että Vene Bremeriltä tuo hankittiin, eli sieltä noita sai ainakin pari vuotta sitten, luultavasti saa vieläkin. Heiltä olisi saanut joko mittoihin lyhennettynä ja porattuna (päivän...parin toimitusaika, riippunee siitä paljonko on jonoa) tai täysmittaisen pätkän profiilia samantien tassuun, otettiin mukaan kun oli kiirus ja pätkäistiin mittaan rautasahalla & porattiin reiät pylväsporalla saalinki koneruuvipuristimeen kiinnitettynä. Tarkkuus näytti riittävän huolellisella käsityöstöllä (kannattaa kyllä mitata huolella ja toisenkin kerran ennenkuin terä laulaa), istui paikalleen ongelmitta ja on toiminut.

spars.co.uk toimitti aikanaan Seldenin hiluja kotiovelle parissa päivässä mut nyt kyseisen putkan sivut näyttäis olevan nurin.
Arkki
luti
Posts: 664
Joined: Fri Apr 23, 2004 09:21 am
Location: Uusikaupunki
Vene: Baladeur
Contact:

Post by Arkki »

Hitsauskorjaus on toiminut Arkissa yli 10v. Ammattitaitoinen alumiiniosaaja korjasi saalingin vaurioituneen reiän ja pieni al holkki vielä profiilin sisällä vahvistaa tuota aluetta. Yksi vaihtoehto.
Seppo
S/Y Baladeur, FIN-6889
Panu
hyperaktiivi
Posts: 2287
Joined: Tue Apr 06, 2004 21:33 pm
Location: Espoo

Post by Panu »

Arkki wrote:Hitsauskorjaus on toiminut Arkissa yli 10v. Ammattitaitoinen alumiiniosaaja korjasi saalingin vaurioituneen reiän ja pieni al holkki vielä profiilin sisällä vahvistaa tuota aluetta. Yksi vaihtoehto.
Tervehdys

Hitsattu myös meillä. Kestänyt on jo pitkälti toistakymmentä vuotta. Ei siis mikään hätä hätä ratkaisu, jolla päsee hetken eteenpäin :!: .
Ystävällisin veneily terveisin PR
Artsi
luti
Posts: 662
Joined: Fri Sep 07, 2007 08:12 am
Location: Naantali
Vene: Daniela

Post by Artsi »

Kiitokset kaikille aiheeseen osallistuneille! Uudet saalingit löytyivät Jotiko-Marinesta täält Turuust. Myytiin pareittain hintaan himpun vajaa 380 euroa. Lyhennys ja reikien poraus onnistui kotikonstein. Nyt masto pystyssä, eli kohta pääsee merelle! 8)
terv. Artsi/DANIELA
timoka
alokas
Posts: 2
Joined: Fri Aug 09, 2013 15:20 pm

Saalinkien uusinta

Post by timoka »

Moikka,

Löytyisiköhän täältä foorumilta apuja saalinkien uusintaan liittyen. Meillä on toinen saalinki juuresta pahasti vääntynyt ja murtunut. Tuo on jo kertaalleen hitsattu kasaan ja on nyt jo mahdollisesti korjauskelvottomassa kunnossa.

Kävin tänään Venebremerillä kysymässä uutta tilalle ja minulle kerrottiin, että Selden on nyt lopettanut kokonaan ko. profiilin valmistamisen!

Heillä oli siellä vielä yksi pätkä profiilia jäljellä, joten homma onnistuu vielä tällä kertaa. Hinnaksi pelkälle materiaalille ilmoitettiin 250 euroa ja siihen työt päälle, joten aika tyyriltä alumiinipalalta alkaa tuntumaan.

Tietäsikö joku täällä muita mahdollisia paikkoja mistä toullaisen voisi saada teetettyä tai sattuisiko jollakin lojumaan varastossaa ehjää saalinkia ylimääräisenä?

Kiitokset hyvistä neuvoista jo etukäteen!

-Timo

mode edit(hh): liitetty vanhaan aiheeseen
JoonasT
alokas
Posts: 18
Joined: Wed Mar 16, 2016 13:13 pm
Location: Lauttasaari, Helsinki

Post by JoonasT »

Kuulostaa tyyriiltä. Baltic riggingiahan ei enää ole. Mutta oletko kysynyt samoissa tiloissa olevalta Rig-Manilta? http://rig-man.fi/index.php/en/
FIN2434 - Odelia - 0504861340
timoka
alokas
Posts: 2
Joined: Fri Aug 09, 2013 15:20 pm

Post by timoka »

Kiitos vinkistä, kysäisen sieltä.
Olli
hyperaktiivi
Posts: 2050
Joined: Wed May 19, 2004 20:16 pm
Location: Helsinki

Post by Olli »

Ruotsista löytyy seldenin kilkkeitä aina halvemmalla kuin Suomesta. Katso se tuotenumero saalingista. Jos se on 503-173, niin melko edullisesti saa aihiota Bennsiltä:
http://www.benns.se/mast-rigg/spridare/ ... e-p70-1100

Edit: Tilaustuote, joten kovin nopeasti tuo ei ole Suomessa...
Olli Niemi
Artsi
luti
Posts: 662
Joined: Fri Sep 07, 2007 08:12 am
Location: Naantali
Vene: Daniela

Post by Artsi »

Minulla taitaa jossain varaston perällä olla vanha saalinkipari, jossa toinen taitaa olla ehjä. Soittele 0456526645
terv. Artsi/DANIELA
Post Reply