Saalingit

Post a reply


This question is a means of preventing automated form submissions by spambots.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: =D> #-o =P~ :^o [-X [-o<
View more smilies

BBCode is ON
[img] is ON
[flash] is OFF
[url] is ON
Smilies are ON

Topic review
   

Expand view Topic review: Saalingit

Korjaushitsaus

by jbeardie » Wed Apr 10, 2019 18:49 pm

Meillä murtui saalinki viime syksynä. Teetin Effialla korjaushitsauksen. Siistiä jälkeä. http://www.metallityotespoo.fi/

by Arkki » Tue Apr 26, 2016 21:55 pm

Terve, kuvaa en muista noista holkeista ottaneeni mutta ne oli muistaakseni koneistettu alumiinitangosta sopivan kokoisilla reijillä sekä hiottu muotoon siten että menivät saalinkiprofiilin sisään. Sitten hitsattu kiinni.
Ja on toiminut hyvin ainakin tähän asti.

by Cage » Tue Apr 26, 2016 17:50 pm

Olisko niistä Arkin holkeista kuvaa? Jos on hyvin toiminut, niin voisin näyttää pajalle kun tällä viikolla vien hitsattavaksi.

by Artsi » Mon Apr 25, 2016 16:22 pm

Ehti lähtemään jo Timolle, pahoittelen :(

by Cage » Sun Apr 24, 2016 11:33 am

Minne pääkaupunkiseudulla kannattaa viedä saalinki hitsattavaksi?

Artsi, jollen saa hitsattua niin paaran puolen saalinki kiinnostaa, jos se oli se joka oli ehjänä.

by Artsi » Sat Apr 16, 2016 10:37 am

Minulla taitaa jossain varaston perällä olla vanha saalinkipari, jossa toinen taitaa olla ehjä. Soittele 0456526645

by Olli » Sat Apr 16, 2016 09:03 am

Ruotsista löytyy seldenin kilkkeitä aina halvemmalla kuin Suomesta. Katso se tuotenumero saalingista. Jos se on 503-173, niin melko edullisesti saa aihiota Bennsiltä:
http://www.benns.se/mast-rigg/spridare/ ... e-p70-1100

Edit: Tilaustuote, joten kovin nopeasti tuo ei ole Suomessa...

by timoka » Fri Apr 15, 2016 21:49 pm

Kiitos vinkistä, kysäisen sieltä.

by JoonasT » Fri Apr 15, 2016 15:16 pm

Kuulostaa tyyriiltä. Baltic riggingiahan ei enää ole. Mutta oletko kysynyt samoissa tiloissa olevalta Rig-Manilta? http://rig-man.fi/index.php/en/

Saalinkien uusinta

by timoka » Fri Apr 15, 2016 14:40 pm

Moikka,

Löytyisiköhän täältä foorumilta apuja saalinkien uusintaan liittyen. Meillä on toinen saalinki juuresta pahasti vääntynyt ja murtunut. Tuo on jo kertaalleen hitsattu kasaan ja on nyt jo mahdollisesti korjauskelvottomassa kunnossa.

Kävin tänään Venebremerillä kysymässä uutta tilalle ja minulle kerrottiin, että Selden on nyt lopettanut kokonaan ko. profiilin valmistamisen!

Heillä oli siellä vielä yksi pätkä profiilia jäljellä, joten homma onnistuu vielä tällä kertaa. Hinnaksi pelkälle materiaalille ilmoitettiin 250 euroa ja siihen työt päälle, joten aika tyyriltä alumiinipalalta alkaa tuntumaan.

Tietäsikö joku täällä muita mahdollisia paikkoja mistä toullaisen voisi saada teetettyä tai sattuisiko jollakin lojumaan varastossaa ehjää saalinkia ylimääräisenä?

Kiitokset hyvistä neuvoista jo etukäteen!

-Timo

mode edit(hh): liitetty vanhaan aiheeseen

by Artsi » Tue May 13, 2014 21:18 pm

Kiitokset kaikille aiheeseen osallistuneille! Uudet saalingit löytyivät Jotiko-Marinesta täält Turuust. Myytiin pareittain hintaan himpun vajaa 380 euroa. Lyhennys ja reikien poraus onnistui kotikonstein. Nyt masto pystyssä, eli kohta pääsee merelle! 8)

by Panu » Fri May 09, 2014 14:28 pm

Arkki wrote:Hitsauskorjaus on toiminut Arkissa yli 10v. Ammattitaitoinen alumiiniosaaja korjasi saalingin vaurioituneen reiän ja pieni al holkki vielä profiilin sisällä vahvistaa tuota aluetta. Yksi vaihtoehto.
Tervehdys

Hitsattu myös meillä. Kestänyt on jo pitkälti toistakymmentä vuotta. Ei siis mikään hätä hätä ratkaisu, jolla päsee hetken eteenpäin :!: .

by Arkki » Thu May 08, 2014 23:31 pm

Hitsauskorjaus on toiminut Arkissa yli 10v. Ammattitaitoinen alumiiniosaaja korjasi saalingin vaurioituneen reiän ja pieni al holkki vielä profiilin sisällä vahvistaa tuota aluetta. Yksi vaihtoehto.

by VVille » Thu May 08, 2014 22:12 pm

Kaivelin arkistoa ja varmistui että Vene Bremeriltä tuo hankittiin, eli sieltä noita sai ainakin pari vuotta sitten, luultavasti saa vieläkin. Heiltä olisi saanut joko mittoihin lyhennettynä ja porattuna (päivän...parin toimitusaika, riippunee siitä paljonko on jonoa) tai täysmittaisen pätkän profiilia samantien tassuun, otettiin mukaan kun oli kiirus ja pätkäistiin mittaan rautasahalla & porattiin reiät pylväsporalla saalinki koneruuvipuristimeen kiinnitettynä. Tarkkuus näytti riittävän huolellisella käsityöstöllä (kannattaa kyllä mitata huolella ja toisenkin kerran ennenkuin terä laulaa), istui paikalleen ongelmitta ja on toiminut.

spars.co.uk toimitti aikanaan Seldenin hiluja kotiovelle parissa päivässä mut nyt kyseisen putkan sivut näyttäis olevan nurin.

by Olli » Thu May 08, 2014 17:55 pm

Sen verran lisäystä tähän, että FE:n mastoprofiili taitaa olla tyyppiä E ja saalinki tyyppiä P. http://www.seldenmast.com/en/products/m ... neral.html

Oliskohan tämä oikea saalinkiaihio... http://www.benns.se/spridare-p701100-p-23231-c-186.aspx

Näyttäisi siltä, että tuo ei ole Bennsillä hyllyssä, ja muutenkin heidän toimitusaikatauluista on huonoja kokemuksia...

Top