Page 1 of 1

FE&First31.7-purjehtijoitten gastikoulu 2011

Posted: Thu Apr 21, 2011 09:17 am
by Petri
Tervehdys, gastikoulun rehtorin ollessa estyneenä laitetaanpa asiaa silti esille.

Perinteinen FE-purjehtijoitten gastikoulu järjestetään taas välivuoden jälkeen ja viimekertaiseen tapaan toimintaa järjestetään yhdessä First 31.7-purjehtijoitten kanssa ja näin ollen siis myös gastipaikkoja on tarjolla sekä FEneissä että Firsteissä (tarkemmin http://first317.fi). Vesiharjoitukset kahdella eri venetyypillä mahdollistavat laajemman tutustuttamisen kilpapurjehdukseen ja toisaalta tuovat hieman erilaista perspektiiviä FE:n kaltaisesta "pienestä" köliveneestä astetta suurempaan.

Kokemukset viimevuosilta on meitä opettaneet ja olemme monta kokemusta rikkaampia kuin aiemmin. Gastikoulu on historian varrella tuottanut purjehdusmaailmaan useita kokeneita gasteja ja meriittilistalla lienee tällä hetkellä ainakin yksi SM-kulta ja lukuisia muita kilpailuvoittoja.

Vuoden oppilasmäärät ratkeavat vasta kun venekunnat ilmoittavat omat tarpeensa, mutta oppilasvalinnassa pyrimme noudattamaan entistä mallia jossa koulutukseen otetaan suurinpiirtein sama määrä oppilaita kuin mitä venekunnilla on gastipaikkoja vapaana. Tällä vältetään se ettei ketään kouluteta "kortistoon", vaan jokaiselle halukkaalle pyritään tarjoamaan mahdollisuus hankkia lisäkokemusta kesän myötä mutta luonnollisesti omalla aktiivisuudella on suuri rooli gastipaikkojen saamisessa. Vaikka koulutus järjestetään FE- ja First317-purjehtijoitten toimesta, ei koulutus kuitenkaan mitenkään sido oppilaita ko. veneluokkiin.

Lisäksi gastikoulun laajennukset mm. Länsirannikolle ovat suunnitteilla, mutta tästä lisää tarkemmin jos asiat varmistuvat/kiinnostuneita osallistujia löytyy.

Koska kouluttajat ovat saaneet pitää ansaitun välivuoden, koulutus aloitetaan taas ihan alusta, eli nyt koulutukseen haetaan vain "uusia" oppilaita, vanhat gastikoululaiset ovatkin jo siirtyneet jo joko vakigasteiksi tai osa jo omien veneittensä kippareiksi.

Aiempaa keskustelua on foorumilla ollut seuraavissa keskusteluissa:

- Gastikoulu -07: http://www.fe83.org/forum/viewtopic.php?t=1329
- Gastikoulu -08: http://www.fe83.org/forum/viewtopic.php?t=1616
- Gastikoulu -09: http://www.fe83.org/forum/viewtopic.php?t=1919

Kerrataan kuitenkin vielä uusille oppilaille mistä on kysymys sisältöineen.

Gastikoulu 1. kurssi
Kohderyhmä: Purjehtimiseen tutustuneet ja kilpapurjehduksesta kiinnostuneet, jotka haluavat oppia ja aloittaa kilpapurjehduksen harrastuksena. Vastuusyistä koulutukseen on 18 vuoden ikäraja.

Tavoite: Tutustuttaa oppilaat noin 4 hengen kölivenemiehistön tehtäviin veneessä ja kilpapurjehduksen manoovereihin, First 31.7-veneitä silmälläpitäen käydään myös läpi 6-7 hengen kilpamiehistön myötä tulevia "lisärooleja". Kurssin jälkeen oppilailla on auttavat valmiudet osallistua purjehduskilpailuun miehistön jäsenenä.

Kurssin sisältö: Kurssi jakautuu kahteen osaan. Yhteen luokkatiloissa annettavaan teoriaosuuteen ja kahteen - kolmeen vesillä tapahtuvaan käytännön harjoitteluun.

Teoria-osuudessa käydään läpi:
- Kilpailun kulku
- Miehistön roolitus ja tehtävät
* pinnamies
* keulagasti
* keskigasti
* trimmaaja
- Manooverit:
* vastakäännös
* jiippi
* ylämerkin kierto
* alamerkin kierto

Käytännön harjoittelua on kolme kertaa vesillä sisältäen seuraavien osa-alueiden harjoittamista:
1. Harjoitus:
* tutustuminen veneisiin ja niiden köysistöihin
* vastakäännös
* spinnun nosto ja lasku
2. Harjoitus:
* spinnulla ajamisen harjoittelemista
* spinnujiippi
* spinnun laskeminen erilaisissa tilanteissa
3. harjoitus:
Westhouse cup saaristokilpailuun osallistuminen eräänä keskiviikkona kesäkuussa -11.

Koulussa on rajoitetusti tilaa, joten kannattaa ilmoittautua ajoissa. Tavoitteenamme on siis kouluttaa vain tarpeeseen siten, että kaikilla on mahdollisuus osallistua kauden aikana kilpailuihin. Nopeat syövät siis hitaat ja on hyvä muistaa, että aktiviiset ovat etusijalla.

Nyt on siis aika julistaa tämän vuoden gastikoulun uusien kokelaiden ilmoittautuminen alkaneeksi. Vapaamuotoisessa ilmoittautumisesta olisi hyvä selvitä ainakin seuraavat seikat:
- Nimi ja yhteystiedot
- Lyhyt kuvaus purjehdustaustasta
- Ja lyhyt vastaus kysymykseen: Pystytkö sitoutumaan, jos saat vakiogastipaikan kilpamiehistössä kaudelle -11?
- Milloin tarvitset viimeistään vahvistuksen osallistumisestasi kurssille (huomioitavaa toki on että suurin osa koulutuksesta tapahtuu toukokuun/kesäkuun alun puolella), etteivät kesäsuunnitelmasi mene viime hetkellä sekaisin...?

Ja tietenkin se olennaisin yksityiskohta, eli koulutuksen hinta, mikä on tuttuun tapaan tasan nolla euroa. Eli hintalaatusuhteen pitäisi ainakin olla kohdillaan!

Ilmoittautumiset tulee jättää pikinmiten sähköpostilla osoitteeseen petri@fe83.org

Posted: Sun Apr 24, 2011 10:29 am
by Panu
Tervehdys

Tänä vuonna Gastikoulua järjestetään myös Uudessakaupungissa. Jos austelet länsirannikolla, se ei ole gastikouluun osallistumisen kannalta ongelma. Rohkeasti mukaan uuteen hauskaan ja kehittävään harrastukseen.

Posted: Tue May 03, 2011 09:37 am
by Petri
Nostetaanpa ketjua ylös myös siinä kontekstissa että ilmoittautumisille on nyt Deadline ja se on sunnuntai 8.5. Tämän jälkeen pyrimme katsomaan läpi hakijat ja palaamme asiaan teoriaillan ajankohdasta heti kun saamme ajankohdan varmistettua.

Posted: Mon May 23, 2011 17:40 pm
by Petri
Ja gastikoulun teoriatilaisuus on siis 29.5 klo 17-21 Ravintola Blue Peterissä, tältä osin siis ilmoittautuminen gastikouluun on päättynyt.