Home sweet home

Post a reply


This question is a means of preventing automated form submissions by spambots.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: =D> #-o =P~ :^o [-X [-o<
View more smilies

BBCode is ON
[img] is ON
[url] is ON
Smilies are ON

Topic review
   

Expand view Topic review: Home sweet home

by harald » Thu Apr 25, 2019 09:15 am

Ei ole tähän asti mennyt. Ja jos menee niin sitten mietitään mikä on seuraava askel.

by Joakim » Wed Apr 24, 2019 22:51 pm

P80 ja kone kuulostaa aikamoiselta yhdistelmältä ohutta viilua hiottaessa. Mennee helposti puhki. Eikös siikli toimisi paremmin?

by harald » Wed Apr 24, 2019 14:27 pm

Nyt alkoi sisärempan yhteydessä myös päälaipion pelastusyritys. Puiden syyt ovat mustia, ja sain vinkin kaverilta nähtyäni heidän teak-kantensa että dinatriumoktaboraattitetrahydraatti sekä didekyylimetyyliammoniumkloridi olisi hyviä aineita. Myydään Boracol 20 nimisenä.

Nyt on tarkoitus hioa reippaasti auki tuo laipio, P80 paperilla ja koneella mennään. Sitten käsitellään riittävän monta kertaa tuolla Boracolilla ja sitten katsotaan miltä näyttää kun öljyt tulee päälle.

Image

Jos tämä ei onnistu on valkoinen maali seuraava vaihtoehto.

paljon hometta tänä kosteana alkutalvena

by FE-Sillanpää » Sat Jan 07, 2012 15:50 pm

on ollut kostea syksy ja joulunaika. Kävin äsken pyyhkimässä kaikki homekasvustot pois ja muitakin tiikkipintoja Boracoliin kastetulla rätillä. Harmillista, mutta onneksi kaikki on vain valkoista höttöä Hempelsin teak oil -pinnalla ja lähtee helposti pois.

Otsonaattorikin on hankittu perhepiiriin. Nyt voisi kaasuttaa kun on kasvustot hävitetty. Miten on, ohjeissa kerrotaan että otsoni vahingoittaa vain luonnonkumia muttei muita materiaaleja. Eihän yanmareissa tai muissakaan tiivisteissä liene luomumateriaaleja, synteettistä kaikki, vai?

by Artsi » Fri Sep 23, 2011 15:57 pm

Vaikka keväällä huolellisesti puhdistettiin sisältä kaikki pinnat kloriteliuoksella, ei homeelta vältytty tänäkään syksynä. Asia ilmeni ensin mielenkiintoisella tavalla:

http://www.fe83.org/gallery/view_photo. ... id=HOMETTA

Aurinkokennotuuletin oli kerännyt kannelle homeitiökerroksen. Home löytyikin sitten "vessan" seinästä! Yllättävän tehokaan ilmanvaihdon tuollaisella tuulettimella saa aikaan. Sisätiloissa ei ole havaittavaa homeen hajua :shock:

by harald » Fri Aug 26, 2011 22:53 pm

Kuivuneena ja toinen kuva öljyttynä;
Image Image

by harald » Thu Aug 25, 2011 22:05 pm

No niin, kokeilu ei niin hirveästi maksanut :) Ostin 1,5l xtra-merkkistä etikkaa (1,5¤) ja purkin leivinjauhoja (1,5¤). Mukaan tarttui vielä 10kpl karkeaa siivoussientä, todella karkeaa rosterista teräsvillaa sekä suojahanskat. Kaikki alle 10¤.

Tämä näyttää todella lupaavalta metodilta. Emme ole koskaan käsitelleet teak-osia mitenkään, ja etenkin sitloodan listat, skuuttipalkki sekä pinna oli paikoin aivan musta.

Vedin etikkaan hangaten pintaan pesusienellä ja annoin olla tunnin. Jo tämä suorastaan räjäytti osan liasta pois, mutta vasta leivinjauhon hankaaminen ja kuivuminen rupesi tehoamaan kunnolla. Teak-osista tuli melkoisen vaaleat ja eritoten puhtaat.

Kun leivinjauho oli vaikuttanut jonkin aikaa, hankasin vielä kaikki pinnat karkealla teräsvillalla (tarjoustalosta löytyi, ei pata-pataa tai muita saippua-teräsvillatyynyjä vaan sellainen nyytti).

Harmi vain että toisen kuvan kohdalla oli jo ilta pimentynyt sen verran että ihan verratavaa kuvaa en saanut. Ja kun jouduin pesemään vielä ennen kuvausta niin toisessa kuvassa puuosat on vielä märät.

Ehkä huomenna sitten lisää kuvia, ennen öljyämistä ja jälkeen. Tai sitten ensi viikolla.

Image Image

by harald » Mon Aug 22, 2011 09:46 am

Aiheen home puupinnoissa. Meillä on teak-pinnoissa paikoittain mustia läiskiä joista olisi kiva päästä eroon.

Googlasin vähän, ja yhtenä metodina tarjottiin etikkaa raakana 30-60 min pinnassa ja sitten se neutralisoidaan natriumbikarbonaatilla eli ruokasooda eli leivinjauhe.

Olen aika usein kuullut etikan (eng. vinegar) mahtivoimasta, onko tästä kellään kokemusta?

by risto » Mon Aug 01, 2011 22:54 pm

FE-Sillanpää wrote: - vuokrasin kannettavan version "APS MINI" tällaisesta PHI laitteesta viikoksi , 70 e+ alv ja kokeilin kotona, työpaikalla, autossa ja veneessä. Mielenkiintoinen kokeilu, mutta systeemit toimivat parhaiten jatkuvassa käytössä (esim. ilmastointilaitteen sisääntuloilmassa) tai vaikkapa kellarinhajuisessa työskentelytilassa, jolloin hapettimia on aina ilmassa ja mm. itiöt ja sairaalabakteerit teilaantuvat ja ilma on raikasta.
Hmmm... mielenkiitoista... Tuollaisella saisi siis kellarin hajun pois... hmmm...
FE-Sillanpää wrote: - FEneessä käyttö ei voi olla jatkuvaa, ja päivä kylmässä paatissa ei vaikuttanut minusta mitenkään joten harkinnassa olisi edelleen raaka koronapurkauslaite. Toisaalta muovien kärsimykset täytyy ottaa huomioon, erityisesti kun septitankki on Vetuksen pussiversio. Sen heikennystä en suin surminkaan toivo.
Onkos tätä kukaan vielä selvittänyt, että kuinka paljon ne muovit ja metallit sitten oikeasti ottaa iskua kertakäsittelystä? Eli jos tappaa homeet veneestä kerran x:ssä vuodessa, paljonko se oikeasti vaikuttaa? Jatkuvaan käyttöön ei tuollainen varmastikaan sovi.

by FE-Sillanpää » Mon Aug 01, 2011 11:43 am

risto wrote:vaihtoehtoja katsellessa sattui silmiin Allergia-avun tarjonta...
Airmaster OMX 500 otsonaattori
Kävin tuolla liikkeessä talvella hypistelemässä tuota OMX500:sta. Oli vähällä etten ostanut. Opiskeltuani asiaa on seuraavia väitteitä kuulutu ja toimintaa kokeiltu:
  • - nämä koronapurkauksella otsonia tuottavat laitteet vaativat tosi huolellista käyttöä, tuote on vain otsonia joka ei tepsi kaikkeen
    - olisi ihmisille ja muoveille turvallisempaa jos hankkisi UV-valolla monipuolista hapetusta tekevän laitteen, eli PHI-(photo hydro ionisator) ilmanpuhdistimen...
    - vuokrasin kannettavan version "APS MINI" tällaisesta PHI laitteesta viikoksi , 70 e+ alv ja kokeilin kotona, työpaikalla, autossa ja veneessä. Mielenkiintoinen kokeilu, mutta systeemit toimivat parhaiten jatkuvassa käytössä (esim. ilmastointilaitteen sisääntuloilmassa) tai vaikkapa kellarinhajuisessa työskentelytilassa, jolloin hapettimia on aina ilmassa ja mm. itiöt ja sairaalabakteerit teilaantuvat ja ilma on raikasta.
    - FEneessä käyttö ei voi olla jatkuvaa, ja päivä kylmässä paatissa ei vaikuttanut minusta mitenkään joten harkinnassa olisi edelleen raaka koronapurkauslaite. Toisaalta muovien kärsimykset täytyy ottaa huomioon, erityisesti kun septitankki on Vetuksen pussiversio. Sen heikennystä en suin surminkaan toivo.

by risto » Sun Jul 24, 2011 20:56 pm

Enpä tiedä onko laite tullut kenenkään hankittua, mutta vaihdoin tuossa auton ja uudessa käytetyssä autossa on sellainen vika, että se haisee kovasti tupakalle. Yritän saada vielä myyjäliikkeen piikkiin otsonoinnin tuolle, niillä kun on pelit ja vehkeet ja tuon pitäisi viedä syöpäkääryleenkin hajut pois.

Jos ei onnistu tuota kautta, niin vaihtoehtoja katsellessa sattui silmiin Allergia-avun tarjonta
http://allergia-apu.fi/index_tiedostot/Palvelut/Hajusaneeraus.htm wrote: Vuokrattavat otsonaattorit:

Airmaster OMX 500 otsonaattori soveltuu sekä huoneistojen, että ajoneuvojen käsittelyyn. Laitteen teho riittää noin 200 m3 tilaan. Isommissa huoneistoissa otsonointi on tehtävä useammalla laitteella tai useassa osassa, mikäli epätoivottua hajua esiintyy koko huoneistossa. Autoihin, asuntovaunuihin ym. pieniin tiloihin riittää yleensä 12 tunnin käsittely.

<clip>

Otsonaattoreiden vuokraushinnat:

AIRMASTER OMX 500: Ensimmäinen vuorokausi 60 ¤, sen jälkeen 10 ¤/vrk.
Sopivalla koordinaatiolla veneen käsittelyn hinnaksi muodostuisi siis n 30¤ + matkakulut Sturenkadulle ja takaisin.

toteutuiko kimppaostos?

by FE-Sillanpää » Tue Feb 15, 2011 18:49 pm

harald wrote:Tämä on notkahtanut sen verran eteenpäin että olen pyytänyt tarjouksia, katsotaan mihin päästään tänä vuonna :)
Hei, huomasin vasta että tuohan oli jo vuodelta 2009. Tuliko laite hankittua? Kävin tänään katsomassa yhtä reilun 600e + alv laitetta, otsonin tuotto n. 0,5 g / tunti.

by Joakim » Wed Feb 02, 2011 11:30 am

Talvella ilmankosteus on Suomessa hyvin korkea ulkona ja kutakuinkin sama kosteus on myös kaikissa lämmittämättömissä tiloissa. Täältä vaikkapa näkee ilmankosteuksia: http://testbed.fmi.fi/time_series.html? ... timestamp=

Home ei kuitenkaan kasva noin kylmässä, joten ei vene talvella homehdu. Pahimmat ajat ovat syksy ja kevät, jolloin voi olla lämmintä ja kosteaa.

by Eetu » Tue Feb 01, 2011 20:07 pm

Veneen sisäkosteus

by FE-Sillanpää » Sun Jan 30, 2011 18:36 pm

Kävin kosteusmittarin kanssa feneessä. Paatti on noa telineen ja pressun alla, pressussa on reilut tuuletusaukot ja veneen luukut ovat kiinni.

Image

Kotona sisällä näyttää 45 prosenttia, feneessä -1 asteen pakkasella yhtä paljon kuin ulkonakin, eli mittarin mielestä yli 100 :? . Siis tällaisena "kuivana talvena".

Kiinnostaa kyllä tuo otsonointikimppa, vaikkei homeen hajua ole ollutkaan. Septin päällä patja sen sijaan tuoksahtaa ikävästi.

Top