Loki&kaiku-upgrade

Post a reply


This question is a means of preventing automated form submissions by spambots.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: =D> #-o =P~ :^o [-X [-o<
View more smilies

BBCode is ON
[img] is ON
[flash] is OFF
[url] is ON
Smilies are ON

Topic review
   

Expand view Topic review: Loki&kaiku-upgrade

Re: Loki&kaiku-upgrade

by Petri » Sat May 09, 2020 10:05 am

Clipper nyt asennettuna ja loki sujahti pienen dremelöinnin jälkeen suoraan vanhaan läpivientiin. Ilman eri kalibrointeja tarkkuuskin 0.2knots gps nopeudesta eli aika ok.

Kaikua varten pitää ilmeisesti ostaa sisäasennuspalanen kun siltä osin vanha läpivienti on liian pieni.

Re: Loki&kaiku-upgrade

by Petri » Fri Apr 24, 2020 09:11 am

Pistettiin sitten Clipper tilaukseen SVB:ltä, ensi viikolla pääsee ihmettelemään joutuuko porailemaan miten monta reikää pohjaan :)

Re: Loki&kaiku-upgrade

by Arkki » Tue Apr 14, 2020 12:31 pm

Itse hankin viimevuonna tämän paketin NMEA2000 verkkoon ja olen ollut tyytyväinen kaiku, loki, lämpötila anturin toimintoihin.
Samalla tuulimittarin tiedot suoraan myös tähän.
https://www.marinea.fi/bg-triton-monito ... ku-paketti

Re: Loki&kaiku-upgrade

by Cage » Mon Apr 13, 2020 23:28 pm

Re: Loki&kaiku-upgrade

by Joakim » Sun Apr 12, 2020 18:17 pm

Tonnilla saa usein tuollaisia paketteja. En ole oikein perehtynyt Garminin nykyisiin. Tuosta puuttunee paljon NX2:n ominaisuuksista?
Raymarinea saa samaan hintaan
https://www.marinea.fi/raymarine-i50-tr ... ntureineen
https://www.marinea.fi/raymarine-i70s-m ... ianturilla

Myös B&G Tritonia on välillä saanut tonnilla. Tässä aika lähellä:
https://www.hjertmans.se/produkter/elek ... -lod-paket

Pelkkä loki/kaiku kohtuuhintaan: https://www.marinea.fi/raymarine_i50_tr ... antureilla

Re: Loki&kaiku-upgrade

by harald » Sun Apr 12, 2020 14:07 pm

Naurakaa jos haluatte, mutta minusta tämä on edullinen paketti;

https://www.marinea.fi/garmin-gnx-wired-sail-pack-43 949 €

Re: Loki&kaiku-upgrade

by harald » Sun Apr 12, 2020 13:53 pm

Tuo Nasa vaikuttaa aika ok:lta. Minulla on ollut Nasa Marinen amppeerilaskuri jo pitkään, mutta se on toki ollut sisällä. Pelkästään B&G:n (Airmar) loki-kaikuanturi on 349 normihinnaltaan marineassa.

Marineassa on Raymarinen i40 Bidata 369 € Marinean tarjouksessa. https://www.marinea.fi/raymarine_i40_bi ... antureilla Kovat on tarjoukset muissakin Raymarinen mittareissa, mutta kokonaishinta ei välttämättä ole edullinen vaikka olisikin 49% tai 56% alennus.

Sitten on Garminin vehkeet, jotka ovat tavallaan jatkumoa Silvan ja Nexus Marinen laitteille. Mm. Lokianturi on edelleen sama, tästä lokianturista tykkään kyllä kovasti. Ei ole vaatinut kalibrointia ollenkaan, vaan näyttää aina "oikein" jopa niin että tunnistan koska on pohjan pesun aika. Hintaa niilläkin näyttää olevan. Tonnilla saa itse asiassa aika hyvän paketin jossa loki, kaiku ja tuulianturit. Ymmärrän toki että se menee tässä tapauksessa yli. Ihmettelen ettei Garminilla ole ollenkaan sellaista starter-pakkia jossa olisi vain loki- ja kaikuanturit.

Mitenköhän hyvin tuo Nasa Marinen elektromagneettinen lokianturi toimii? https://www.marinea.fi/nasa-clipper-eas ... -anturilla Tuolla ei lue tarkkuudesta mitään. Muuten tuo Nasan Clipper Duet näyttää olevan aika lyömätön hinta-ominaisuus suhteeltaan. https://www.marinea.fi/nasa_clipper_due ... arjestelma

Re: Loki&kaiku-upgrade

by Petri » Sat Apr 11, 2020 18:26 pm

Hyviä kommentteja, eikä tuossa halvintakaan haeta vaan lähinnä hyviä ehdotuksia ja tuota nasaa pitää tutkia lisää. 10v sitten vaihdettiin silvan näyttö, varmaan kiinasta tilattuja lcd-elementtejäkin saisi yhä mutta ehkä olisi parempi katsoa uudempiakin ratkaisuita.

Re: Loki&kaiku-upgrade

by Joakim » Sat Apr 11, 2020 16:54 pm

Usein vanhoja loki- ja kaikuantureita voi käyttää, mutta onko se sitten järkevää kun kyseessä lienee alkuperäiset lähes 40-vuotiaat anturit. Kaiun osalta taajuus voi myös tulla ongelmaksi. Nykyään käytetään yleensä 200 kHz antureita. Vanhat Silvat, ainakin NX-sarja, oli 185 kHz. Tiedä sitten kuinka tarkkaa tuo on.

Itse käytin edellisessä veneessä vanhaa Navmanin kaikuanturia Nexus NX2:n kanssa. Piti vain selvittää oikea kytkentäjärjestys ja piuhojen määräkin oli eri, sillä joissain on kaksi "maata" ja toisissa ne on yhdistetty jo anturin päässä.

Tietysti monet nykyisistä näytöistä vaativat jo NMEA2000-anturit.

Halvin vaihtoehto voisi olla etsiä jostain käytetty uudempi Silva. En kyllä osaa kertoa suoraan yhteensopivia.

Uusista Nasa Duet lienee halvin, alle 300 antureineen. Ei kokemusta.

Advansea S400 Multi sai ennen varsin halvalla, mutta nyt maksaa yllättävän paljon antureineen. Ehkä jostain vielä saa halvalla. Mulla on kaksi tuollaista näyttöä ollut vuodesta 2012 ja olen niihin erittäin tyytyväinen. Käytän vain NMEA0183 toistimina.

Suurin osa alkaa jo olla NMEA2000 ja hintaakin sitten sen mukaisesti.

Loki&kaiku-upgrade

by Petri » Sat Apr 11, 2020 13:47 pm

Olgan Silva3000t alkavat olla lukukelvottomia joten jotain tarttisi tehdä. Partioveneeseen ei nyt ehkä parasta hitechiä tarvitse mutta mikä olisi raadin mielestä sopivin ratkaisu? Anturit varmaan menevät uusiksi joka tapauksessa?

Top