Keskiviikkokisa 5/2020

Moderators: harald, Petri

Post Reply
Panu
hyperaktiivi
Posts: 2242
Joined: Tue Apr 06, 2004 21:33 pm
Location: Espoo

Keskiviikkokisa 5/2020

Post by Panu » Thu Aug 13, 2020 11:58 am

Tervehdys

Eilen Pikku Myyssä mukana Olli, Aleksi, minä ja pinnassa varustamon edustajana Jukka

Ennen kisaa keli vaikutti hieman samanlaiselta kuin viikko sitten, joten odotin taas rataa 1, mutta onneksi lautakunta tiesi paremmin kelin himmaamisen iltaa kohden ja valitsi radan 2. Lähdettiin genoa 1 liikkeelle poijupäästä huonolla startilla. Linjalla oltiin hieman myöhässä ja myös vauhtia puuttui, joten jäätiin hieman muista jälkeen. Kupletin juoni oli, ettei startista päässyt vihreälle spinnulla, joten haettiin itseämme ylemmäksi vapaisiin ja avonaisempiin tuuliin spinnun nostoa varten. Spinnun nosto meni hieman troolaukseksi, kun keulagastilta jäin nostin keulakehän taakse jumiin eikä purjetta saatu siksi ylös, saatiin vain veteen saakka. Vedellä täyttynyt spinnu on muuten ikävän raskas ylös nostettava [-X .

Vihreälle tultaessa tajuttiin nopeasti spinnun laskun jälkeen, ettei genoan trimmi toimi, vaikka sitä pikkuisen ennen starttia kokeiltiinkin, Eroa viikon takaiseen keliin oli alempi tuulen nopeus ja radalta puuttuva aallokko. Meillä oli G1:sen skuuttipiste liian edessä ja siksi purjeessa pullea trimmi, jolla ei päässyt tarpeeksi ylös tuuleen ja jäätiin tästä syystä hieman lisää. Trimmin muutoksen jälkeen (skuuttipisteen siirto 2-3 naksua taaksepäin) auttoi nousukulmaan kivasti, mutta meno tuntui kuitenkin raskaalta. Epäilinkin onko veneessä painoa liikaa vai onko sen pohja likainen. Vastatuulessa oltiin pikkuisen toisten paskoissa mikä sekin vaikutti kulkuun. Subbotan vauhtia saimme ihailla kaukana takana, mutta Merellin kyytiin ehdittiin. Muuten tapahtuma köyhään legiin toi ylimääräistä ihmetystä kun inferno31 ja Mosquito 88 ottivat ilmeisesti toisistaa mittaa lähituntumalla. Molemmat vetäytyivät kisasta tapahtuman jälkeen. Inferno 31 yritti ensin hyvitellä tekemällä 720 asteen käännökset, mutta heitti sitten pyykeen kehään. itse en itse tapahtumaa nähnyt, mutta jälkitoimet kuitenkin. Joku kertoikin kuulleensa rysäyksen. Toivottavasti ei tullut suuria vahinkoja.

Puolivälin punainen kiertomerkki kierrettiin 4-5 veneen mittaa Merellin takana Subbotalle jo aika paljon jääneenä ja spinuteltiin jonossa kohti vihreää lateraalia. Antti ei laskenut meitä peittämään ja oli jo viedä meitä kohti "Tallinnaa" kahville. Kun meille ei ollut passejakaan mukana, niin minkäs teet? Lenssillä jiippailtiin Merellin kanssa peräjälkeen tilanteen pysyessä muuttumattomana. Vihreällä oltiin samat 4-5 veneen mittaa Merelliä jäljessä. Lateraalilla spinnu alas ja genoa vetoon ja strekkiä maalia kohti taas samassa tahdissa Merellin kanssa.

Eilen oltiin pökä Fene, mutta suuria virheitä emme tehneet lähdön, genoan trimmin ja ekan spinnun noston lisäksi. Noissakin oli riittävästi [-o< :oops:

Uudistettu 2 rata ei toisellakaan kokeilulla tuntunut lainkaan vanhaa paremmalta, vain pidemmältä ja puuduttavammalta. Jos tuulisi enemmän voisi tuntuma muuttua, mutta sitä odotellessa... #-o
Ystävällisin veneily terveisin PR

Post Reply