Matkaveneilyä / tietoa liitosta

Moderators: Petri, harald

Post Reply
rpuustin
kokelas
Posts: 224
Joined: Mon Feb 17, 2003 16:25 pm

Matkaveneilyä / tietoa liitosta

Post by rpuustin »

Hyvät Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n jäsenseurat ja luokkaliitot.

Talven mittaan moni venekunta on osoittanut kiinnostusta Suomen Purjehdus ja Veneilyn matkapurjehduksille ja eskaadereille. Tietoa on jo aikaisemmin ollut Nautic -lehdissä, liiton uutiskirjeissä ja kotisivuilla. Kertaan vielä ohessa kesän tapahtumat. Erityisesti Puolan Gdanskiin lähtöään suunnitteleville haluaisin muistuttaa, että onnistuimme saamaan osallistumismaksuihin alennusta. ICCY:n puolalaiset järjestäjät alensivat osallistumismaksuja niin, että esim. ”täyden paketin” hinta on nyt 360 ¤ per aikuinen.

Tämä edullisempi maksu on voimassa ennakkoon, 30.4. mennessä ilmoittautuville!

ICCY tapahtumaan venekunnat ilmoittautuvat suoraan www.iccy.org sivustoilta löytyvän lomakkeen avulla. Osallistumismaksuista 50 % maksetaan ennakkoon. ICCY:n nykyinen pääsihteeri on Hannu Laine, Suomen Veneilyliitosta eläkkeelle jäänyt toiminnanjohtaja. Toivomme suomalaisten venekuntien runsasta osanottoa. Saanemme lisää matkaseuraa jo Tallinnasta ja Pärnusta.

Annan mielelläni lisätietoja kaikista tapahtumista, reittivaihtoehdoista ja etappisatamista sekä yleisesti Baltian vesistöjen erikoisuuksista.

Tervetuloa Suomen Purjehdus ja Veneilyn mukaville tutustumiseskaadereille !

Suomen Purjehdus ja Veneily ry.

Westendinkatu 7

www.purjehdusjaveneily.fi


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Suomen Purjehdus ja Veneilyn matkapurjehdukset ja eskaaderit Suomenlahdella ja Itämerellä 2011

Suomenlahden eskaaderi

Helatorstain pidennettynä viikonloppuna 2-5.6. purjehditaan Suomen Purjehdus ja Veneilyn tutustumiseskaaderilla Tallinnan Old City Marinaan, aivan vanhankaupungin viereen. Uutta satamaa kehitetään edelleen ja kesäksi on luvassa jo satakunta paikkaa. Venepaikkoja varataan ilmoittautuneille. Menomatkalle saamme turvaksi Meripelastusseuran PV Aktian, jonka päällystönä on SPV:n liittohallituksen pj. Amiraali Juhani Kaskeala. Torstai illaksi järjestetään tervetuliaistapahtuma. Euroopan kulttuuripääkaupunkiin on avattu ”Kulttuurikilometri” ulkoilureitti, jota pääsemme perjantaina oppaiden kanssa käyskentelemään Patarein vankilan, Pienlentokonesataman ja Kalamajan puiston kautta Noblessnerin laivatehtaalle. Täällä ovat myös Eesti Meremuuseumin isot alukset, jotka täydentävät Paks Margareetassa sijaitsevan mielenkiintoisen museon tarjontaa. Noblessner Yacht Clubille on rakenteilla uusin vierassatama, johon myös tutustumme. Paluumatkalla voimme vielä seilata Kelnasen suojaiseen satamaan ja tutustua idylliseen Pranglin saareen. Naissaaren sataman edustalla on edelleen 1,8 m hiekkapankki. Gastipörssin avulla autetaan myös ulkopaikkakuntalaisia osallistumaan.

www.oldcitymarina.com www.meremuuseum.ee www.noblessner.com www.prangli.ee

Itämeren eskaaderit

Heinäkuun alussa suunnataan SPV:n kesälomaeskaaderin kanssa Pärnu Jahtklubille. Viron kesäpääkaupungissa on paljon tapahtumia. Watergate Regatta alkaa 7.7. ja heti perään on Muhu Väina Regatt, jonka satakunta kilpavenettä starttaavat 11.7. kohti Kuressaarta. Kihnun saarella voi ajoittaa tulonsa PJK:lle. Pärnu Jahtklubi voi ottaa vastaan veneitämme tiistaina 12.7. Keskiviikkona järjestetään yhteinen tilaisuus PJK:n kotoisassa ravintolassa. Pärnuun jäävillä on sitten hyvää aikaa tutustua hienoon kylpyläkaupunkiin ja poiketa Riianlahden muissakin satamissa. Latvian puolelle, rajan lähelle on avattu uusi laadukas vierassatama Kuivizi. Jo menomatkalla voi poiketa mm. Haapsalussa, jossa molemmat vierassatamat ovat taas avoinna ja sovussa.
Miehistövaihtoja edesauttaa Linda Linen uusi 4-5 h. yhteys Muhun saarelle. (Viron rannikolla matkaavien kannattaa huomioida lähes sadan veneen iso kilpailu 10.-17.7. www.muhuvain.ee)

http://haapsalujahtklubi.ee www.gramdholmmarina.ee www.kihnu.ee www.jahtklubi.ee www.marinas.nautilus.ee www.tourismn.salacriva.lv

SPV:n eskaaderi Baltian kautta Puolaan jatkaa Pärnusta jo viikonloppuna, jotta jää riittävästi aikaa pitkälle purjehdukselle ulos Riianlahdelta ja alas Latvian ja Liettuan rannikkoa. Tämän saarettoman rantaviivan harvoja satamapaikkoja ovat Ventspils, Pavilosta, Liepaja ja viimeisenä Klaipeda. Kaliningradin alue on sivuutettava riittävän etäältä ja viimeiselle legille Klaipedasta Gdanskin lahdelle tulee matkaa noin 110M, joten yksi yöpurjehdus on edessä. Helin 35 km pitkän niemen kärjessä on suojainen vierassatama, jonne on luontevaa poiketa ennen sunnuntaina 24.7. alkavaa ICCY 2011 Gdansk tapaamista. www.channelpilot.info


ICCY 2011 Gdansk

24.-28.7. su-to, kokoontuvat kansainväliset matkapurjehtijat, International Council of Cruising Yachts, ICCY
2011 Gdansk tapaamiseen. Tämä on historiallisesti jo 30. vuotuinen kesätapahtuma. Gdanskin lahdelta ajetaan jokivartta ylös noin 7M, kunnes saavutaan uuden Hilton hotellin mutkaan, juuri ennen kuuluisaa kraanaa ja Marina Gdanskia. Veneiden kylkipaikat ovat lähes vanhankaupungin vieressä ja kaikki palvelut lähellä. Ohjelma alkaa sunnuntain lippuseremonialla ja viiden päivän ajaksi on tiedossa monipuolista ja korkeatasoista ohjelmaa, mm. Old Town ja City, Maritime Museum, Malbork castle, Oliwa sekä vierailut naapuruskaupungeissa Sopotissa ja Gdyniassa. Lounaita ja päivällisiä sisältyy ohjelmaan ja keskiviikkona nautitaan päätösillallinen hotelli Hiltonissa, purjehtijan juhla-asuun pukeutuneina. Torstain lipunlaskussa iso ICCY-lippu luovutetaan Viron edustajille, jotka järjestävät 2012 tapaamisen. Miehistövaihtoja edesauttaa Finncommin uusi lentoyhteys Gdanskiin. www.iccy.org

Halukkaat voivat liittyä SPV:n paluueskaaderiin Baltian kautta. Jotkin veneet ovat tulleet Ruotsin rannikon tai avomeren kautta ja haluavat ehkä tehdä rengasmatkan. Kaliningradiin poikkeamista ei suositella, sillä byrokraattiset rajamuodollisuudet Baltiyskissa ovat kuulemma entisestään hankaloitumassa. Muutoin paluureitti noudattaa suoraviivaista linjausta pitkin Itämeren itärantaa ylös Riianlahdelle ja Väinameren kautta kotirannoille, poiketen nyt ehkä menomatkalla väliin jääneissä kiinnostavissa satamissa.
www.purjehdusjaveneily.fi

Tervetuloa mukaan näille kaikille eskaadereille !

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: Kalevi Westersund, 0400 808620


t. Raimo

P.S. Kiitos Harald
Raimo Puustinen (WAFI)
FE-741
S/Y Chara
L-7414
Post Reply