Polykarbonaatti luukku

Post a reply


This question is a means of preventing automated form submissions by spambots.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: =D> #-o =P~ :^o [-X [-o<
View more smilies

BBCode is ON
[img] is ON
[url] is ON
Smilies are ON

Topic review
   

Expand view Topic review: Polykarbonaatti luukku

by JoonasT » Thu Apr 07, 2016 17:39 pm

Kiitos vinkeistä. Kysyin tarjouksen tuolta Muovikilpi Oy:stä. Ikkunoiden uusiminenkaan ei olisi välttämättä huono idea jollakin aikataululla.

by Cage » Sun Apr 03, 2016 20:40 pm

Teetätin sekä ikkunat että puolikkaan luukun Muovikilpi Oy -nimisestä paikasta Helsingissä. Tekevät kaikki viisteet yms. valmiiksi eikä mun mielestä ollut pahan hintaista. Tietysti halvemmalla saa jos Eterasta hakee jämäpalan ja lleikkelee itse, mutta jos samalla vahingossa onnistuu särkemään palan niin menee sekä aikaa että rahaa. Etrassa eivät suostu leikkaamaan jämäpaloja vaan pitää täyshintaista levyä ostaa jos haluaa sahauspalvelun ja muistaakseni oli aika arvokasta hommaa yksi sahaus eivätkä suostuneet sillä kerralla tekemään odottaessa kun sahaaja oli lomalla tms.

by Joakim » Sun Apr 03, 2016 11:34 am

Foiltekissä oli laaja valikoima polykarbonaatti- ja akryylilevyjä eri pintakäsittelyillä ja väreillä. Muutamalla eurolla kahvikassaan sain useita levyjä jämäpaloista. Tosin nuo olivat muuhun käyttöön ja liian ohuita luukkuun. Polykarbonaatti on kaikin puolin parempi (iskunkestävämpi, ei UV-herkkä jne.) ko. käytössä kuin akryyli, mutta jos sekin on kestänyt niin kai se on OK.

by Olli » Sun Apr 03, 2016 09:50 am

Akryylistä löytyy mitä tahansa sävyjä. Polykarbonaatista ei ehkä niin paljon. Ainakin meillä akryyliluukku on kestänyt hyvin. Luukku on vähintään 15 vuotta vanha. Polykarbonaatti on merkittävästi kalliimpaa.

Entinen teollisuusetola, nykyinen Etra myy levyjä lampputiellä Suutarilassa. Kannattaa käydä penkomassa jämäpalalaatikkoa. Sieltä saattaa tuurilla löytää tuon kokoisiakin, ja työstäminen kotikonstein on helppoa. Myyvät paloja kilohintaan. Toki leikkaavat levystäkin, mutta maksaa enemmän.

by JoonasT » Sun Apr 03, 2016 08:14 am

Vanha luukku aika rumassa kunnossa, joten uutta tilaukseen. Mittailin vanhan ja lueskelin tämän ketjun läpi. Tässä mitat http://www.fe83.org/gallery/view_album. ... e=album641

Pari kysymystä:
1. Onko tummuuksia useita vai onko olemassa vain yksi "savunharmaa", koska tuo saisi varmaankin olla mahdollisimman tumma?
2. Mistä kannattaisi tilata, onko kellään tuoreempia (alle 10 vuotta vanhoja :)) vinkkejä?

by harald » Wed Jun 22, 2005 13:16 pm

Kyllä se hieman taipuu. Mutta ei häiritsevästi.

by Panu » Wed Jun 22, 2005 11:12 am

Tervehdys

Tuohan näyttää varsin valoisalta ratkaisulta. Tuleeko sellainen akvaario tunnelma :roll:?. Onko luukku jäykkä vai taipuuko se jos siihen vaikka nojaa?

by harald » Tue Jun 21, 2005 23:54 pm

by harald » Tue Jun 21, 2005 14:03 pm

No, menin vanhan luukun kanssa hertsikan teollisuusetolaan ja sahautin
kaksiosaisen luukun meille. Materiaaliksi tuli 8mm savu-akryyli (poly-
karbonaattia saa vain kirkkaana).

Kulut:
Sahaus: 10¤
Levyt Perspex: 46.40¤
Akryyliliima: 7.35¤
6mm soirot: 2.74¤
-----------------------
66.49 ¤ (ALV 0%)
81.11¤ (ALV 22%)

Nuo soirot ovat siis kaksi 2cm leveitä ja 63cm pitkiä viivottimia. Nämä
liimaan tarkoitukseen sopivalla akryyliliimalla saadakseni aikaan saman
ainevahvuuden kuin puuluukussa. Näin luukku istuu urissaan ja sen
ulkopinta on (kai) samassa tasossa ruffin takaseinän kanssa. Soirot
tulevat siis sisäpuolelle, urien kohdalle.

Hatunnosto Arto Hiltuselle joka nämä sahasi. Hän otti vanhan luukun ja
mainitsin että sen tulevan saa sitten sahata kahteen osaan. Sirkkelin
laulaessa tulin ajatelleeksi että pitää tietysti tehdä akryyliluukun aihiosta
niin pitkä että jää vielä varaa sahata se kahtia ilman että se lyhenee
sen terän paksuuden verran. No, hän tietenkin oli ymmärtänyt tämän
ja oli ottanut varaa. Asiantuntevaa palvelua.

Luukun alaosan viiste jää minulle työstettäväksi. Kuten myös lukon reikä.
Tuuletusaukkoa tuohon tuskin tulee. Kuvia tulee sitten joskus (yöllä?).

Polykarbonaatti(tms)luukku

by Guest » Mon Jun 16, 2003 17:36 pm

JuhPoh puolesta:
Kävin mittaamassa Sea Legsin luukun. Taitaa materiaali olla polykarbonaattia tms. muovia. Puuveneilijä ei oikein erota noita kaikkiamitäniitänytonkaan....

Mittoja
Leveys yläpäästä 63,4 cm
Leveys alapäästä 55,5 cm
Korkeus 63,0 cm
Paksuus 1,4 cm

Luukun paksuus verrattuna kehykseen on 4-5 mm liian 'löysä' / väljä / ohut. Eli kehykseen / uraan mahtuisi paksumpikin luukku. Toisaalta, muutaman millin väljyydellä on saatu aikaan erittäin kätevä ja helppo liikkuvuus kehyksen urassa, sekä tietysti säästöä painossa. Materiaalipaksuus ei ole varmaankaan ole suunnitteluvirhe.

Luukun paino? Oisko jotain 6-7 kiloa, aivan varmasti selkeästi alle 10 kiloa, ei mitenkään ylivoimainen käsitellä painonsa puolesta. Mahdolliset käsittelyn hankaluudet johtuvat enemmänkin luukun koosta kuin sen painosta.

Luukun keskellä on reilun kämmenenkokoinen tuuletusreikä, jossa on sisäpuolella metallinen hyttysverkko ja sen päällä oikealla tavalla taivutettu rosteriritilä, ettei sadevesi pääse sisään.

Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että luukusta ei näe sisäänpäin läpi, mutta sisältä näkee ulos! Onko se materiaalin perusominaisuus vai jollain mystisellä korkeamman matematiikan metodilla tehty, ei oo käsitystä....

Toivottavasti tästä on apua.

Terveisin,
Klaus Pohjanpalo
s/y Havis Amanda L-178

Polykarbonaatti(tms)luukku

by Guest » Thu Jun 12, 2003 17:53 pm

Olen JuhPoh veli, Klaus.
Vastaan Juhanan puolesta, hän kun on estynyt. Ala-asteen opettajalla on kiirettä, kahden viikon loman jälkeen enää 8 vk jäljellä......
Kesäisin tulee mieleen onko uranvalinta mennyt sittenkin pieleen.

Juhana on perheensä kanssa saaressa ja minut on jätetty 'veneenvahdiksi'. Huomasin että täällä on kaivattu Sea Legsin luukun kokoa, käyn katsomassa ja yritän toimittaa mitat muutaman lähipäivän kuluessa.

Terveisin,
Klaus Pohjanpalo
s/y Havis Amanda L-178 (vm. 1937)

luukutusta...

by jouni s/ Adios » Fri May 30, 2003 23:40 pm

laitoin nyt minäkin muutaman luukun kuvan tonne Adioksen osastolle:
http://www.fe83.org/gallery/view_album. ... me=album68

Me heitettiin se raskas pleksinen "talviluukku" pihavarastoon ja retkikäytössä saa kelvata kaksiosainen joka on helpompi piilottaa veneeseen purjehduksen ajaksi. T. Jouni s/y Adios

by Erkka » Wed May 28, 2003 14:04 pm

Mä lähden myös tuohon tummaa 8mm -osastoon. Eikä niitä reikiä välttämättä tarvii olla laitettuna, kahvan ja lukon saa helposti itse ja se puskaritilä sitten pitää harkita että tarviiko sitä tosissaan. Onko nykyisessä vaneriluukussa viistettä lainkaan, mun mielikuva olisi ettei ole...?

by harald » Wed May 28, 2003 13:58 pm

Meille yksiosainen luukku ilman reikiä. Tummaa. 8mm ainevahvuus. Kiitos!
Tarkistetaan ne mitat sitten Charlottaan myös sitten, jooko?

Miten alaosan viiste? Entä yläosa, 90° kulmassa vai?

by Peik » Wed May 28, 2003 13:53 pm

Ajattelin tehdä mallikappaleen pahvista ja testata sitä veneessä. Kommenttejen persuteella olemme kai päätyneet että luukun koko olisi:

Korkeus: 63,2 cm
Leveys ylh.: 64,0 cm
Leveys alh.: 57,0 cm
Paksuus: 0,8 cm :?:

Olen myös mitannut ei tuuletus-, avain-, yms-reikien suuruudet. Mutta koska teemme pienen sarjan niin kaikki voivat antaa minulle omat mitat niiden suhteen, mikäli niitä tarvitaan. Eli Erkka, Harald ja Veko, voisitteko ilmoittaa mikäli haluatte pelkästään luukun ilman extra reikiä vai haluatteko reikien kera? Ja mikäli on viellä toiveita ulkomittojen ja paksuuden suhteen niin ilmoitelkaa. Palaan asiaan kun olen varmistanut luukun koon testipalan avulla :!:
Voisiko juhpoh mitata oman luukkunsa joka näyttää olevan pleksiä ja samalla kertoa jos siihen luukkuun kaipaa jotain millejä sinne tänne? Kiitos etukäteen..
Kokemuksista valmiiden FE83 plexiluukkujen kanssa otetaan mieluisesti vastaan, koko ja istuvuus? :)

- Peik, s/y La FE´e

Top