Page 1 of 1

Kihti2Star

Posted: Mon May 27, 2019 11:58 am
by Artsi
Joonas Vasama voitti Kihti2starin pikkulyssin! Hyvä Joonas!!!
IMG_1111.PNG

Re: Kihti2Star

Posted: Mon May 27, 2019 12:07 pm
by harald
Ranking päivitetty. Onnittelut Joonakselle ja parilleen!

Re: Kihti2Star

Posted: Mon May 27, 2019 23:40 pm
by JoonasV
Kiitos kiitos!

Sääennuste vaihteli pitkin viikkoa ja vielä lauantaiaamullakin eri sääpalveluiden ennusteet poikkesivat melko lailla toisistaan. Yhteistä kaikille oli kuitenkin sade ja iltapäivää kohti koveneva tuuli, vaikka suunnassa ja voimakkuudessa olikin eroja. Koska kyseessä oli DH-kilpailu ja halusimme minimoida manööverit, päätimme lähteä G3:lla liikkeelle, vaikka ennen lähtöä tuuli vain 8-10kn.

Startista myöhästyimme lähes 15s. Vähän vissiin talviterässä vielä noiden ajoitusten suhteen. :) Mutta koska linjalla oli vain 5 muuta venettä, toisesta rivistä veneeltä lähteminen ei kovinkaan suurta harmia aiheuttanut. Fene nousi selväsi paremmin kuin edellä n. 50m päässä menevä H-vene ja vauhtikin oli kohtalainen. Airiston eteläpäässä Swan 37:ää lukuun ottamatta koko muu fliitti oli edelleen kasassa. Ennusteen mukaan tuulen piti kääntyä oikealle ja voimistua, joten halusimme pysyä radan oikeassa reunassa. Tämä tuntui toimivan, koska saimme kryssin lopussa kurottua eroa muihin. Toki tuultakin tuli tässä vaiheessa lisää. Inferno 29 Bice joutui keskeyttämään purjeen vaihdossa rikkoutuneen G3:n vuoksi, joten kisaa jatkoi vain 5 venettä.

Ylämerkin kiersimme toisena ja vähän kierron jälkeen nousi spinnu, jolla päästiinkin ajamaan seuraavalle merkille ilman jiippejä. Vauhtikin lähenteli välillä 8 solmua. Spinnuttelun jälkeen ajeltiin muutama maili ulkoskuutatulla G3:lla, vaikka siitä noin mailin pätkälle olisikin voinut spinnun nostaa. Päätimme kuitenkin pitää vessa- ja ruokatauon siinä kohtaa, häviämättä juurikaan muille. Tämän jälkeen taas lyhyt kryssi saarten välissä ja taas pari mailia ulkoskuutilla. Loppuun vielä parin kolmen mailin kryssi maaliin. Tuulta tässä vaiheessa 14-16kn, puuskissa aavistus enemmän. Aaltoakin Pensarin eteläpuolelle oli muodostunut sen verran, että päätimme ajaa vauhtitrimmin puolella. Tämä tuntui toimivan hyvin ja venevauhti pystyi jatkuvasti välillä 5,6-5,9kn. Maalissa olimme toisena reilusti Swan 37:n jälkeen, mutta tasoituksilla olimme vajaat 10min nopeampia H-veneen kiilatessa vielä väliin.

Mukava purjehduspäivä ja venekin kulki hyvin molemmilla halsseilla. DH-kisoissa hyvä venevauhti ja asioiden pitäminen yksinkertaisena tuntuu toimivan. DH-kisoja voisi ajella enemmänkin, mutta ainakin tämän vuoden kalenterissa kilpailut sijoittuvat pääosin pk-seudulle. Ehkä sitten ensi kesänä.

Joonas & Suvi, Nefer Nefer

Re: Kihti2Star

Posted: Tue May 28, 2019 15:06 pm
by Arkki
Hienoa Jonas,
FE:t kulkee!