Kuvien lisääminen galleriaan

Moderators: Petri, harald

User avatar
harald
Hallitus
Posts: 10003
Joined: Thu Sep 19, 2002 14:32 pm
Location: P-helsinki
Vene: Charlotta
Contact:

Kuvien lisääminen galleriaan

Post by harald » Sat May 13, 2006 19:58 pm

Tuossa on kysytty miten tuo galleria toimii. Jos olette oman osion saaneet
niin olette myös saaneet tunnus-salasana-parin tuohon, eli forumin
tunnukset eivät toimi galleriassa (ainakaan vielä).

Sen jälkeen kun olette kirjautuneet onnistuneesti niin valikot yläoikealla
muuttuvat hiukan. Ensimmäinen vinkki että kirjatuminen on onnistunut on
että ilmestyy pudotusvalikko sekä [logout] teksti.

Kuvien lisääminen onnistuu menemällä omaan albumiin ja valitsemalla
pudotusvalikosta vaihtoetho "add photos". Jos teillä ei ole nk. popup-
blockeria käytössä niin aukeaa uusi ikkuna. Vaihtoehtoja on monta, mutta
tavallisesti ja helpoin tapa lisätä kuvan tai pari on että valitsee Form-
välilehden. Valitaan kuva omalta koneelta Browse-napin avustuksella.
Onnistunut valinta tekee sen että Form-välilehden kenttää tulee joku
C:\documents and settings\username ja niin eteenpäin litania joka
kuvastaa kuvatiedoston sijainnin omalla koneellanne. Tätä jatketaan
kunnes joko kaikki halutut kuvat ovat lomakkeen riveillä tai enempiä
kuvia ei ole, kaikki rivejä ei tarvitse lomakkeeseen täyttää.

Kun on riittävästi kuvia lomakkessa painetaan lomakkeen alaosassa
"Upload now" nappia. Tämä aloittaa kuvien lataamisen galleriaan jossa
voi mennä tovi tai kaksi, riippuen internetyhteytenne nopeudesta.
Tässä samalla galleria tekee alkuperäisistä isoista kuvista sekä väli-
koon että sen "ikonin".

Näin, nyt ovat kuvat latautuneet galleriaan. Tämän jälkeen voi jatkaa
kuvatekstien kirjoittamisella valitsemalla siitä pudotusvalikosta "edit
captions". Kuvia myös kiertää valitsemalla kuvan kohdalla pudotus-
valikosta Flip/Rotate. Galleria osaa tehdä kaikkea kivaa kuvista, kuten
näyttämään millä kameralla ja kameraasetuksilla kuva on otettu jne.
Mutta nämä ominaisuudet eivät kuulu tähän alkuohjeeseen. Jatketaan
tätä säiettä sitten jos on tarve.

Toivottavasti tämä auttaa joitakin.
FIN-2674 s/y Charlotta [Mielipiteet on mielipiteitä] GSM: +358 50 594 1020

Petri
FE-junkie
Posts: 3844
Joined: Thu May 29, 2003 01:17 am
Location: Espoo

Post by Petri » Thu May 18, 2006 22:18 pm

Jotain häikkää tuossa on, kun en millään saa kuvia upittua galleriaan/kansion nimeä muutettua.
Ihan normaaleite IMG_XXX.jpg-tiedostoja on kyseessä ja raakana kokoa sen 3MB/kpl.
Tulee vain tovin uppimisen jälkeen joku virheilmo ja linkki galleria-faqiin, joka tosin ei paljoa lohduta, kun vikaa ei eritellä.

Olen kyllä onnistunut ennen uppimaan tavaraa sinne, mutta nyt ei näytä onnistuvan.

Enkö vain osaa?

User avatar
harald
Hallitus
Posts: 10003
Joined: Thu Sep 19, 2002 14:32 pm
Location: P-helsinki
Vene: Charlotta
Contact:

Post by harald » Thu May 18, 2006 22:37 pm

Oisko php'n 2MB raja? 3MB kuva on jo aika iso..

edit: siltä näyttää. Oisko sun kuva D:levyllä paikallisesti? IMG_0367..

2097152 bytes on tuo raja.
FIN-2674 s/y Charlotta [Mielipiteet on mielipiteitä] GSM: +358 50 594 1020

Petri
FE-junkie
Posts: 3844
Joined: Thu May 29, 2003 01:17 am
Location: Espoo

Post by Petri » Thu May 18, 2006 23:18 pm

Jooh, D:llä hyvinkin.

Noh, pitää sitten vain cropata niitä vähäsen, mutta mäkun ymmärsin että tahdoit kovasti aina raakakuvia eikä pakattuja.
Ehkä sun on aika upgreidata digikamerasi nykyaikaan, jos alta 2MB raakakuvat onnistuvat ;)

User avatar
harald
Hallitus
Posts: 10003
Joined: Thu Sep 19, 2002 14:32 pm
Location: P-helsinki
Vene: Charlotta
Contact:

Post by harald » Thu May 18, 2006 23:23 pm

Älä croppaile. kokeile uudestaan :)

edit: ethän lataile RAW-kuvia? Haluaisin tosiaan suuriresokuvia, mutta
raw-muodossa kuvia ei ole järkeä laittaa mun mielestä.
FIN-2674 s/y Charlotta [Mielipiteet on mielipiteitä] GSM: +358 50 594 1020

Panu
hyperaktiivi
Posts: 2199
Joined: Tue Apr 06, 2004 21:33 pm
Location: Espoo

Post by Panu » Fri May 19, 2006 00:16 am

Petri wrote:Jooh, D:llä hyvinkin.

Noh, pitää sitten vain cropata niitä vähäsen, mutta mäkun ymmärsin että tahdoit kovasti aina raakakuvia eikä pakattuja.
Ehkä sun on aika upgreidata digikamerasi nykyaikaan, jos alta 2MB raakakuvat onnistuvat ;)
Tervehdys

Minä olen ottanut muutaman purjehduskuvan poikani HP:n digillä 3,2M pikselin tarkkuudella. Kuvat ovat jpg muotoisia ja ovat kooltaan jotain 800kt - 1Mt väliltä. Mielestäni tällaisen kuvan uppiminen on lähinnä serverin tilan tärväystä. Tästä systä olen kunkin kuvan pakkaussuhdetta muuttanut photo shopilla ja tuloksena on edelleen sama resoluutio, mutta kuvat ovat enää luokkaa 200 - 400kt.

Täydestä ovat menneet kuin väärä raha 8) .
Ystävällisin veneily terveisin PR

User avatar
harald
Hallitus
Posts: 10003
Joined: Thu Sep 19, 2002 14:32 pm
Location: P-helsinki
Vene: Charlotta
Contact:

Post by harald » Fri May 19, 2006 00:30 am

Eikä ole menneet, minä olen ihmetellyt halpaa digipokkariasi kuvien laatua kun
niistä olen yrittänyt jotain purjedetaljeja zoomailla. En ole vain kehdannut
ilkkua asiasta mutta kun nyt tiedän missä se sylttytehdas on niin asiahan on
selvä :)

Jos tila loppuu niin sitä ostetaan lisää, älä siitä huolehdi :)
FIN-2674 s/y Charlotta [Mielipiteet on mielipiteitä] GSM: +358 50 594 1020

Panu
hyperaktiivi
Posts: 2199
Joined: Tue Apr 06, 2004 21:33 pm
Location: Espoo

Post by Panu » Fri May 19, 2006 00:47 am

harald wrote:Eikä ole menneet, minä olen ihmetellyt halpaa digipokkariasi kuvien laatua kun
niistä olen yrittänyt jotain purjedetaljeja zoomailla....
Tervehdys

Toisinaan ole joutunut groppaamaan kuvia varsin julmalla kädellä, jotta kohde saataisiin edes jollain lailla esille. Ongelmaksi koen, että kamera heiluu merenkäynnissä vielä enemmän kuin vene. Kuvat ovat silloin enemmän tai vähemmän näppäilyjä sinne päin ja "kehitys vaiheessa" joutuu tekemään kipeitäkin leikkauksia.

Nuo kuivalla maalla otetut kuvat ovat sitä tayttä asiaa...
Ystävällisin veneily terveisin PR

Petri
FE-junkie
Posts: 3844
Joined: Thu May 29, 2003 01:17 am
Location: Espoo

Post by Petri » Fri May 19, 2006 00:58 am

harald wrote:Älä croppaile. kokeile uudestaan :)

edit: ethän lataile RAW-kuvia? Haluaisin tosiaan suuriresokuvia, mutta
raw-muodossa kuvia ei ole järkeä laittaa mun mielestä.
No pistin jo ja kauheilta näyttää :/ jostain syystä croppaus 1024resoon tosta 5Mpix-resosta aiheuttaa kauheita vääristymiä.
Niinjoo, ei nyt sentään RAW:ia ole, vaan siis superfinellä ja maksimiresolla ts. kameran käytännöllisenä "raakadatana" vaikka kait tosta ixuksestakin saisi ihan RAW:na jos vähän modaisi.
Eipä niin, että noissa kuvissa olisi kovasti informaatioarvoa, mutta vastaisuuden varalle.

Ja Panulle tiedoksi, että serveritila ei nyt maltaita maksa, 300 gigaisen kovalevyn ostaa satasella ja sinne mahtuu kovin monta 3 megan kuvaa.

User avatar
harald
Hallitus
Posts: 10003
Joined: Thu Sep 19, 2002 14:32 pm
Location: P-helsinki
Vene: Charlotta
Contact:

Post by harald » Thu Oct 29, 2009 15:07 pm

Olen koodannut pikku pätkän tuohon gallerian view_photo sivulle. Se ulostaa foorumin kanssa yhteensopivan rimpsun kuvan alle, jota copy-pasteaamalla saa sisällytettyä kuvan thumbnailin + linkin foorumiin.

esim Marikon albumista sivulla:
http://www.fe83.org/gallery/view_photo. ... d=DSC05669
Löytyy alalaidasta tuonalinen rimpsu koodia;

Code: Select all

[[url=http://www.fe83.org/gallery/view_photo.php?full=0&set_albumName=album417&id=DSC05669][img]http://www.fe83.org/albums/album417/DSC05669.thumb.jpg[/img][/url]
Luo tähän foorumiin pastetattuna seuraavanalaisen linkitetyn kuvan;
Image

edit: muutettu vielä niin että linkii vie oikealle gallerian sivulle eikä suoraan kuvaan.
FIN-2674 s/y Charlotta [Mielipiteet on mielipiteitä] GSM: +358 50 594 1020

Olli
hyperaktiivi
Posts: 2010
Joined: Wed May 19, 2004 20:16 pm
Location: Helsinki

Post by Olli » Thu Oct 29, 2009 16:30 pm

Hieno. Nyt kun vielä saisi gallerian tukemaan toimivia linkkejä kommenteissa, niin systeemi olisi tosi hieno. Se olisi varmaan galleriasoftan kehittäjän heiniä?
Olli Niemi

User avatar
harald
Hallitus
Posts: 10003
Joined: Thu Sep 19, 2002 14:32 pm
Location: P-helsinki
Vene: Charlotta
Contact:

Post by harald » Thu Oct 29, 2009 18:58 pm

Sekin on melkoisen triviaalia tehdä, jos siis tarkoitat sitä että http:/-alkuisesta tekstinpätkästä pitäisi tehdä linkki automaagisesti?
FIN-2674 s/y Charlotta [Mielipiteet on mielipiteitä] GSM: +358 50 594 1020

Olli
hyperaktiivi
Posts: 2010
Joined: Wed May 19, 2004 20:16 pm
Location: Helsinki

Post by Olli » Thu Oct 29, 2009 19:10 pm

Niin, just sitä meinaan, kun nyt jos laittaa gallerian kommentteihin linkkejä, niin lukija joutuu copypasteamaan ne selaimen osoitekenttään, mikä ottaa useita nanosekunteja ja ärsyttää 8)
Olli Niemi

User avatar
harald
Hallitus
Posts: 10003
Joined: Thu Sep 19, 2002 14:32 pm
Location: P-helsinki
Vene: Charlotta
Contact:

Post by harald » Thu Oct 29, 2009 21:15 pm

Laiskuus on keksinnön äiti.

Onko noin parempi:

http://www.fe83.org/gallery/view_photo. ... d=DSC_0142

Sehän on linuxissa niin vaikeaa tuo, tuplaklikkaus niin että teksti maalaantuu, ja sitten keskihiiren klikkaus niin latautuu.... (vaatii tosin että Firefoxissa on middlemouse.contentLoadURL = true).
FIN-2674 s/y Charlotta [Mielipiteet on mielipiteitä] GSM: +358 50 594 1020

Olli
hyperaktiivi
Posts: 2010
Joined: Wed May 19, 2004 20:16 pm
Location: Helsinki

Post by Olli » Thu Oct 29, 2009 22:16 pm

harald wrote:Sehän on linuxissa niin vaikeaa tuo, tuplaklikkaus niin että teksti maalaantuu, ja sitten keskihiiren klikkaus niin latautuu.... (vaatii tosin että Firefoxissa on middlemouse.contentLoadURL = true).
Kappas, tulipahan tuokin vipu käännettyä päälle. Muttajoo, kyllähän nuo linkit ovat nyt hienot, säästäähän siinä nyt yhden tuplaklikkauksen, eli ainakin nanosekunnin. Pari biljoonaa klikkausta noista linkeistä, niin sun koodinvääntöön käyttämä aika alkaa maksaa itsensä takaisin 8) Kiitos!
Olli Niemi

Post Reply