Mantooki

Moderators: Petri, harald

Erkka
luti
Posts: 434
Joined: Tue Mar 11, 2003 13:43 pm
Location: Espoo

Mantooki

Post by Erkka »

Mantooki ei ollutkaan vaijeria, vaan muovilla päällystettyä nailonia. Talvipakkanen oli nykäissyt sen poikki. Mistäs moista kannattais kysyä tilalle, ja miten sen saa tolppien rei´istä läpi? Reikä on just kaapelin paksunen, mutta onhan siinä kaapelissa molemmissa päissä pienet vanttiruuvit jotka siis ei tietenkään mahdu.
-Erkka / Awasome
Olli
hyperaktiivi
Posts: 2050
Joined: Wed May 19, 2004 20:16 pm
Location: Helsinki

Post by Olli »

Oho. Laita tilalle kuoretonta rosteria, niin ei jää kuoren alle piilemään mitään pommeja enää. Lisbethiin laitettiin muistaakseni 5 mm kamaa, joka on tosi kisaajille tietysti liian paksua, mutta miellyttävämpää käytössä kuin ohuempi.

Vaijerin päihinhän puristetaan vain ruuvit, jotka ovat vain ihan vähän vaijeria paksummat, ja menevät kyllä luultavasti läpi tolpista, tolpan rei'ät ovat yleensä 10 mm. Jos epäilyttää, niin kärrää vanhat kaiteet tolppineen pajalle, niin saat vaikka valmiiksi pujotettuna takaisin.

Ainakin Baltic Rigging tekee kaiteita Espoossa, ja Vene Bremer Larussa. Mainittakoon vielä että itse kasattava vaijerisarja Clas Ohlsonilta maksaa enemmän kuin kunnon kaiteet teetettynä...
Olli Niemi
Sasu
alokas
Posts: 49
Joined: Fri Jan 14, 2005 22:18 pm
Location: Helsinki

Post by Sasu »

Kyseessä on parafil köysi ja sitä löytyy ainakin Maritimista.
s/y Gaia
Post Reply