Tuplapunkka salonkiin

FE-vene ja yhdistys / FE-båten och föreningen

Moderators: harald, Petri

Cage
Hallitus
Posts: 785
Joined: Fri Feb 03, 2012 14:40 pm
Location: Espoo
Vene: Estelle

Tuplapunkka salonkiin

Post by Cage » Sat Aug 10, 2019 23:09 pm

Jälkikasvun vallattua keulapiikin, niin kiinnostus toimivaan tuplapunkkaan salongissa on noussut. Merellissä yksi toimiva järjestelmä onkin, josta ehkä Antti voisi lisätä tähän threadiin vähän kuvia. Siinä maataan poikittain salongissa ja se onkin itsellä plan B. Vielä en ole ainakaan lähdössä tekemään niin radikaalia muutosta, kuin mitä Harald on hahmotellut aikaisemmin viewtopic.php?f=1&t=601

Merellin ratkaisusta poiketen olisi kuitenkin tarkoitus yrittää löytää sellainen ratkaisu, jossa tuplapunkka olisi veneen suuntainen (kutakuinkin ainakin) ja avattuna sallisi kulun keulapunkasta ulos saakka. Tavoitteena olisi myös että tuplapunkan toisena patjana voisi käyttää SB:n pistopunkkaankin soveltuvaa patjaa. Siksi olenkin hahmotellut jotain tämän laista
Image,
joka avattuna olisi about tälläinen
Image .

Tuossa on vielä ratkottavana tukeminen ja saako pääsyn SB-punkan luukkuihin jotenkin järkevästi (josta kylläkin idea). Isoin ongelma on kuitenkin SB-punkan muoto, joka on aika kapea etenkin päälaipion kohdalla, niin sen päälle ei mahdu kovin leveää levyä. Viuhkamallisen ratkaisun tarkoituksen olisi, että levyn voisi vain liu'uttaa auki ja kiinni ilman kovinkaan paljon jokailtaista rakentelua.

Tänään ollessani veneellä tulikin idea, että pitäisikö SB:n punkkaa leventää. Moottorikopan vieressä punkkaa voisi leventää n. 7,8 cm.
Image
Tuosta saisi hieman lisätilaa säilytykseen, ehkä esim. kengille tai mahdollisesti tölkkiruoalle tai kaljoille.

Onko kukaan ottanut tuota tilaa käyttöön punkan leventämiseen? Tai tuleeko mieleen mitään erityistä ongelmaa, jos sen tekisi? Itsellä tulee mieleen lähinnä se, että jalkatila pöytään nähden vähenee (tulee mm. vähän ahtaampi siirtyä pöydän ääreen). Lisäksi tietysti käytävä kapenee ja siitä tulee hieman epäsymetrinen veneen keskilinjaan nähden, mutta tuolla ei ehkä ole niin väliä.
Cage, s/y Estelle (FIN-2040)

Olli
hyperaktiivi
Posts: 2045
Joined: Wed May 19, 2004 20:16 pm
Location: Helsinki

Re: Tuplapunkka salonkiin

Post by Olli » Sun Aug 11, 2019 20:38 pm

Meinasitko siis laminoida uuden pitkittäislaipion punkan reunaksi, ja kaventaa turkkilevytkin? Ennen kuin tekee näin radikaaleja toimenpiteitä, kannattaa testata aika hyvin jollain tilapäisvirityksellä. Ainakin sohvan istumisominaisuudet kärsivät, kun selkänojat jäävät liian kauas. Myös ruokapöydän käyttö voi mennä mielenkiintoiseksi kun penkin reuna tulee liian lähelle.
Olli Niemi

Cage
Hallitus
Posts: 785
Joined: Fri Feb 03, 2012 14:40 pm
Location: Espoo
Vene: Estelle

Re: Tuplapunkka salonkiin

Post by Cage » Sun Aug 11, 2019 21:38 pm

Ajatuksena olis jättää laminointihommat sikseen ja rakentaa ihan vanerista nykyisiin sekä poikittais- että pitkittäislaipioihin tukeutuva "lisäkehikko". Turkkilevy jäisi sen alle ja sen saisi paikoilleen sahaamalla sen keskiviivan kohdalta katki (tämä helpottaisi niiden käsittelyä muutenkin). Selkänojatkin tulevat sisäänpäin muutenkin kun rakennan kaappeja avohyllyistä. Jos pukkaa leventäisi, niin hyllyä voisi tuoda vähän enemmän sisään kuin se 7 cm, jonka toin BB:n puolella ja joka mielestäni toi mukavan istumamukavuuden entisen puolittaisen makuuasennon sijaan.
Cage, s/y Estelle (FIN-2040)

Post Reply