Patjojen ja purjeiden talvisäilytystä pk-seudulla?

Moderators: Petri, harald

redwood
kokelas
Posts: 101
Joined: Tue Sep 08, 2009 09:35 am

Patjojen ja purjeiden talvisäilytystä pk-seudulla?

Post by redwood »

Onko tietoa pk-seudulla patjojen ja purjeiden talvisäilytyspalveluista?

Tähän mennessä löytyneet

- Allstore, Inkoo (turhan kaukana . . . )
- WB-Sails (vain purjeet)
- Mauronet (vain patjat)
Granada 31 FIN-3405
ex-FE 83 FIN-2033 s/y Ellipsis...
redwood
kokelas
Posts: 101
Joined: Tue Sep 08, 2009 09:35 am

Mauronet

Post by redwood »

Päivitys: - Mauronet ottaa säilytykseen myös purjeita.
Granada 31 FIN-3405
ex-FE 83 FIN-2033 s/y Ellipsis...
vvoltti
luti
Posts: 364
Joined: Mon Sep 15, 2008 11:10 am

Post by vvoltti »

Meidän taloyhtiössä oli putkiremontin jälkeen tarjolla 10 asukkaille vuokrattavaa ylimääräistä kellarikomeroa. Kävi ilmi, että halukkaita vuokraajia oli yksitoista. Arvatkaa kuka jäi ilman ](*,)

Säilytystila on ainainen ongelma ja olen monesti miettinyt josko saisi porukalla hommattua jonkun veneilyvaraston. Tein nyt pikaiset laskelmat ja eipä kovin hyvältä näytä.

Omavaraston yms. pienvarastopuljujen tyypillinen hinta pienimmälle kahden neliön varastolle on 72 eur/kk. Muutamat firmat tarjoaa vähän halvemmalla pienempää ja/tai kauempana olevaa koppia, mutta lasketaan nyt tuolla 72 eurolla, millä puhutaan tyyliin Lauttasaari tai Laajalahti.

Kahteen neliömetriin laskeskelin että pystyisi jakamaan kuudelle veneelle oman "lokeron". Kokoa tulisi kullekin noin kuutiometri, mihin kaiken järjen mukaan mahtuisi riittävästi eli 4-5 purjetta.

72 jaettuna kuudella on 12 eur/kk. Jos varaston ottaisi lokakuusta toukokuuhun se tekisi 8 kuukautta. Yhteensä siis 96 eur/vene/kausi.

Eipä tulisi juurikaan halvemmaksi kuin esim. wb ja operaation organisoinnissa olisi melko iso vaiva. Varmaakin pitäisi sopia joku diili, että joku koordinaattorihenkilö maksaisi vähän vähemmän ja muut enemmän.

Elikkä olishan tuo periaatteessa mahdollinen kuvio, mutta voi olla vaikea käytännössä löytää viittä riittävän kiinnostunutta ja luotettavaa kaveria. Ja ennen kaikkea ei tule niin halvaksi maksaisi vaivan.

Mutta jos jollain on vaikkapa omassa taloyhtiössä ylimääräistä purjevarastoksi soveltuvaa kellarikomerotilaa "normaalilla hinnalla" (70 eur/kk 2 neliön varastokopista ei ole mielestäni normaalia), niin sitten varmasti saisi toimivan kuvion aikaiseksi. Kun vaan löytyisi se koppi jostain...

T.

Ville
Petri
FE-junkie
Posts: 3931
Joined: Thu May 29, 2003 01:17 am
Location: Espoo

Post by Petri »

Lisäksi tuohon Villen laskelmaan pitäisi ottaa huomioon että osalla meistä purjeet ovat rullattuna, eli kuutiometrin kolo ei riitä, vaan pitäisi saada pituuttakin.

Toisaalta taas ollessani vanhan taloyhtiöni hallituksessa niin pohdimme että mitä tehdä isolle määrälle tyhjiä varastokoppeja/kellaritilaa mutta eipä siinä mitään nerokastakaan ratkaisua löytynyt ja vaikka asukkaille erikseen tarjottiin lisäkoppeja nimellisestä maksusta niin kysyntä oli pientä ja tyhjää tilaa jäi paljonkin. Eli halvemmalla säilytystilaa voisi saada ihan kyselemällä lähitaloyhtiöitten tilannetta vaikka omassa taloyhtiössä olisikin täyttä.
User avatar
FE-Sillanpää
luti
Posts: 568
Joined: Mon Mar 26, 2007 16:04 pm
Location: Itä-Uusimaa

Varastoa larussa

Post by FE-Sillanpää »

Eurokalla http://www.euroka.fi/vuokrataan.htm olisi tarjolla n. 5m2 lukollisella ovella varustettu portaanalusvarasto Vattuniemenkatu 15:ssä Lauttasaaressa. Tilan pituus 3.2m, leveys parhaimmillaan 2.3m , Hintaa olisi 30e + alv / kk, eli 36,90 e / kk.

[edit]Kaikki mahdollisuudet eivät ehdi nettisivuille...[/edit]
Last edited by FE-Sillanpää on Fri Oct 01, 2010 18:03 pm, edited 2 times in total.
JP

Post by JP »

Tämänpäivän Lauttasaarensanomissa on Lauttasaarentie 29, kellarivarasto 12m2 130e (Talon Isäntä Oy 050 5544898)
Voisin lähteä mukaan kimppaan n.2-3 m2 osuudella. Jonkimmoinen käytävä vie tietenkin muutaman hyötyneliön.
JP
User avatar
asalovuo
Hallitus
Posts: 903
Joined: Fri Feb 15, 2008 00:35 am
Location: Helsinki

Post by asalovuo »

Krunasta voisi myös löytyä varasto (75,00/kk).
http://www.krunikka.fi/index.php?option ... =147&jarj=
Antti
S/y Merelli
FIN 2545
vvoltti
luti
Posts: 364
Joined: Mon Sep 15, 2008 11:10 am

Post by vvoltti »

Tuolla eurokan sivuilla ei kyllä ole mitään portaanalusvarastoa enää nyt näkyvillä, tuohan olisi ollut jo tosi hyvän tuntuinen diili. Krunakin vaikuttaisi hyvältä, jos vain olisi vene sielläpäin tai edes joskus asiaa sinnepäin. Lauttasaarentie 29 on vähän hintava, tohon tarttis käytännössä vähintään 5 osakasta jolloin hinta olisi 26 eur/kk.

Mutta valitettavasti mä olen nyt ulkona kuviosta tämän talven osalta. Kävin läpi taloyhtiön tyhjät verkkokomerot ja ihan härskisti lähdin soittelemaan ovikelloja. Vastoin kaikkia odotuksia yksi tärppäsi ja tämä talvi on nyt järjestetty sitä kautta.

Näköjään noita varastoja on sitten kuitenkin löydettävissä, kun vaan osaa etsiä ja odottaa juuri sitä oikeaa kohdetta.

T.

Ville
Post Reply